Відкриття полювання 2012-2013

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
У Вас що дозволено добувати більше одного зайця?
Класно Вам, бо в нас зайця можна порахувати на пальцях.
 

EGER64

Новачок
Звичайно ні! Але ситуація бала не стандартна. Після того, як ми їз сином добули по одному зайцю і вже шли дорогою вздовж меліоративного рову до машини, як з цього ж рову "ВИПОЗ" з перебитою ногою заєць. Що робити в такій ситуації? Залишити нехай зїдять його лисиці і сороки, чи краще добрати підранка? Я вибрав друге, і записав в контрольній катці про добутого підранка.
 

Дядя Вася

Слідопит
Интересно, как бы Вы это обьяснили проверяющим? Боюсь что составили бы на Вас соответствующую бумажку.
 

Иж-27м

Мисливець
Одинокий Вовк писал:
Я поки що, вбив 2 шт., а бачив 6-7.



У нас єто можна считать отличным результатом охоты за весь сезон. Я в эту суботу взял первого зайца в этом сезоне. На открытие по пушному была еще лиса. У нас можно хорошо поохотится на копытных. Я был на трех охотах правда сам лично пока еще ничего не подстрелил.
 

Вкладення

senya2011

ветеран форуму
надійна команда
С полем! Нам бы такой снег! В суботу были двумя, компаниями наш курц выгнал на соседей лису - где они и добыли, были ещё 2 но взять не удалось, на рылле возле самой дороги подняли зайчика,подбили думали собаки доберут (2 яга и курц) но по следу они работали вообще никак, добрал товарищ за щот своего опыта а так были бы без ничего на етом же поле подняли ещё одного зайку но далеко, на окраине села подняли 2 но те ушли практически во дворы. Курц поехал домой на машине - сильно посчесывал подушечки на лапах из-за мерзлой рылли. Воскресенье - был вообще пустой выход, невидели ничего.
 

Taras-toz34

Мисливець
25.11 На полювання ходив сам. Пройшовши не один кілометр так і нічого не побачив. Але підходячи до села таки побачив заяця, точніше його вуха, що мелькнули за горбок. Проте дратхаар почула його, а згодом побачила і погнала. Думав пробіжиться і зара повернеться. Чекаю хвилину нема, пять нема. Думаю треба йти подивитись. Перешоджу на інший горб, щоб краще було видно - нема. Вертаюсь назад, може заяць в іншия бік завернув. Тут раптом вискакує заяць з-за горбка і біжить повз мене правда трошки далеко. Стріляю раз мажу, другим зачепив, проте заяць мчить далі. Поки перезарядився з-за горба вибігає дратхаар , точніше виповзає. Язик чуть не до колін, але йде по сліду. Я обернувсь щоб подивитись де заяць - нема, а поле то велике і далеко видно, не повинен був вже втекти. Але собачка по сліду піднімає зайця з поля і добирає. Отаке то вийшло полювання.
02.12 Сімейний колектив в зборі. Пройшовши вже немало. Надія добути трофей казалась вже неможливою, так як взагалі нічого небачили і ці місця вже хтось пройшов. Але не так було. Прочесавши половину великої площі сухостою мені повезло добути зайця. Пройшовши до кінця фортуна усміхнулась і татові, теж добув зайця. Всі задоволені.По дорозі додому ще підняли лиса, але був дуже далеко.
 

Вкладення

EGER64

Новачок
senya2011. Нахрина Вам такий сніг! В нас на Тернопільщині його випало вже майже пів метра. В неділю неможливо було ходити. І це ще не все. На завтра знову обіцяють сильний снігопад. Так що у нас вже напевно полювання закінчиться. Хіба треба шукати широкі мисливські лижі. Інекше в поле не вийти. А може тоі на краще. Зайчик збережеться, вижеве.
 

EGER64

Новачок
Колеги, де пропав товариш ЯКОВЛЕВ? Щось скучно без нього на форумі.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
08.12.2012 була гарна погода. Вийшов о 7-30 і на сусідському городі вбив зайця. Ходив після цього до 14-00 і не бачив жодного заячого слідика. Коло скотомогильника вбив ще дві бродячих собаки і на цьому завершив полювання.
В неділю взяли три лисика, а один чорнобурий надув всіх собак і змився в ліс. Де він взявся ніхто сказати не може. Може з Одещини забродив?
З пов.
 

igarek

Мисливець
В неділю з товаришем взяли по лисиці,першу фокс вигнав з нори і товариш метрів з 20 поклав її,а другу собачка загнала в котел і я почав її викопувати,витягнув за задні лапи)).Кинув її на землю і відпустивши метрів на 30(поки зняв рушницю з плеча)зробив постріл,і великий лисак став справжнім трофеем!!Шкода що не було камери,так би вийшли чудові фото на пам*ять.
 

senya2011

ветеран форуму
надійна команда
Когда снег выпадет картина будет гораздо яснее! Но его как назло нет.
 

Иж-27м

Мисливець
senya2011 поверьте со снегом у нас большой перебор , местами было по колена. Снег и сейчас все валит и валит. Народу правда в суботу на охоте было ну очень много. В воскресенье никого не было. Даже не знаю што будет на эти выходные. Думаю все равно самые "больные"(в том числе и я) будут лазить по снегу.
 

EGER64

Новачок
Так, якщо сьогодні буде так сніг падати цілий день, то про полювання можна забути до слідуючого сезону.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Добавте, колеги, до своїх коментарів трохи оптимізму. Коли великий сніг, то заєць перекочовує до населених пунктів, але коли береш зайця "під хатою", то це не дуже цікаве полювання. А коли є сліди, то азарт потягне і в ярки, і в поля, де 1 км буде дорівнювати 15 км.
З пов.
 

senya2011

ветеран форуму
надійна команда
Согласен, под хатами не интересно - но сейчас лиса(она начинает более активно прочёсывать свою територию) чуть выдавит его из лесов, там где у нас на него запрет или из-за ломняка очень тяжело взять, зайчик подтянется ближе к болоту. Сегодня наконец то и у нас снег, правда небольшой и мокрый может к выходным и розтаять, а так хочется манок на лису испытать в деле!
 

EGER64

Новачок
Приїздіть до нас на Тернопільщину, внас до травня не розтане. На неділю обіцяють плюсову температуру, так що ні пішком ні на лижах неможливо піти на полювання.
 

igarek

Мисливець
В Сумах випав сніг сантиметрів 10-12 так що чекаем вихідних!!
 
Зверху