Его Величество Мед

Тема у розділі 'Кухня', створена користувачем фандоринъ, 17 січ 2017.

Вутка - все для охоты и рыбалки
  1. фандоринъ

    фандоринъ ветеран форуму надійна команда

    Всем здоровья! В связи со специфической сердечной диетой почти полностью отказался от "быстрых" углеводов, но мозгам ведь "топливо" нужно, ибо работаю преимущественно ими, т.к. Господь правильными руками не сподобил. Открыл для себя этот продукт не так давно. Интересно Ваше мнение:
    - сорта меда и их гастрономически-фармацевтические свойства
    - способы и секреты органолептической визуализации качественного меда
    - рецепты блюд на его основе.
    Лично мои "топ-3" сортов меда:
    1. Кипрейный (т.к. иван-чай в сколь-нибудь значимых масштабах у нас не произрастает, до недавних пор выручали коллеги из Сибири). Сейчас, увы, все...
    2. Лавандовый... Ну, почему с ним тяжело, думаю, объяснять не нужно. Хотя периодически пополняю запасы.
    3. Кориандровый. Вот насколько неприятен запах цветущего кориандра (у меня были случаи, когда аспирантов в поле выворачивало наизнанку в нескольких сотнях метров от массива цветущего кориандра), настолько вкусен и ароматен мед. Очень ценю его за сливочно-карамельное послевкусие. В общем, на сегодня, для меня - №1.
    Что скажете Вы?
     
    Останнє редагування: 17 січ 2017
    немец1970 подобається це.
  2. Safari
  3. SAB

    SAB Мисливець

    Мед- странный предмет,если он есть : то его сразу нет. )))) Зпов. В нас самий корисний це майський!!!!
     
    desant@69 та немец1970 подобається це.
  4. фандоринъ

    фандоринъ ветеран форуму надійна команда

    Полагаю, не открою большого секрета, сказав, что в каждой агроклиматической зоне этот мед абсолютно индивидуален и не похож на тот же "майский", но взятый в километрах 100 южнее-севернее. Вы откуда и какие ботанические виды цветут в вашей зоне в этот период?
     
    немец1970 подобається це.
  5. SAB

    SAB Мисливець

    Сумька область. Починаючи з квiтучих садiв, матиймачухи, окацiйi ( переважно бiлойi).
     
    немец1970 подобається це.
  6. фандоринъ

    фандоринъ ветеран форуму надійна команда

    То є добре...
     
    немец1970 подобається це.
  7. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    самі придумали? Травневий мед має різний склад, зокрема найбільше його збирають після цвітіння садків та акації, але починаючи з 3-5 травня зацвітає ріпак, який кроплять декілька разів від квіткоїда, відлякувач мало хто з фермерів приміняє. але найцікавіше, що травневий мед має в своєму складі перероблений минулорічний мед та цукровий сироп, якій містить залишки біпіну, щавлевої кислоти, якими обробляли бджіл на зиму. то як? смачно?
     
    veriovo4ka89@ подобається це.
  8. SAB

    SAB Мисливець

    У нас, багато пасiчникiв залишають для себе саме цей ,перший викачаний мед. Я в тому числi, так як сам маю паciку. Та й дорогший цей мед.
     
  9. SAB

    SAB Мисливець

    А щодо сиропа,я бжолу годую розтопленим медом. Та вивожу пасiку в сади ,та на окацiю. Сперечатись з Вами не збираюсь. В кожного своя думка. Я свою висловив. З пов.
     
  10. фандоринъ

    фандоринъ ветеран форуму надійна команда

    Як один із неостанніх в державі спеціалістів з технічних олійних культур родини Капустяні зазначений мед навіть до рук не беру...
     
    SAB подобається це.
  11. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    аналогічно. але його певна частка у травневому, як правило, є. останні роки у нашому регіоні травневого меду нема - цвітуть садки, бджоли носять, потім дощі - бджоли пускають його в розвиток, акація - носять, дощі - в розвиток, наступний взяток - соняшник. гречку не сіють. найкращий мед лісостепу - різнотрав"я - синяк, пустирнік, осет, купа інших квітів лугових. мед янтарного кольору з дуже цікавим ароматом, по горлу не дере.
     
  12. фандоринъ

    фандоринъ ветеран форуму надійна команда

    То зрозуміло, проте, знову ж таки, в кожній місцині і кожного сезону він "свій". Хочеться прив'язатися саме до якогось "односолодового", щоб знати, який шукати і в разі, якщо сподобався, було реально знайти саме такий і кожного сезону....
     
  13. фандоринъ

    фандоринъ ветеран форуму надійна команда

    А скажіть-но "чайникові", як правильно розпізнати натуральний мед, якщо беру у нового продавця?
     
  14. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    перевірений продавець - найкраща гарантія. далі - аналіз. загальноприйняті способи ви знаєте - кладеться пластами, неперервність цівки, хімічний олівець тощо. все відносно, але велика кількість пасічників під час взятку ставить ємкості на пасіках з цукровим сиропом. тоді мед має підвищену кількість глюкози - діабетики відчувають це зразу. да, розпущений 1 раз мед знову не кристалізується.
    у нас це дуже складно. односолодовий умовно може бути - соняшниковий, гречаний, за умови кочівлі пасіки та достатня просторова ізоляція між площами. один з найкращих медів - карпатське різнотрав"я, але і фальсифікують найбільше.
     
    Михалыч 1 подобається це.
  15. фандоринъ

    фандоринъ ветеран форуму надійна команда

    Взяв за правило споживати лише кристалізований. Чесно кажучи, особисто мені такий навіть смачніший.
     
  16. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    так і мій батько, я фактично меду не їм.от в ному й видно чи є цукор, який викристалізовується окремо. через це та незрілість мед може збухкотіти.
    а не пробували їсти мед, який збирають на поверхні великої ємності з медом - з так званою "шумою"? вважається найкориснішим, бо там і прополісу частинки, і перги, і віск, але не для тривалого зберігання.
     
  17. фандоринъ

    фандоринъ ветеран форуму надійна команда

    І "шум" і в стільниках - особливо під крижану колодязну водичку...
     
  18. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    от от, стільниковий мед і забрус. а щось про гемогенат чували?
     
  19. фандоринъ

    фандоринъ ветеран форуму надійна команда

    Та не такий я вже старий та хворий..
     
  20. NORD_10

    NORD_10 ветеран форуму надійна команда

    тоді чули!:D:D:D
     
  21. veriovo4ka89@

    veriovo4ka89@ Мисливець

    Спробуйте знайти Акацієвий мед з під Канева, там є акаціеві ліси! Саме цей мед не сідає кілька років, а потім робиться білий як згущене молоко і без крупинок! Якщо знайду відео то покажу!
     
    Monya та SAB подобається це.

Поділитися цією сторінкою