Звіти з риболовлі 2023/24

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

Вкладення

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Плотва. Кажуть Плотва в смаженому вигляді не самачна, суха. Спробуйте посмажити на смальці.
 

Вкладення

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
До речі. Гірчаки нерестится тільки там де є ракушки безубки(ті що закриваються), він тільки в них ікру відкладає.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Плотва. Кажуть Плотва в смаженому вигляді не самачна, суха. Спробуйте посмажити на смальці.
то так ше Степан писав, шо на смальці смачніше, але сам не пробував жодного разу
Сьогодні попалися Гірчаки, більше 10 років не бачив їх.
вони ж пукасі (по нашому). в Південному Бузі їх море, в дитинстві баночкою ловили на хлібні кришки, на живця також брали на сомика та судака, головень (по нашому кленчук), восени на них гарно брав, такий грам 700 і більший. у весняний період, коли була повінь, їх саком можна було відро наловити за 2 закиди, а коли вдома їх чистили - просто натискали на тіло пальцями, чувся звук "пук", того й пукась. смажились на сковорідці насипом як зернята кабакові, також і їлись. Л.П.Сабанєєв писав про різновид українського борщу з гірчаками
 

kef

Зброяр
то так ше Степан писав, шо на смальці смачніше, але сам не пробував жодного разу

вони ж пукасі (по нашому). в Південному Бузі їх море, в дитинстві баночкою ловили на хлібні кришки, на живця також брали на сомика та судака, головень (по нашому кленчук), восени на них гарно брав, такий грам 700 і більший. у весняний період, коли була повінь, їх саком можна було відро наловити за 2 закиди, а коли вдома їх чистили - просто натискали на тіло пальцями, чувся звук "пук", того й пукась. смажились на сковорідці насипом як зернята кабакові, також і їлись. Л.П.Сабанєєв писав про різновид українського борщу з гірчаками
Я цих /коротунів/ ловив 'пет бутлями' ємкістю 5 - 6 л.з питної води зробивши декілька отворів міні у днищі та більші із вигіном стінок у середину ємкості. Засипав чуть пареної товчі з макухою. І через хвтлин 5- 10 ть підйом. Як мінімум штук 30 - 50 ть.попадалось. Навіть окуні /залітали/. Тих зразу чутно по звуку стукання об стінки .
Для окуня це люксовий живець.
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Доброго дня. Якщо можна покроковий рецепт приготування даної кільки. Буду вдячний.
Верховодку чистимо, чистити краще жменю крупної солі, добре перемішати і добре промити, вся чешую зійде. Нутрощі не чищу. Підходящий посуд і шарами цибуля-морква-риба. Сіль, перець. Заливаємо все томатним соком та не пахучою олілею. Десь на кг. риби 2 стакани соку, стакан олії. Можна трохи додати води. Тушкувати на повільному вогні 3-4 години.
 
Зверху