Тихе полювання

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Відварити гриби, обжарити хвилин 10 з цибулею на вершковому маслі, сіль та перець за смаком, добавити вершки і тертий сир, накрити кришкою і протушити хилин 10 на слабкому вогні, а можна після того як добавили вершки та сир запекти в духовкі. Сир не обов"язково.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Відварити гриби, обжарити хвилин 10 з цибулею на вершковому маслі, сіль та перець за смаком, добавити вершки і тертий сир, накрити кришкою і протушити хилин 10 на слабкому вогні, а можна після того як добавили вершки та сир запекти в духовкі. Сир не обов"язково.
Спасибо!
Осталось найти грибы.
 

igor21

Слідопит
Ну баранячка (квочка) це смакота, від такого гріх відказуватись.
А голубінка, в більшості, йде тоді, коли немає нічого іншого.
А "правильні", а не місцеві назви?
Можливо, й ми такою "смакотою" "закусюємо"...;):)
 

Степанович 2

Снайпер
Не полінувався, взяв "Справочник грибника".
Сморчок - седобен только после обваривания кипятком.
І ще гриби поділені на:
-ядовиті
-благородні
-бажані
-які часто зустрічаються
-гриби нижчої категорії
Сморчки займають саму нижню ступеньку коасифікації - нижча категорія.
І ще, тут Север писав чи потрібно їх відварювати. І для тих хто хоче, але ще не пробував готовити, при приготуванні сморчки замочити на годину в холодну воду, добре промити і потім 10-15 хв.варити в підсоленій воді, щоб усунути вредні сполуки. (відвар вилити, вживати не можна). Дальше промивка-жарка і тушування.
Удачі.
 
Останнє редагування:

Sergiy_Kopach

Мисливець
Сезон тихого полювання для себе вважаю відкритим!
Пробігся сьогодні, сморчків валом.
Ще бачив якісь червоненькі - гарні.
Також, сьогодні поки ходив бачив 4 кози і лисичку, зняти не вдалось але гріє душу їх присутність в угіддях.
Всім привіт!
 

Вкладення

vlad88

Мисливець
А в чем разница? Можно фото или более детально?
Присмотритесь, в сморчковой шапочки, шапочка как будто отдельно от ножки, и ножка длинненькая, а у сморчка шапочка, если так можно сказать, срослось как будто с ножкой, ножка короткая. Оба гриба съедобны.
 

vlad88

Мисливець
Посмотрите в корзину Сергея Копача, выше. И посмотрите на фото которое я выложил, разницу увидите. Сморчки ел, и считаю одним из вкуснейших грибов, сморчкову шапочку не ел, так как у нас её почти нет, вкус не знаю.
 

Dedushka

Снайпер
Грибы которые раньше не собирал и не употреблял лучше и не принимать в пищу. Оно того не стоит. Здоровье дороже . И чтобы не говорили о их съедобности. ;)
 

vlad88

Мисливець
Грибы которые раньше не собирал и не употреблял лучше и не принимать в пищу. Оно того не стоит. Здоровье дороже . И чтобы не говорили о их съедобности. ;)
Все верно сказано. Сомневаетесь - не берите.
 
Зверху