Настоянка з вишень.
- 3 кг. дрильованих вишень
- 30 кісточок з цих же вишень
- 1,4 кг. цукру
- 1 літ. спирту
- 1 літ. горілки
- 300 мл. води
Дрилюємо вишні.
В каструлі змішуємо вишні з цукром і додаємо 30 кісточок.
Каструлю накриваємо тканиною(марлею)і відставляємо на 48 годин. Чекаємо, аж вишні пустять сік.
Відціджуємо сік (вишні не викидаємо)
Відціджені вишні заливаємо горілкою, накриваємо ткатиною і відставляємо на два тижні.
Хвилинку кип'ятимо сік. Студимо. До бутлі вливаємо сік і спирт, відставляємо на два тижні.
Після двох тижнів змішуємо горілку з вишень і спирт з соком. Вишні не викидаємо, морозимо і додаємо до тортів, морозив тощо...Бутель ставимо на два тижні у льох.
- 3 кг. дрильованих вишень
- 30 кісточок з цих же вишень
- 1,4 кг. цукру
- 1 літ. спирту
- 1 літ. горілки
- 300 мл. води
Дрилюємо вишні.
В каструлі змішуємо вишні з цукром і додаємо 30 кісточок.
Каструлю накриваємо тканиною(марлею)і відставляємо на 48 годин. Чекаємо, аж вишні пустять сік.
Відціджуємо сік (вишні не викидаємо)
Відціджені вишні заливаємо горілкою, накриваємо ткатиною і відставляємо на два тижні.
Хвилинку кип'ятимо сік. Студимо. До бутлі вливаємо сік і спирт, відставляємо на два тижні.
Після двох тижнів змішуємо горілку з вишень і спирт з соком. Вишні не викидаємо, морозимо і додаємо до тортів, морозив тощо...Бутель ставимо на два тижні у льох.