Вітаю, товариство! Оце вчора вперше і собі забадяжив експеримент під назвою Варенуха!
4 літра очищеного і вимороженого самогону, 800 мл. меду, по маленькій жменьці сушених вишень, яблук,груш, абрикос,смородини, 2 лаврові листки, 3 гвоздички, чайну ложку кориці, пів чайної ложки перцю горошком. Рецепт піддивився в інтернеті. Ну там ще треба було інжир і корінь імбирю, але в мене не було, а в селі нема де взять. По рецепту каструлю з цією"бадягою" треба обмазать пісним тістом (кришка щоб не пропускала пари) і в духовку на годин 8-10. Але ми живем у вік високих технологій тому я вирішив піти швидшим шляхом. Перелив усе в мультиварку-скороварку, поставив на 45 хв програму боби з тиском, щоб не виходила пара і коли воно зварилося ,виключив і залишив на ніч щоб поступово охололо. Вранці коли відкрив то ще було гаряченьке. Запах бомба. Колір як узвар.Сьогодні попробую і чомусь мені здається, що зовсім не дурне воно получилось! Вийшло градусів 45, рекомендовано пити як гарячим з термоса (на зимовому полюванні миттю зігріває) так і холодним.
P.S. В с.Суботів Чигиринського району в кабаку продають варенуху по ціні від 400 до 900 грн за пляшку
Більше ніде не бачив її.
Можливі різні варіації по кількості меду та пряностей, а також варіанти з сухофруктами типу екзотики
Пробуйте!
P.p.s. Всю тему не читав, якщо вже десь було про варенуху то звиняйте!