Мисливські настоянки.

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Гуцул
Не знаю як у вас в горах роблять самогон, але у нас на Поділлі змішують первак, середину і кінець.....виходить горілочка біля 50 градусів.
 

Nikita

Мисливець
Три капли дистилированой воды на стакан хорошего самогона.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Gutsul;39825 сказав(ла):
Я дуже дякую Яковлеву і Богуну за посилання, але підойма(місцева назва) це окрема рослина - літературну назву якої постараюсь узнати і викласти на сторінки даної теми.
Так, окрім посилання, надав витяг із нього: "настойка кореневищ з коренями перстачу прямостоячого".
Оце, мабуть, и є твоя "підойма"? Зараз повивчаємо!..
Мабуть - ні...
http://uk.wikipedia.org/wiki/Файл:Koeh-248.jpg
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Gutsul;39826 сказав(ла):
Я теж вважаю ,що первак шкідливий, тому я віддаю перевагу середині, тобто 45-60градусів.
Nikita;39843 сказав(ла):
Три капли дистилированой воды на стакан хорошего самогона.
До речі, чому американці п"ють віскі із содовою: вони довели, що розчин спирту концентрацією вище 22 % шкідливий для слизової шлунку (спалює раз і на завжди!).
А так, якщо температуру процесу не перевищувати (+78 град Ц) та поставити дефлігматор (каплеуловлювач), то сивуха до самогону майже не потрапляє.
А первак шкідливий у такому разі лише своєю концентрацією спирту
 

Nikita

Мисливець
Всё именно так и происходит,плюс ещё дополнительная очистка,а потом кусок мороженого сала и цыбулина.А американцы этому у нас научились.Всё-сил больше терпеть нет,перемещаюсь на кухню.`
 

солдат

Новачок
Горечавка желтая — Gentiana lutea. L.
Украинское название — тирлич жовтий, народные названия — гинзура, дженджура; горчанка желтая, свечурник и др.

Семейство горечавковые — Gentianaceae.

С лечебной целью используют корневища с корнями.

Встречается только в высокогорье Карпат (на хребтах Черно- гора, Свидовец, Горганы и др.) на высоте от 1200 до 2000 м. Растет на белоусовых и щучниковых полонинах, среди изреженных горных кустарников из ольхи зеленой, сосны горной, можжевельника сибирского и черники, брусники, голубики, в еловом редколесье. Довольно редкое растение. Встречаются отдельные экземпляры и группы, реже заросли площадью до нескольких гектаров (Закарпатская, Ивано-Франковская, очень редко Львовская и Черновицкая области).

Запасов сырья нет. Оставшиеся заросли необходимо взять под охрану и использовать как семенную базу для введения растения в промышленную культуру.

Внесено в «Красную книгу» Советского Союза и «Червону книгу» Украины.
 

YVK1

Мисливець
Коллеги, рецепты хороши, вот только если добавляете в напитки мед, ни в коем разе не грейте его, а растворяйте в напитке комнатной температуры.
Когда повезет, беру на охоту "папину", настоянную или на калгане, или на боярышнике (глёде).
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Недавно після вдалого полювання приятель частував доброю горілочкою, і одразу спало на думку що то коньяк, але як виявилось пізніше, зі слів господаря, то був самогон. А рецепт він розказав такий - самогон фільтрують через вугільний фільтр для води і додають 1\5 "бальзам прикарпатський" - напій виходить як коньяк. Хоча особисто я фільтрую самогон марганцовкою. Споживайте в міру.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Хтось зробив якусь мисливську настоянку в цьому році? Я назбирав шипшини - мочиться в спирті... Боже, як той час довго тягнеться.. :)
 

Крук

Мисливець
Робив настойку з терену, настойка вийшла суперова з приємнам смаком, але на жаль трохи не розрахував з кількістю, під час полювання на лиса в січні-лютому вона вся минулася :( , прийдеться тепер чекати наступного урожаю :).
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Крук;64932 сказав(ла):
Робив настойку з терену
Я просто млію від терену. На превеликий жаль минулого року терен зовсім не плодоносив на Прикарпатті, на відміну від інших культур. Білою заздрістю заздрю...
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Можливо не до даної теми, але... Зробив квас з березового соку: на 3 літри соку 2 чайні ложки родзинок, 4-6 цукерки барбариски і 1 столова ложка підсмаженого ячменю, на 3-4 дні в тепле місце щоб забродив , а потім в пивницю в холод... Споживайте помірно.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Моя шипшина ще стоїть :)
 

Вкладення

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Воістину Воскрес!
Шипшина ще стоїть. Руки чешуться, але стоїть.... :)
Що це таке "галунки"?
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Хтось може знаэ хороший рецепт настійки з липи?
 
Зверху