Хоч назвіть точну назву страв, всіх які готувались і які зайняли призові місця!!![/QUOTE]
КОРОТКО. Готувалися три страви : тушкована дика качка в сметанному соусі з чорносливом і курагою, шурпа та смажена на бороні картопля з підчеревиною.
1) Для приготування першої страви взяли два великі грудневі (заморожені) жовтенькі крижні. Обварили і вкинули в казанок тушкуватися. Майже під кінець тушкування м'яса, вкинули чорнослив і курагу. Обсмажили на сковорідці до золотистого кольору цибулю, додали домашньої сметани і всипали до качки. В кінці приготування додали часник і зелень.
2) Шурпа. В розігрітий казанок вкинули трохи свинячого сала, яке стопили на смалець і маленькі шкварки. Туди вкинули 3 кг м'яса (1,5 кг свинини і 1,5 кг телятини). Поки м'ясо обсмажувалося, окремо на сковорідці протушкували овочі (цибулю, помідори, солодкий перець). Овочі всипали в казан, перемішали і дали трохи все разом протушкуватися. Далі додали порізану картоплю, залили все водою і варили до готовності. Сіль, перець, спеції, зелень - за смаком.
3) На розігріту сковороду-борону (у нас вона великого розміру) вкинули нарізану сантиметровими кусками підчеревину. В обсмажену підчеревину всипали почищену та порізану на куски картоплю. Стопленого смальцю було замало, тому додавали соняшникової олії.
Під час дегустації, за бажанням, пропонували фірмову настоянку, хоча таких, щоб відмовилися, на жаль, не було.
Фото викладені вище.