Рецепти від Петренка!

Тема у розділі 'Кухня', створена користувачем PetrenkoAO, 23 лип 2015.

  1. Яковлев В.А.

    Яковлев В.А. S-Moderator Команда форуму

    Мабуть, курдючный жир понадобится... Я с первого раза не нашел.
    Насчет маринада, так, на мой взгляд, лучший маринад для мяса - натертый лук-репка (с небольшим количеством воды) и специи по вкусу, можно добавить пряных трав. Я бы еще добавил зиры (совсем немного) и барбариса. ИМХО!
    Но, думаю, баранину можно не мариновать предварительно, а тушить в казане, добавляя нужные травы и приправы по ходу готовки.
    Для любителей баранины предлагаю первый попавшийся рецепт от Сталика:

    И любителям самостоятельной готовки предлагаю познакомиться с его кухней получше. Очень толковый мужик, выросший не только на восточной и азиатской кухне, но и на европейской.
    Если кто не пробовал до сих пор то, что он готовит и как.
    ПыСы. Да, все - не в конкуренцию пану шефу Петренку! ;)
     
    Останнє редагування: 30 січ 2020
    DVV, Гобой, PetrenkoAO та 2 іншим подобається це.
  2. Safari
  3. PetrenkoAO

    PetrenkoAO ветеран форуму надійна команда

    Яка конкуренція!?
    Тема і була створена для, поділитись, поговорити, взнати щось нове, згадати те що забулось...
     
    Яковлев В.А. подобається це.
  4. PetrenkoAO

    PetrenkoAO ветеран форуму надійна команда

    Ех... Роботи, сказати що багато, нічого не сказати...
    Але, обіцяв.

    ЖУРЕК
    Або його Дніпровська варііація.
    Нам потрібн:
    1. Закваска журек.
    2. Сардельки.
    3. Буженіна.
    4. Картопля.
    5. Цибуля.
    6. Сіль та спеції

    [​IMG][​IMG]

    Цибулину почистили, пошинкували і обсмажуємо на олії.
    [​IMG][​IMG]
    Сардельки і буженіну шинкуємо кубиками десь 1х1х1 см.
    Коли наша цибулька стала прозорою, додаємо сардельки та буженіну.
    [​IMG][​IMG]

    На пів літри закваски, десь один літр води. Ставимо на аогнище і щоб закипіло.
    Поки вода закіпає, наша м'ясна заправка вже майже готова.
    [​IMG][​IMG]

    В воду, яка закипіла, додаємо м'ясну заправку.
    [​IMG][​IMG]
    Доки вариться, а це буде швидко, хвилин 10.
    Ріжемо картоплю кубикамиз стороною 1 сантиметр.
    [​IMG][​IMG]
    І додеємо до води з м'ясною заправкою і нехай вариться доки буде готова картопля.
    [​IMG][​IMG]

    Коли картопля вже готова, додаємо закваску журек, попередньо добряче її збовтавши.
    [​IMG][​IMG]

    І тепер дивимось і помішуємо. Наш супчик впродовж 10 хвилин буде загускати. Пробуємо на смак і додеємо сіль та спеції. Ще 5 хвилин і все. Даємо трішки настоятись...
    [​IMG][​IMG]

    І можна до столу.
    Смачного.
    А от в тарілці, нажаль фото не встиг...
     
    Копатыч, Optimum, NORD_10 та 5 іншим подобається це.
  5. PetrenkoAO

    PetrenkoAO ветеран форуму надійна команда

    Тааак, ну якщо таке діло...

    Відбивна фарширована грибами.
    Якось так.
    Що треба?
    1. М'ясо на відбивну, купив 1.5 кг.
    2. Гриби, білі, маслята, зеленушка - зібрав власноруч.
    3. Мука.
    4. Яйця.
    5. Соєвий соус.
    6. Сіль та спеції.

    Гриби дістав з морозилки, розморозив, порізав і на пательню.
    [​IMG][​IMG]
    М'со порізав на шматки, зігнав на ньому злість молотком.
    В мисочку соєвий соус, сіль, перець і спеції за смаком.
    Відбите м'ясо маринуватись.
    [​IMG][​IMG]
    Тим часом, поки наші гриби смажаться, а м'ясо маринується, беремо 2 чи більше яєць в мисочку, трішки водички, сіль та спеції за смаком, але не занадто, м'ясо в маринаді вже підсолене і зі спеціями.
    І збиваємо виделкою чи ...
    [​IMG][​IMG]
    Таак. В мисочку муку.
    Доки підготовку робили, м'ясо замаринувалось, а гриби посмажились.
    [​IMG][​IMG]
    Кропітка робота...
    Беремо відбивну, насипаємо смажені гриби, складуємо як вареник і дерев'яними шпажками фіксуємо щоб не висипалось і не розпадалось.
    [​IMG][​IMG]
    Далі отримані "вареники" в яйце, муку, знов в яйце і на попередньо розігріту пательню.
    [​IMG][​IMG]
    Ретельно обсмажуємо.
    Доки смажеться я вирішив зробити на гарнір картоплі шматочками.
    [​IMG][​IMG]
    Готово.
    Перед подачею, вийміть шпажки... Бо замасковані крепко. Домочадці можуть не оцінити смак бамбуку... ))))

    Можна дати знак у валторну і запросити всіх до столу!
    [​IMG][​IMG]

    Смачного!
    Дуже смачно!
     
    VS1975, Копатыч, АРКАДИЙ2010 та 12 іншим подобається це.
  6. PetrenkoAO

    PetrenkoAO ветеран форуму надійна команда

    Рецепт з одним фото...
    Встав раненько, всі сплять.
    Чим порадувати, а давай картоплі!

    Вибрав здорової картоплі, гарненько помив і поставив варитись в кожурі.
    Дістав білого грибочка, назбирав минулого сезону, подрібушив і обсмажив з цибулькою.
    Коли картопля була вже майже готова, дістав, зрізав низ і верх. Ложкою тихенько, щоб не розламати, вибрав середину. Середину потовк і додав гриби з цибулею.
    Нафарширував і поставив в духовку.
    За 5 хвилин до готовності влив перепелине яйце і знов в духовку. Жовток повинен бути сирим.
    Глянув і вирішив додати шкварочку.
    Бочковий помідор, синенькі і можна до столу.
    [​IMG][​IMG]

    Смачного!

    А на обід...
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

    Але то вже зовсім інша історія.
     
    Vov-1, VS1975, Monya та 4 іншим подобається це.
  7. Leodr

    Leodr Снайпер

    Смакота! Добре що вже поснідав! ​
     
    PetrenkoAO подобається це.
  8. Небраконьер

    Небраконьер Снайпер

    Я своїх порадував відбивною з грибами(за Вашим рецептом) та стейками(за своїм рецептом), але це вже в іншій темі))).
     
    VS1975 та PetrenkoAO подобається це.

Поділитися цією сторінкою