Полювання зі спаніелем

канюк

Мисливець
Мисливці які мають такий досвід поділіться будь ласка секретами і тонкостями цієї справи.
 

$voron

Мисливець
а темка хорошая у меня сын собаку просит спаниеля, вот я и думаю совместить приятное с полезным, только народ жалуетца на них мол по перу слабенькие
 

канюк

Мисливець
маю спаніеля 1,5року з очерету не виходить більше години, полюбляє працювати по водяній курочці і непогано шукає зайця. беріть непожалкуєте.
 

Виталий23

Мисливець
Спаніель це чудова собачка. В мене був російський спаніель Бім, зним проблем взагалі не було. По качці почав працювати у 6 місяців. Я з ним і рушницю не брав, постріляють мисливці на ставку і порозходяться після них я запускаю Біма, бувало таке, що за вечер приносив з очерету 5-8крижнів. В мене він працював по водоплавающій, зайцю навіть був випадок коли Бім разом з ягдтерьєром робили в норі. Собачка чудова підранків добирав прикрасно, подавав у руку тільки мені іншим не подавала.
Хочу дати пораду: Як берете собачку на охоту чи на прогулянку обробляйте його спреями від КЛІЩІВ. Ці собачки дуже чутливі до них. В мого товариша був випадок коли від кліщів загинуло 2-є спаніелів і це не поодинокі випадки!!!
Також проводьте більше часу на ставку або озері, ці собачки дуже полюбляють плавати в них це в крові.
 

канюк

Мисливець
Дякую Виталий23 в мене англійський кокер дичину шукає але не подає, предмети подає. Можливо птицю неподає через сильний запах? Зайця намагається гнати з голосом, це виглядає кумедно.
 

Виталий23

Мисливець
киевлянин;10017 сказав(ла):
Можливо птицю неподає через сильний запах?
Так спаніелів насторожує запах птахів особливо лисок. Я вийшов з такого положення так: прийшовши на полювання підстрелив лиску (зробив підранка) собачка побачила полізла у воду до лиски, спершу плавала кругом неї обгавкувала, потім декілька раз схватила, а потім взяла за крило і витягла на берег. Я її похвалив дав лакомство. Далі я випатрошив лиску і поклав шкуру до вольєру з собачкою. Спершу собачка не підходила потім понюхала, а через 2-ва дні почала носити шкуру по всьому вальєру. Такий метод повторював декілька разів. Після того собачка працювала по всій водоплаваючій дичі.
Попробуйте і Ви таким способом.
 

канюк

Мисливець
Дякую Віталій23, я так розумію крім вас зі мною полювання зі спаніелем більше нікого нецікавить. В майбутньому спробую ваш метод.
 

канюк

Мисливець
Віталій23 вибачте за нескромне запитання Який у вас мисливський стаж? У мене з 2009 року Всі тонкості цього заняття пізнаю самостійно завдяки книгам.
 

Виталий23

Мисливець
Гарне запитання. Батя взяв на полюванняя у 7 років це був 1995 рік. Після того я ніодного для полювання не пропустив. За цей час я потрапляв у різні ситуації дотого ж читав і читаю багато книг, журналів на мисливську тематику, дома в мене більше 20ти дисків із фільмами про охоту.У 18 років (2006рік) здав мисливський мінімум і отричав членський квиток, а у 2009 році якраз перед відкриттям на пернату дичину отримав дозвіл на зброю. І це уже третій рік полюю зі зброєю.
 

канюк

Мисливець
Дякую за відверту відповідь.Сам захоплююсь мисливською тематикою з 15 років перевіряти на практиці почав у 20.
 

Виталий23

Мисливець
Як що будуть якісь запитання пишіть або дзвоніть по тел:0972148794. Буду радий допомогти.
 

канюк

Мисливець
З даної теми роблю висновок, що спаніель не користується популярністю серед наших мисливців.
 

ZUGAN 79

Слідопит
канюк;10468 сказав(ла):
спаніель не користується популярністю серед наших мисливців.
Ув.канюк,не знаю влияет ли ето на количество спаниелей исп.охотниками,но читал когдато в охот.журнале что спаниель годится только в угодьях где много дичи,а там где мало,т.е.приходится много и долго работать,быстро утомляется,так как он относительно не большой и естественно "производительность" падает.И еще то что спаниель не делает стойки по дичи,а только ищет,и приближаясь просто сгоняет,а ведь много лягашатников любят именно стойку собаки.С ув.
 

канюк

Мисливець
Щодо стойки цілком з вами погоджуєсь, але думаю на воді думаю йому мало рівних. Плавати він зможедовше, а в очереті завдяки своїм компактним розмірам він лазить без проблем.Я ж не говорю що лягашатники мають любити спанієлів. Скільки людей, стільки й думок. З пов.
 

zhuravel

Мисливець
Собаку нада брать той породы, которая будет работать по дичи,какая водится в ваших угодьях.Я начинал охотиться с собаками ... именно с спаниелями.У меня были один русский и три английских кокера - спаниеля.У нас прибрежная зона Азовского моря ,реки,лиманы...для юго-востока Украины ...прекрасная собака...охотился на перепела,куропатку,фазана.Идеально работает нижним чутьём(носик в землю и пошёл), если легавая на стойке...то он подтягивает к птице ... трудно не увидеть или ошибиться ...А на утку...аппортирование ...любимое занятие и холодной воды не боится...сидит в лёжке спокойно...если конечно воспитан.Всех подранков с настреляной территории подбирает.Между прочим чутьё одно из лучших из легавых...недаром по наркотикам на таможне работают ,только их берут.Зайца подранка берёт...первый русский спан.Барс и последняя сука Джина и в норы лазили... несколько лис задушенных ягдами вытянула.Хорошо работают в густых зарослях,кустарниках...фазанов с таких чагарников поднимали ,что континентальные легавые собаки туда не пролезут и подумать трудно.Сейчас у меня курцхаар и привезли недавно спаниеля ...я неотказался....хорошие это собачки и дрессировке хорошо поддаются...поверьте мне по выносливости они не уступают другим собакам.Два дня подряд(субота,воскресенье) тягал постоянно их по угодьям и никогда небыло, чтобы они с ног валились или отказывались работать.В августе как и все собаки - воды просят.Очень красивые,игривые,дружелюбные ...всей семьёй любимые - поиск у них в крови.Если есть вопросы ...рад ответить.
 

Виталий23

Мисливець
киевлянин;10551 сказав(ла):
Чем обрабатываете от клеща?
В теперішній час є багато засобів проти кліщів і бліх. Най ефективнішим вважаю каплі "БАРС", а також спрей "БАРС". При використанні цих засобів результат вражає. Ще використовую шампунь проти бліх і кліщів.
 
Зверху