Полювання з Хаскі

Kmih

Новачок
Доброго дня шановні форумчани. Три роки тому вперше приймав участь в полюванні з собаками, від тоді не уявляю справжнього полювання без четвероногих друзів-помічників. Весною хочу придбати щеня Хаскі. Можливо хтось з Вас має досвід полювання з цими собаками? Поділіться будьласка своєю думкою щодо цієї ідеї. Які шанси зробити з Хаскі справжнього мисливця, і чи варто взагалі пробувати з цією породою собак? Однозначно хтось скаже, що неварто видумувати велосипед, і треба брати для полювання щенят перевірених порід, але є одна проблема, і це "ультиматум" дружини-або голубі очі, або взагалі без собаки. Що тут скажеш?!!! Лише добавлю, що полювання в основному на лиса і зайця, копитні рідко. Буду вдячний за будьяку інформацію.
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
У нас є на форумі людина котра має досвід утримання таких собак це Конфета. Якщо побачить тему то відпишеться або напишіть їй в пп. На рахунок полюання незнаю чи хаскі являються мисливською породою точної оцінки Я дати нажаль неможу.
З пов.
Андрій
 

saeco

Мисливець
Все залежить від Вашого ставлення: собака-ваш Друг чи об'єкт для Павловських експерементів.
Хаскі на Україні це знущання над цією породою.
Три проблеми:
1. Теплий клімат.
2. Гіподіномія.
3. Харчування.
 

Kmih

Новачок
Доброго дня Андрій, дякую за допомогу, спробую звязатись.
 

Kmih

Новачок
saeco писал:
Все залежить від Вашого ставлення: собака-ваш Друг чи об'єкт для Павловських експерементів.
Хаскі на Україні це знущання над цією породою.
Три проблеми:
1. Теплий клімат.
2. Гіподіномія.
3. Харчування.



Шановний saeco, на 100% згідний з Вами, що клімат України не зовсім підходить для Хаскі, але їх точно не стане менше, якщо я відмовлюсь від собаки.
Гіподинамія розвивається від малорухливого способу життя не тільки в Хаскі, але і в інших порід собак, і навіть в людей. В моєму випадку собака не буде жити в квартирі, є приватний будинок з закритим двором, де собачка зможе вдоволь бігати напротязі усього дня, плюс ранішні і вечірні прогулянки.
Стосовно харчування теж не можу не погодитись. Шлунок в даної породи собак справді слабкий, і саме від харчування залежить розвиток організму в цілому, а це і ріст, і зовнішній вигляд, і самопочуття, і робочі властивості собаки. Проте, тут я теж не вбачаю серйозної проблеми. Раціон для щеня, і для дорослої собаки можна розробити з допомогою кваліфікованих спеціалістів. Одним словом- було б бажання. А бажання є.
Я так думаю: якщо не буде працювати, то другом стане точно.
 

saeco

Мисливець
Я перепрошую, але у Вас загальна думка і підхід. Мова йдетьтся про ЇЗДОВУ СОБАКУ, а не просто про собаку.
Я пишу тому, що у моїх знайомих, котрі живуть не у будинку, а у маєтку, тримають Хаскі.
Вона не буде бігати по подвірью, її треба кожного дня по 3-4 години "виснажувати" на полі, лісі. "Бег трусцой" пару минут не катить.
Про харчування, я взагалі вже мовчу. Справа не в шлунку, а в раціоні.
Якщо є час і гроші, то спробуйте.
 

olga 83

Мисливець
ломайте стереотипи ,в нашЪй краЇнї дуже богато не наших собак але вони е й навїть робої,12 рокїв назад менї й про гл.фоксїв казали що тї лиш для дому,тодї за лабрадорїв що то для слїпих,а один егерь сказав ---дай менї кота я й того нав4у полюванню(виба4те але не прасюють декїлька клавїш)
 

VADAS67

Слідопит
Мені казав один із перших заводчиків Хаскі на Закарпатті що ці собаки на малого звіра нереагують.Даже за великим( кабан, олень,медвідь) ідуть,але не з голосом,а скулять.Но може навчите.А дома вони компаньони великі.Треба дуже багато із ними ходити і займатися.В брата є Хаскі але він у дворі негавкає.
 

HANTER68

Мисливець
Kmih;233876 сказав(ла):
треба брати для полювання щенят перевірених порід, але є одна проблема, і це "ультиматум" дружини-або голубі очі, або взагалі без собаки.
Вот и вся суть, человек хочет собаку для охоты, а жена - хаски. В итоге охотничья собака из хаски вряд ли получится, зато у жены будет - хаски. А если смотреть еще дальше, лет на семь хотя бы, собака и жене надоест в конце концов. Мой совет, подумайте в первую очередь о собаке, это не игрушка.
 

мр 153 12 76

Мисливець
HANTER68;234479 сказав(ла):
Kmih писал:
треба брати для полювання щенят перевірених порід, але є одна проблема, і це "ультиматум" дружини-або голубі очі, або взагалі без собаки.

Вот и вся суть, человек хочет собаку для охоты, а жена - хаски. В итоге охотничья собака из хаски вряд ли получится, зато у жены будет - хаски. А если смотреть еще дальше, лет на семь хотя бы, собака и жене надоест в конце концов. Мой совет, подумайте в первую очередь о собаке, это не игрушка.
очень правильно подметили
Вообще,купите собаку которую вы хотите и жена ее полюбит в любом случае.Это из личного опыта.Моя была категорически против собаки,а как увидела его на фото сама сказала:"Поехали".Сейчас и кормит и поит и иногда выгуливает (когда я не могу)
 

HANTER68

Мисливець
Когда я брал щенка эпаньола, дочь вообще была против собаки, жена относилась холодно к идее. Сейчас щенку уже семь месяцев, у дочери и у жены она лучший друг.Говорят, что не представляют как раньше было без собаки. Рекомендую взять жену, и вместе поехать посмотреть щенков именно охотничьих пород. Я абсолютно уверен, что жена изменит свое мнение, а Вам будет хороший помощник или помощница на охоте. А проводить эксперименты с хаски я думаю не стоит. Получится, или не получится, зачем эксперименты с живым, а главное очень умным существом.
 

Маламут

Новачок
Как я Вас понимаю. Сам не равнодушен к "абаригенным" породам ))
По поводу охоты и хаски/маламутов и т.п. - долго искал информацию - с одной стороны сильный доминантный охотничий инстинкт, с другой - чистокровные породы всячески выбраковываают собак с излишне выраженным инстинктом охотника - погоня за зайцем в санях никому не нужен ))). Тем не менее достаточно людей, которые охотятся с подобными породами довольно успешно.
Вопрос скорее действительнов точ, что Вы хотите получить от своей собаки. Если пожелания не заоблачные - то все должно получится.
А отзывы опытных людей конечно хочется послушать.
 

HANTER68

Мисливець
Маламут;234600 сказав(ла):
чистокровные породы всячески выбраковываают собак с излишне выраженным инстинктом охотника - погоня за зайцем в санях никому не нужен ))). Тем не менее достаточно людей, которые охотятся с подобными породами довольно успешно.
Господа колеги-охотники, мне самому очень нравятся хаски, на выставках я постоянно возле них останавливаюсь. Глаза их, конечно завораживают. Но ведь весь вопрос в том, что это не охотничья собака, а играть в лотерею - проявится или нет охотничий инстинкт. А если не проявится, а охотник берет именно для охоты. Хорошо если собака станет просто домашним любимцем, а если нет. Как нибудь, по чем нибудь натаскать - нет, эта охота не будет в удовольствие никому, ни охотнику, ни собаке. Здесь как-то один писал, что ходит на охоту с немецкой овчаркой, и это не шутка. Я понимаю, что и медведя можно научить на мотоцикле ездить, но от этого он не станет гонщиком.
 

DVV

Слідопит
Шановні мисливці! Давайте спрямуємо питання в правову площину. По-перше, хаскі це не мисливська порода. По-друге, хто на неї видасть Паспорт на собаку мисливської породи (Ураїнська родовідна книга мисливських собак (УРКОС) В цілому порода має привабливий вигляд, аде для використання на полюванні Це чиста екзотика. В мене особисто був досвід, коли мав німецьку вівчарку (бажання дружини) та руську борзу (подарували мені)До речі, наскільки знаю, борзим паспорти не видають. Так от, мешкаю у приватному будинку, поруч поле, балка, городи і т.і. Дійсно іноді вівчарка причуювала зайців, куріпок. Борза за 2 роки догнала 2 зайці. На жаль, собак отруїли. Зараз тримаю дратхаара. Прекрасна порода, робоча, традиційна, лягава, але окремі використовують по-кабану. Ви мешкаєте у приватному будинку, пійдіть на компроміс. Візмінь хаскі для дружини, і ....... (вибірі за вами) для себе Полювання з хаскі це екзотіка з сумнівним результатом та суперечкою з законодавством Удачі.
 

typict

Мисливець
olga 83 писал:
а один егерь сказав ---дай менї кота я й того нав4у полюванню

:) ))) Сміявся кілька хвилин )
 

Анчар

Новачок
Печально слышать от охотника дезинформацыю,что на борзых не выдают паспорта на право охоты с ними.
 

HANTER68

Мисливець
DVV;234676 сказав(ла):
До речі, наскільки знаю, борзим паспорти не видають
DVV не утверждает это. Так что дезинформации никакой. Охоту с хаски, я бы экзотикой не назвал, может глупостью. А вот с борзыми, это пожалуй экзотика. Смотрел несколько российских фильмов о таких охотах, красиво.
 

DVV

Слідопит
Каюсь, свого часу на свою не впів оформити, хоча на випробуваннях був. Зробив поспішний висновок. Зараз, навіть, перетелефонував заводчиці борзих. Ви праві - посвідчення видають. Не впевнений - не стріляй. Дякую
 

saeco

Мисливець
Мій товариш нарешті купив собі лайку для полювання. Щеня має вік 1,5 місяця. Чисто випадково, у щеняти виявилися фантастичні мисливські задатки. Лише приведу 2 епізоди.
Епізод 1-й, товариш дістав розморожене м'ясо дикої свині для приготування. Поки він ніс пакет від холодильника до столу, на підлогу капав кровяний сік, утворюючи доріжку. Щеня, яке сиділо під столом, побачивщи "кров" почала іти по кровяній доріжці, нюхаючи і облизуючи язиком. Так він дійшов до холодильника.
Епізод 2-й, щеня почало гратися з йоркширськім тер'єром. Кульмінацією стало те, що раптово щеня схопило тер'єра спочатку за шию, потім за спину, а потім схопило за стегно задньої лапи. Характерним було те, що в усіх трьох хватках, які були по пару секунд, лайка це робила, будучи під прямим кутом до тер'єра. Це самий безпечний кут атаки на собаки на звіра.
Це феноменально щеня тільки, но відірвалося від сиськи, а вже демонструє навики.
От вам і врожденні навики природою.
 
Зверху