Ножі.

YaSancho

Мисливець
А чому саме не зайшла, зможете конкретнише зформулювати?
Звісно, але це мое субьективне...
По мьяким продуктам, - помідорчик, свіжий хліб і т.д, лінза трохи підклинюе, можливо краще тримае кромку, але заточити лінзу набагато складніше, навідь продвинутим юзерам. Якось так і по коротше
 

Lisst

Мисливець
Дякую. Скажу, щодо різу по продуктах то дійсне суб'єктивне. А щодо заточування зовсім не погоджуюся. Витримати міліметрову смужку підводу на пласких спусках є не банальним завданням. Так, щоб воно різало якісно та тривало. Можна встромити клинка в апексоїда, повозюкати бланком і вийде, начебто, непогана блискуча смужка на РК. Але то не є повноцінною якісною заточкою, погодьтеся. Признаюся, сам досі достатньо не опанував цю мудрість. А от заточити конвекс в нуль зможе навіть аматор. Просто поклади клинка всією площиною на лист наждачки з пружною подкладкою (типу мишиного ковдрика) і намагайся не робити різких хаотичних рухів. Для цього не потрібні спець приспособа, лупа та гарне освітлення. Можна сміливо точити навіть на коліні. Ну або на якомусь каменці. Сталь знимається по всієї поверхні спуска, тому витримати геометрію набагато простіше. І головне, для мене принаймні, що з часом не змінюєтся геометрія спуску. Коли ви точите микропідвід, то сталь знімаєтся на вузенькой смужці, тому з часом зведення клинку збільшується. Якщо досить довго точити підвід на пласких спусках, то кінець кінцем отримаєте зубило. А на конвексі лінза як була, так і залишиться, хоч тери її до самого обуха. Але- одно але. Не буде блискучого гламурного блиску або красивого сатіну. Не кажучи вже про травленні картинки та понтові написи на клинку. Це головний аргумент для маркетологів, які вигадали колись цю геометрію- пласкі спуски.
 

Lisst

Мисливець
Відгуки користувача "аврори" з конвексом:
Доброго дня. Ніж класний, в бойових умовах в поході ше не був, але пару кг м‘яса на шашлик нарізав, палички застругав - все супер. Гостроту набирає шалену, я на атлясному сланці з суспензією його повазюкав хвилин 10 - волоски стругає аж бігом. Притому гострота дуже інтересна, ніж не милить від слова зовсім, але чистити картоплю в контакт з пальцем не страшно, як то буває ...
Вітаю. Польова кухня ножу під силу люба, сьогодні все на 6л борщу нарізав без проблем, взагалі. Чуть складно було нашинкувати капусту, навіть не складно а довго порівняно з шефом:)
198735463_1194124861031999_3923641431591589523_n.jpg
 

YaSancho

Мисливець
Те ж саме зубило буде і на конвексі! При зточуванні ножа до обуху, я завжди зможу змінити вугол заточки, наприклад з 40 на 25⁰, на лінзі без геморою ні.так само підвести на коліні не проблема, наприклад об тарілку чи скло авто, ! Це все на любителя, і це моя думка, нікому нічого не доказую
 

КIA

Новачок
Многие, всё зависит от того какой именно Якут Вы хотите...
Обычный не большой. Одна сторона клинка в центре битый камень. С обратной стороны линза (почти прямой спуск) без подвода и полоса не тронутой колонини... как-то так
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Обычный не большой. Одна сторона клинка в центре битый камень. С обратной стороны линза (почти прямой спуск) без подвода и полоса не тронутой колонини... как-то так
Я имел в виду исполнение ножа и материалы ...
 

Lisst

Мисливець
При зточуванні ножа до обуху, я завжди зможу змінити вугол заточки, наприклад з 40 на 25⁰
Так, звісно ж. Тільки з часом отримаєте підвід шириною з палець і товщиною як папиросна бумага. А якщо рівномірно зточувається конвекс, то лільки товщина обуху незначно зменшується.
 

Шурави

Слідопит
Це ви про мою роботу? А що саме Ви маєте на увазі під "качеством исполнения"?
Я про ЦІ ножі. Особливо сподобався перший
Например,когда-то были у меня такие Якуты...
Если понравятся могу дать номер мастера.
 

YaSancho

Мисливець
Так, звісно ж. Тільки з часом отримаєте підвід шириною з палець і товщиною як папиросна бумага. А якщо рівномірно зточувається конвекс, то лільки товщина обуху незначно зменшується.
Це вже не заточка, а слесарка! Так можна заточити і з прямим спуском і набагато простіше. Тому конвекс мені не подобаеться. Кожен хвалить свое болото... Я зробив не одного ножа, і знаю, як точиться. Тут ми зайдемо глухий кут;) я сказав свою думку і свої вподобання. З повагою:)
 
Зверху