Як боротися з кліщами?

димон1983

Слідопит
Проблема серйозна.порадили неостомазон.ще не пробував.може ультразвук?
 

собаколюб

Слідопит
ніякий засіб не дасть 100% захисту...
після кожного виходу з вольєру/дому(навіть якщо просто випускаєте побігати в дворі) ретельний огляд своїми очима та руками...
 

димон1983

Слідопит
Та про 100 процентів і мови нема. 30 кліщів після 2х годин вигула по луках після обробки каплями адвантікс це занадто.а оглянути лайку 6 місяців не так просто.для зараження вистачить і одного пропущеного кліща.кліщів просто кишить по всій області.
 

димон1983

Слідопит
Я думаю не велике задоволення буде від полювання на якому годинами потрібно буде шукати кліщів у собаки.
 

Ангел

ветеран форуму
надійна команда
В разделе "разное по охоте" эта тема уже создана и обговаривалась, внимательно следите за форумом.
 

димон1983

Слідопит
Висновок такий :ніякі засоби не допомагають .якщо на них пишуть,що захист 95% то це означае ,що 5 кліщів із 100 здохнуть, а якщо хтось каже що якийсь засіб чудовий то це значить що йому просто пощастило і кліщів поблизу не було .так що берем і вибираем кліщів вручну а потім вночі не спим з думкою чі не пропустили хоч одного.а ще краще сидим вдома.
 

kaxan1970

Мисливець
Обробляю Фронтлайн 4года ,результат впечетляет.Даже если попал на собаку ,то утром он уже мертвый.Брызкаю 1 раз в три недели.Две собаки ЗСЛ ,и гончак.
 

димон1983

Слідопит
Фронтлайн спрей чи каплі?чув що його часто підробляють.може є якісь поради як відрізнити підробку.а кліщів у Вас багато?у нас реально жах.доречі цією зимою знімав із себе 2х а зараз взагалі страхіття.
 

димон1983

Слідопит
У мене лабрадор і РЕЛ. лабр.минулого року хворів піраплазмозом тому знаю що кліщі це реально серйозно. лікувати складно і можна собаку ліками уграти: печінка,серце відмовляють.Імунітет не виробляється, щеплення не ефективні.
 

Ангел

ветеран форуму
надійна команда
димон1983;194374 сказав(ла):
Та тема то обсуждалась ну ніяких конкретних порад там нема.
Так если вы в курсе дайте в уже созданной теме советы, а не создавайте тем-клонов.
 

димон1983

Слідопит
Я в курсі проблеми ,а не в способі її вирішення і саме тому звернувся за допогою до більш досвідчених колег.
 

димон1983

Слідопит
Про тему клона не розумію Вашого зауваження, адже у вказаній Вами темі іде мова про хвороби що загрожують людині а мене цікавить саме проблеми з собаками і тому я розмісти свою тему саме у даному розділі.
 

kaxan1970

Мисливець
Фронтлайн спрей, по поводу подделки нечего не скажу. С собаками гуляю каждый день утром и вечером.
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
А я своєму капаю препарат "ДАНА діазінон" В неділю їздив на рибаалку з 5.00 до 14.00 ні одного кліща! Препарат дешевий 35грн. А перед тим їздив на те саме місце 34 кліща! Це якщо не враховувати що я під час рибалки постійно оглядав його!

А товариш мій має спаніеля то їздив якуси прививку робив спеціальну але результату поки що я не знаю!
Ще консультувався з аптекарем він казав що є якийсь нашийник німецький але зараза дорогий 180грн. Я назву далі не питав бо для мене це трохи дорогувато! Але він казав що засіб ефективний 100% Якщо буду рядом то зайду запитаю назву якщо Вам цікаво!

П.С. З власного досвіду скажу що ще справа залежить від породи ще знову повернусь до свого товариши ми їдемо разом він бере спаніеля я лайку собаки були однаково оброблені тим самим препаратом (недієвим) в один і той час! Так в мого 5шт а в нього 20! В Лайки шерсть густіша і шо говорити порода більш стійкіша до складних умов! Тому є багато факторів! А взагалі в самі критичні часи кліщів коли вони активізуються саме сильніше це два рази в рік на короткий термін то можна і утриматись від прогулянок!
 

димон1983

Слідопит
Дякую хлопці,а то я вже був подумав що тема кліщів нвкому не цікава.хоча реально мені здається що вона переростає в якусь пандемію.
 

Drat2

Мисливець
в етом году приобрёёл ошейник ХАРТЦ и спрей Ультра град тоже етой фирмы.производитель США.ветеринар сказал что водостойкий.спреем обрабатываю один раз в неделю.ошейник 70 гривен спрей 120 гривен (500 мл).после каждой прогулки щётка и осмотр.
 

игрок

Мисливець
У меня две собаки гуляют в месте обрабатываю одним препаратором, в одной через месяц могут появится клещи, а у другой нет, организм разный, и есть такое что на одну собаку клещи падают как пчелы на мед, а на другую нет. Был случай что гуляя с собаками, пропустил обработку, в одной нашел 3 клеща, а у другой снял с головы 200шт, не щитая туловища.
Обрабатывал Адвантисом и Фронтлаймом, фронтлайн жоще, Барс оказался неефективен работает до недели, есть в продаже препарат дешевле фронтлайна но действующее вещество одно и тоже фипронил назву непомню, буду покупать в аптеке отпишу.
Остановился пока на действующем веществе фипронил, фирмы есть разные но вещество одно и тоже, переплачивать за бренд нет смысла главное чтоб собаке помогло. Лечение обходится на много дороже.
При покупке любого препарата нужно смотреть на действующее вещество и смотреть на его характеристики, как действует на клещей и собаку.
 
Зверху