Мисливські настоянки.

Тема у розділі 'Кухня', створена користувачем BOGUN, 19 бер 2011.

  1. BOGUN

    BOGUN ветеран форуму надійна команда

    Шипшинова настоянка
    Складники
    2 кг ягід шипшини
    1.5 літри спирту
    1 літр горілки
    4 стакани меду
    10 гвоздик
    2 ложки м"яти
    1 ложку рум"янку
    4 стакани приготовленої води

    Шипшину на ніч заморозити. Ягоди попроколювати і всипати до слоїка разом з м"ятою, рум"янком та гвоздиками. Залляти спиртом і відставити на 1.5 місяця (періодично помішуючи) Злити рідину і процідити. Закип"ятити мед з водою, вистудити, влити горілку. Все змішати і відставити на 3 місяці (краще на 6)
     

    Вкладення:

    Andrey 777 подобається це.
  2. Safari
  3. ramin

    ramin Мисливець

    Респект за рецепт!

    Але є пару питань:
    якої міцності спирт?
    як горілка зі спиртом?
    що таке рум"янок?
    спосіб застосування та дози
    Дякую!
     
  4. BOGUN

    BOGUN ветеран форуму надійна команда

    Але є пару питань:
    якої міцності спирт? 90-96%
    як горілка зі спиртом? так
    що таке рум"янок? "ромашка"
    спосіб застосування та дози - на зимовому полюванні трошки з мисливської фляги :)
    Дякую!
     

    Вкладення:

  5. ramin

    ramin Мисливець

    Дякую! Тепер все ясно! Жду поки вродить та поспіє шипшина
     
  6. FoxHunter

    FoxHunter Мисливець

    А как бодун после такого продукта?
     
  7. BOGUN

    BOGUN ветеран форуму надійна команда

    Це шляхетний алкоголь. Його смакують, ним не напиваються.
     
  8. FoxHunter

    FoxHunter Мисливець

    У деяких випадках, незавжди так виходить!
    Але я вважаю якщо це диво використовувати "на опохмел" то можна добре посмакувати!
     
    Yakut27 подобається це.
  9. BOGUN

    BOGUN ветеран форуму надійна команда

    Шипшину можна купити на базарі.
     
  10. Lesnik

    Lesnik Новачок

    Вот еще охотничий напиток:
    гуляя на охоте собираем терен, дома высыпаем в 3-х литровую банку (примерно 1л может 25%), заливаем водкой на 2-3 недели. Потом через марлю набираем фляжку и идем на охоту. При хороших составляющих в сравнении с коньяком ценой до 100 грн. выигрывает "терновка"!
     
  11. BOGUN

    BOGUN ветеран форуму надійна команда

    Ще один рецепт "Теренівки"
    500 грамів мороженого терену (шкірку наколоти)
    20 порізаних слив сушки
    200 грамів родзинок
    1,5 літри горілки
    200 грамів. спирту
    Складники залити горілкою і спиртом. Відставити на 45 днів(періодично помішуючи) Рідину злити, складники відтиснути в тканині. Настоянку відставити на 60 днів. Злити, відцідити і розлити по пляшках.
     

    Вкладення:

  12. охотник.уа

    охотник.уа Новачок

    Есть и у меня рецепт

    3 литра разведенного до 45% спирта

    поллитровая баночка клюквы

    2 столовые ложки сахара

    Клюкву растираем в блендере или через мясорубку добавляем сахар и заливаем спиртом. Ставим на 4 дня в темное прохладное место. Через четыре дня процеживаем через марлию ,а затем оставляем еще на два дня. После двух дней процеживаем через вату,процес немного трудоемкий. Кто пил водку " Финляндию" будет приятно удивлен.
     
  13. Lesnik

    Lesnik Новачок

    Глядя на то как стремительно развивается данная тема пора переименовывать форум)))
     
  14. BOGUN

    BOGUN ветеран форуму надійна команда

    Тю...та хіба це швидко! Швидко я бігаю свою настоянку з шипшини пробувати чи не "скисла"....жінка починає сердитися :)
     
  15. Крук

    Крук Мисливець

    Ось ще один рецепт: Беруть велику сулію і наповнюють її повністю горобиною, зібраної після перших морозів. Стежать за тим, щоб горобина в бутлі була не ущільнена. Ягоди заливають 40-45-процентної горілкою так, щоб вона покривала ягода повністю. За добу у посудину з ягодами доливають ще горілки, так, щоб вона знову покривала всі ягоди. Ще через добу операцію цю повторюють ще раз. Наполягання йде 2-3 тижні. Після цього посуд з настойкою перевертається вверх дном, і настоювання триває ще 2 тижні. Потім з бутля зливають 1/3часть настоянки, а в бутель додають таку ж кількість нової чистої горілки. Через 2 тижні операцію повторюють, тобто зливають 1 / 3 частина настойки, а в бутель додають стільки ж чистої горілки. Так можна повторювати кілька разів, поки влита в бутель і справжня горілка не буде віддавати, простим спиртом.
     
    Федченко подобається це.
  16. FoxHunter

    FoxHunter Мисливець

    Вот это рецепт правельный!

    Я лично предпочитаю в суровый мороз, на охоте 100г, самогона и закусить соленым огурцом, правда огурец на морозе иногда становется
    ледяным, а вообще самогон имеет очень хороший согревающий эффект!
     
  17. ramin

    ramin Мисливець

    В даний час, хіба сушену. Якщо така підійде, то смисл її морозити?
     
  18. BOGUN

    BOGUN ветеран форуму надійна команда

    Така підійде, можна і не морозити.
     
  19. BOGUN

    BOGUN ветеран форуму надійна команда

    Цікаві старі етикетки.
     

    Вкладення:

  20. Арго

    Арго S-Moderator Команда форуму

    Пам"ятаю такі.Ностальгія!!
     
  21. Соловей

    Соловей Новачок

    1л-самагона.2-красных перца.2-зубка чеснака.1 стол.ложку-чебреця.настаять 2 нидели.упатреблять зимой.
     

Поділитися цією сторінкою