Шипшинова настоянка Складники 2 кг ягід шипшини 1.5 літри спирту 1 літр горілки 4 стакани меду 10 гвоздик 2 ложки м"яти 1 ложку рум"янку 4 стакани приготовленої води Шипшину на ніч заморозити. Ягоди попроколювати і всипати до слоїка разом з м"ятою, рум"янком та гвоздиками. Залляти спиртом і відставити на 1.5 місяця (періодично помішуючи) Злити рідину і процідити. Закип"ятити мед з водою, вистудити, влити горілку. Все змішати і відставити на 3 місяці (краще на 6)
Респект за рецепт! Але є пару питань: якої міцності спирт? як горілка зі спиртом? що таке рум"янок? спосіб застосування та дози Дякую!
Але є пару питань: якої міцності спирт? 90-96% як горілка зі спиртом? так що таке рум"янок? "ромашка" спосіб застосування та дози - на зимовому полюванні трошки з мисливської фляги Дякую!
У деяких випадках, незавжди так виходить! Але я вважаю якщо це диво використовувати "на опохмел" то можна добре посмакувати!
Вот еще охотничий напиток: гуляя на охоте собираем терен, дома высыпаем в 3-х литровую банку (примерно 1л может 25%), заливаем водкой на 2-3 недели. Потом через марлю набираем фляжку и идем на охоту. При хороших составляющих в сравнении с коньяком ценой до 100 грн. выигрывает "терновка"!
Ще один рецепт "Теренівки" 500 грамів мороженого терену (шкірку наколоти) 20 порізаних слив сушки 200 грамів родзинок 1,5 літри горілки 200 грамів. спирту Складники залити горілкою і спиртом. Відставити на 45 днів(періодично помішуючи) Рідину злити, складники відтиснути в тканині. Настоянку відставити на 60 днів. Злити, відцідити і розлити по пляшках.
Есть и у меня рецепт 3 литра разведенного до 45% спирта поллитровая баночка клюквы 2 столовые ложки сахара Клюкву растираем в блендере или через мясорубку добавляем сахар и заливаем спиртом. Ставим на 4 дня в темное прохладное место. Через четыре дня процеживаем через марлию ,а затем оставляем еще на два дня. После двух дней процеживаем через вату,процес немного трудоемкий. Кто пил водку " Финляндию" будет приятно удивлен.
Тю...та хіба це швидко! Швидко я бігаю свою настоянку з шипшини пробувати чи не "скисла"....жінка починає сердитися
Ось ще один рецепт: Беруть велику сулію і наповнюють її повністю горобиною, зібраної після перших морозів. Стежать за тим, щоб горобина в бутлі була не ущільнена. Ягоди заливають 40-45-процентної горілкою так, щоб вона покривала ягода повністю. За добу у посудину з ягодами доливають ще горілки, так, щоб вона знову покривала всі ягоди. Ще через добу операцію цю повторюють ще раз. Наполягання йде 2-3 тижні. Після цього посуд з настойкою перевертається вверх дном, і настоювання триває ще 2 тижні. Потім з бутля зливають 1/3часть настоянки, а в бутель додають таку ж кількість нової чистої горілки. Через 2 тижні операцію повторюють, тобто зливають 1 / 3 частина настойки, а в бутель додають стільки ж чистої горілки. Так можна повторювати кілька разів, поки влита в бутель і справжня горілка не буде віддавати, простим спиртом.
Вот это рецепт правельный! Я лично предпочитаю в суровый мороз, на охоте 100г, самогона и закусить соленым огурцом, правда огурец на морозе иногда становется ледяным, а вообще самогон имеет очень хороший согревающий эффект!
1л-самагона.2-красных перца.2-зубка чеснака.1 стол.ложку-чебреця.настаять 2 нидели.упатреблять зимой.