Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

Monya

S-Moderator
Команда форуму
"Східний Корпус"
На наступній зустрічі в Мінську хочуть домовитися про відвід озброєнь калібром менше 100 мм.
Угода про відвід з лінії зіткнення важких видів озброєнь калібром менше 100 мм буде підписана 7 липня на зустрічі контактної групи в Мінську, повідомила прес-секретар представника України в переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook.

«На 7 липня готується засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську. Одне з ключових питань для обговорення на цій зустрічі - безпека. До цього дня планується до підписання документ про взаємний відвід з лінії зіткнення важких видів озброєнь калібром менше 100 мм - танків і мінометів», - йдеться в повідомленні.
qnjJoF6h8s0.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Батальон Днепр-1.
У середу ввечері у Дніпропетровську, у Музеї українського живопису, відкрилась виставка ікон, написаних на дошках з ящиків з-під боєприпасів із зони АТО. Її автори – подружжя художників-іконописців Софія Атлантова та Олександр Клименко – представили близько тридцяти образів, виконаних у візантійському стилі.

За словами одного з авторів Олександра Клименка, уродженця Дніпропетровщини, який наразі живе у Києві, усі ікони написані на дошках з-під набоїв, які художникам вивозили із зони АТО дніпропетровські волонтери та бійці полку «Дніпро – 1», а також на шматочках камуфляжу.

Свої витвори автори називають «арт-об’єктами» і зазначають: дошки, які пройшли пекло – Піски, Дебальцеве, Іловайськ, вони спробували повернути у мирне життя образами святих, Спасителя та Богоматері.

На експозиції ікони можна не тільки оглянути, а й купити. Виручені гроші, зазначають митці, вони передадуть військовим медикам, що рятують українських бійців у зоні бойових дій. Вартість однієї роботи становить від 700 до кількох тисяч євро.

Як розповів Олександр Клименко, перед цим виставка вже експонувалась у низці європейських міст – Любліні, Берліні, Мюнхені, Лейпцигу, Празі, Ганновері, Гаазі: продаючи ікони в Європі, подружжя художників загалом виручило понад 700 тисяч гривень, які пішли на потреби Першого добровольчого шпиталю імені Миколи Пирогова, що працює на Донбасі. Далі виставку експонуватимуть у містах України.

Автори не приховують: священики різних конфесій неоднозначно сприйняли їхні роботи, однак чимало відвідувачів висловлювались схвально. У середу дві ікони з колекції, що зображують Святого Георгія-Переможця, митці подарували дніпропетровським волонтерам та бійцям «Дніпра – 1».
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Прес-центр СБУ

У Києві СБУ виявила схованку з 4 кг вибухівки

У промисловій зоні Дарницького району Києва Служба безпеки України виявила схрон з вибухівкою, зброєю та боєприпасами.

Неподалік напівзруйнованого будинку співробітники СБУ знайшли ретельно замасковану схованку з вибухівкою: вісім циліндричних тротилових шашок ІМ-82, шість толових шашок по 75 грамів кожна, шість тротилових шашок з отворами під детонатори та самі детонатори. До однієї з шашок вагою 200 г були прикріплені по периметру 20-ти сантиметрові металеві цвяхи. Загальна вага знайденої вибухівки становить майже чотири кілограми.

Також зі схрону вилучили автомат АК-74У з двома пластиковими магазинами, карабін СКС та велику кількість набоїв різного калібру.

Крім того, поруч зі зброєю правоохоронці знайшли загорнуту у мішковину старовинну ікону із зображенням Покрови Пресвятої Богородиці.

Оперативно-слідчі дії тривають у рамках кримінального провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

PM711image008.jpg
PM166image004.jpg
PM323image010.jpg
PM816image006.jpg
PM981image002.jpg


 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Роман Бочкала
Маленькая история о том, как хорошо иногда, если Киевстар не работает. АТОшный товарищ рассказал. Сидел он в палатке. Как вдруг прилетел снаряд. Осколки прошили ту палатку как решето. Двухсотый, тяжелые трехсотые... А он цел и невредим. Потому что пошел на бугорок позвонить, там где связь тянет. Вот и вся история.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
http://ukr.net
В районе Донецкого аэропорта не прекращаются интенсивные военные действия, констатирует миссия ОБСЕ в своем отчете.
Представители ОБСЕ, находясь на наблюдательном пункте Совместного центра по контролю и координации на центральном железнодорожном вокзале Донецка, зафиксировали 306 взрывов.
Согласно журналу Вооруженных сил Украины выявлено 66 фактов нарушения тишины. В вахтенном журнале сил Российской Федерации зафиксированы 74 нарушений прекращения огня.
В ОБСЕ подчеркивают, что, несмотря на заявления обеих сторон об отводе тяжелого оружия, наблюдатели фиксировали вооружение в местах, где его не должно было быть.
Как сообщалось, у Мариуполя боевики устроили провокационные обстрелы своих позиций.

Караул устал? Боевики этой ночью стреляли всего 3 раза, зато из тяжелой артиллерии 03.07.2015
Всего 3 обстрела украинских позиций со стороны боевиков зафиксировано в ночь на пятницу. Об этом говорится в сообщении пресс-центра АТО на странице в "Фейсбуке".
В частности, боевики обстреляли из стрелкового оружия позиции украинских войск в районе населенного пункта Рассадки Донецкой области.
Вместе с тем, террористы в продолжение нарушения Минских договоренностей совершили артиллерийской обстрел из пушек калибра 152 мм. по окрестностям поселка Трехизбенка Луганской области.

Так, согласно данным, снайперы ВСУ под Дебальцево "убрали" 6 танкистов ВС РФ, еще одного ранили. А под Новоазовском в результате спланированной акции, был убит начальник штаба группы морской разведки ВС РФ.
А параллельно с этим украинские радисты устроили провокацию, в результате чего боевики обстреляли расположение подразделений ВС РФ.

http://obozrevatel.com
Оккупанты обстреляли из стрелкового оружия позиции украинских войск в районе н.п. Рассадки, Донецкой области.
"Очередной случай нарушения Минских договоренностей со стороны незаконных вооруженных формирований произошел в районе Трехизбенки. Около 1 часа ночи прорусские оккупанты осуществили артиллерийской обстрел по окрестностям этого населенного пункта Луганской области из пушек калибра 152 мм", - сказано в сообщении.
Отмечается, что командование сил АТО наращивает комплекс мер по повышению обороны.
"Фортификационное оборудование районов, рубежей и позиций на большинстве участков фактически завершено".

http://www.radiosvoboda.org
СБУ передала Адміністрації президента США досьє, у якому йдеться, що п’ять російських генералів відіграють ключову роль в організації та командуванні сил бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР», що визнані в Україні терористичними. Відповідний документ, датований 16 червням, опублікувало видання Bloomberg View.
У досьє СБУ включені прізвища генерал-майора Олега Цекова, який начебто командує двома бригадами угруповання «ЛНР», генерал-майора Валерія Солодчука, який командує корпусом сепаратистських сил угруповання «Новоросія» у Донецьку, генерал-майора Сергія Кузовлева, що командує військовими операціями в Луганській області та генерал-майор Олексій Завізіона, що координує російські військові операції у Донецькій області.
У документі згадується також генерал-майор Роман Шадрін, який називає себе «міністром держбезпеки» угруповання «ЛНР», а також полковник Анатолій Баранкевич, колишній «міністр оборони» сепаратистського регіону Грузії Південної Осетії, який є радником із бойової підготовки угруповання «ЛНР».

Американські офіційні особи підтвердили отримання цього документа і повідомили, що інформація СБУ загалом відповідає оцінкам американської розвідки щодо російської діяльності на Україні.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Max Kolezznikov
Из Зоны я выезжал через Славянск.
Там началась наша война.
Год назад я был там всеми мыслями. Стыдился, что не там физически, не с нашими бойцами. В этом году совесть моя очистилась. И, возвращаясь домой, я чувствовал, что все не зря. В Славянске мирная жизнь, покой. И только развалины напоминают о войне.
Сегодня, гуляя по Киеву, я вспомнил те картины. Сейчас идёт 6 волна мобилизации. Если вы ждете повестку и колеблетесь, посмотрите на эти фото. Поймите, сейчас на Востоке мы защищаем Киев, Херсон, Львов, Одессу, Днепр, Тернополь, Николаев, и не даем им стать прифронтовыми городами.


 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Олександр Бригинець
І ще трохи про те, про що постійно говорю з хлопцями в АТО:
В битві при Аускулі 2294 роки тому епірськый цар Пірр кілька днів вів шалений наступ на римлян і ... здавалось, переміг. Та втрати були настільки великі, що Пірр визнав «Ще така перемога і війська не буде»
Путін після (здавалося) перемоги в Дебальцево, можливо й не зрозумів, що повторив 'подвиг' Пірра, а може й зрозумів...
Віроломне (ах, яке підходяще слово!) захоплення Дебальцева через пару днів після Мінська-2 виявилася публічним ляпасом Меркель і Оланду, які вірили в те, що з Путіним можна домовлятися. Вірили і перевірили - Путін втратив не лише сотні вбитими, а й шанс приспати Європу.
Після такого гучного ляпаса не нам, а поміркованій Європі, Сполічені Штати почали у всіх заявах прямо говорити про 'російські терористичні війська', відкинувши еффімізми, а слідом за ними і увесь світ.
Ситуація на фронті різко змінилася, бо світ, який вагався і намагався 'замовчати' війну на рубежах цивілізації, припинив це робити.
Відтепер усі знають на що здатен останній імператор евроазійства... Усі розуміють, що це не Порошенко не зумів домовитися, а Путін псих... Не ми обстрілюємо Донецьк чи Горлівку, а Путін псих... Не бойовики самовільно атакують, а Путін псих..
Тому й дивляться крізь пальці, коли Україна в разі потреби призупиняє на пару годин певний пункт Мінських угод, як це було під Мар'янкою.
Що ж сталося, чому Путін так 'опросиоволосився'? Чому він поліз в Дебальцево, втративши шанс домовлятися з Європою і перемогти у цій війні?
(Після Дебальцево я публічно сказав: ми вже виграли війну - зараз триває оформлення нашої перемоги).
Усе дуже просто: сир.
Путін поліз за сиром у мишоловку.... Пам'ятаєте розмови про котел? Путін був впевнений, що Україна має в Дебальцевому стільки підрозділів, стільки захісників, що вони просто не встигнуть вийти з Дебальцево, якщо Путін різко почне атакувати і бомбити. А наші знали, що у Дебальцево було лише десятина з того, що думав Путін. І наші штабісти знали, що війська встигнуть вчасно вийти..
Так і сталося. Звичайно, ми понесли втрати. Слава Героям!!! Але Путін отримав Піррову перемогу і вже програв війну... Саме після Дебальцево, яке виявилося дивовижним Сталінградом, остаточно сформувалася антипутінська коаліція, саме після Дебальцево ЄС консолідувалася на стороні України, саме після Дебальцево США запустили процеси, які знищать 'путінізм'.
На що ж розраховував Путін? На переворот в Україні. Він був впевнений, що якщо вб'є в Дебальцево кілька тисяч наших хлопців, то президент і уряд будуть знесені народними протестами - ані Меркель, ані Оланд вже не матимуть значення - і до влади прийде хтось, хто приповзе до нього на колінах, або крайній радикал, який безоглядно кинетьс в бій, злякавши європейців заявами і діями, що залишить нас наодинці з ворогом. А далі - перемога Путіна(((
Путін прорахувався. Після таких перемог він має або покінчити собою, або здаватись, або повільно відповзати)))) Путін вже обрав один трьох варіанті. Який - поки не знаю! Аби він не вибрав самогубство разом зі своєю армією і своїм, поставленим на коліна, народом.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
Андрій Білецький:

Ворог відійшов з Широкиного. Широкине –Україна!!! Це сталося не тому, що хтось підписав Мінськ-2,3,4, а тому, що з початку Азовського зимового наступу, ворог втратив вбитими, пораненими і полоненими в Широкиному більше ніж 800 бойовиків, про що свідчать дані радіоперехоплень. І це заслуга наших хлопців з "Азову", "Донбасу", 37 бату ЗСУ та багатьох інших – заслуга, яку ще оцінять.
Ми всі заплатили ціну в більше ніж 60 вбитих та 200 поранених. Але розмови про взяття Маріуполя вщухли. Хоча ще зимою, ми кожного дня читали заяви наших західних союзників, про те що «якщо Маріуполь захоплять, ми введемо санкції». Для України це «якщо» звучало, як «коли». Ми ж воювали і відбивалися від можновладців, які настирливо хотіли здати Широкине. Час показав, що самопожертва та рішучість обороняти власну землю, працює значно краще, ніж попередження про санкції і здача власних позицій.
- Ми солдати і готові забезпечити політичні рішення держави, навіть якщо вважатимемо їх неправильними.
- Ми готові в будь-який момент рухатися далі і відвойовувати власну землю, як тільки отримаємо наказ.
Один умовний "президент" Кучма сказав, що доля миру на Донбасі в руках Бога та Путіна. Так от: мир на Донбасі прийде и проти волі Путіна. Доля миру на Донбасі полягає у хоробрості і жертовності українського вояка. Це наша, богом дана, земля і жителі українського Широкиного повернуться і відбудують свої домівки.
2QEkCru_mbc.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
Сьогодні великие свято перемоги Святослава над хазарами. В цей день бійці полку Азов знаходяться там, де личить бути сьогодні справжнім чоловікам, вони разом зі своїм лідером стоять на обороні нашої держви. Саме звідси ми передаємо вітання нашим побратимам по фронту. Тоді Святослав і його дружина пройшлися переможним кроком крізь Приазов"є і своїми мечами поставили крапку в протистоянні Хазарії і Русі. Так Руська Держава стала Імперією. Тепер черга наших автоматів заявити: "ЙДЕМО НА ВИ!"

ЗІ СВЯТОМ, СОРАТНИКИ!

ПМ: Щодо проведення сьогоднішньої акції, участь у ній - особиста справа кожного. Але ми не розуміємо чому при проведенні політичних заходів, що приховуються святом, користуються нашим імя"м, без найменношої спроби з нами це погодити.
xMalk48UCkk.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
Наші побратими з роти Східного Корпусу прибули на передову і зайняли позицію на легендарній «Штольні», що неподалік від с. Гранітне, де замінили бійців «Азову».
2WuEA-b-UHs.jpg
8v2BSAv37d0.jpg
-9Ewe0tLOZE.jpg
GtySivwipGE.jpg
IWoxhGg5aQs.jpg
S5wOU4atHxY.jpg
UhndPsnHZLo.jpg
xMalk48UCkk.jpg
xzmAaNzSJNs.jpg
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Красавец: Террорист- «ЛэНэЭровец» сознался в похищении Савченко. ВИДЕО

494819.jpg


Муж "министра здравоохранения "ЛНР" Ларисы Айрапетян признался в похищении украинской летчицы Надежды Савченко, незаконно удерживаемой в московском СИЗО.

Об этом в пятницу на своей странице в ФБ сообщил журналист проекта "ИнформНапалм" Роман Бурко.

Как сообщил журналист, Геран Айрапетян, возглавляющий 2-ю бригаду "народной милиции ЛНР", в интервью одному из сепаратистских луганских телеканалов признался, что именно его бандподразделение в июне 2014 года захватило в плен бойцов "Айдара", среди которых была украинская военнослужащая Надежда Савченко

«Ребята из Луганска передали, что только что по луганскому ТВ муж "министра здравоохранения ЛНР" Ларисы Айрапетян - Гегам Айрапетян, возглавляющий 2-ю бригаду "народной милиции ЛНР", хвастался, мол его люди прошлым летом взяли в плен Надежду Савченко. А вот и фрагмент видео: https://www.youtube.com/watch?v=xkrXyEMBNe8&feature=youtu.be», - пишет он.

Кроме того, журналист отмечает, что «муж министра» косвенно подтверди, что оружие террористам поставляет Россия. «Примечательно, что Гегам Айрапетян в своем интервью говорит, что когда он в прошлом году пришел на должность нач-ка ПВО в батальон "Заря", у них тогда еще не было средств противоракетной обороны. Где же они потом их взяли? - вопрос риторический. Два прокола в одном коротком интервью, это уже слишком даже для «ополченца», -
констатирует Роман Бурко.

Информационное сопротивление
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Роман Бочкала
Они улыбаются. Они готовы защищать страну. Взрослые мужики. Прошли многое. А теперь им в душу накакали. Причем непонятно за что. Свои ведь. Бойцы первой танковый бригады, 1 батальон, 3 рота. Не первый месяц на передовой, а по документам - на полигоне в Гончаровске. Они на этом снимке. В том числе и экипаж, который подбил вражескую 72ку еще при выходе из Дебальцево. Громко обещанной премии не последовало. "Трехсотых" оформляют как самострел. Идем дальше. 54 бригада. Бывший 5 бат 30ки переведен в 54ку. С тех пор, а это уже второй месяц, зарплату людям не платят. Не то что атошные, вообще ни копейки!А они в районе Золотого. "Трехсотых" не могут оформить ни по одному приказу! Херня полная. Люди обращаются к командованию. Но там пох. Не дело это, товарищи, так со своим войском. Ребята уже выходят на журналистов, потому что управы на бездушных тыловых командиров, пооформлявших себе УБД, нет. Так мы войну не выиграем.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Евгений Шевченко
Мой любимый и такой родной Киев уснул и остался позади.. Дыхание его размеренно и спокойно - мирному городу снятся добрые сны - война далеко. Война впереди...

Не устаю благодарить друзей, знакомых и просто неравнодушных граждан:

- з/ч для моего хорошего друга и побратима Юры Ткаченко (позывной "Мрака"). Юра получил тяжёлое ранение в Иловайске - пуля снайпера вынесла половину челюсти. Череда сложных операций подходит к концу и уже через несколько месяцев Юра сможет нормально разговаривать и питаться. Куплены необходимые для финальной операции комплектующие были украинским предпринимателем, проживающим в США.

- везу пацанам витамины, которые передали аж из Ирландии! Во как;)

- дорогостоящие цифровые радиостанции с усиленными АКБ и удлиненными антеннами, плюс ещё к каждой запасная АКБ. На всё про всё ушло 170т.грн, за что выражаю огромную благодарность одному из самых непубличных бизнесменов Украины входящих в сотню Форбса Сергею Тарасову и его замечательному сыну Олегу!

- 50 фильмов на DVD, чтобы пацаны после боевых не скучали)

Ну и ещё куча всякой полезной всячины: носки, консервы, медикаменты, маскировачные сети и конечно же детские рисунки)

Спасибо вам всем, друзья! За участие, внимание и заботу! Вы за нас, мы - за вас! И всё у нас будет хорошо;)

До скорых встреч!
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Max Kolezznikov
Армия
Заметки зоны АТО

Олег
К своим товарищам по службе и фронту я отношусь как к братьям. А к Олегу – как к брату старшему, признавая его старшинство, опыт и авторитет.

Мы познакомились в учебке. Бородач сорока с небольшим лет с серьгой в ухе и молотом Тора на шее – ну конечно наш чувак! На сверхсрочной службе добившись звания прапорщика, на мирняке Олег стал топ-менеджером банковской отрасли, в направлении банковских IT-технологий. Учился Олег на командира САУ 2С3, учился с интересом, и в разговорах мы однозначно сошлись во мнении, что в армию идти стоило исключительно с целью попасть на Восток. Единомышленники мы и в том, что после армии надо идти менять страну, а не возвращаться к зарабатыванию бабла. А еще мы любим вместе поржать)

После учебки мы распределились в одну бригаду, чему я был очень рад. Да еще и попали в один дивизион. В части Олега ждал такой же сюрприз, как и всех нас – у него поменялась специальность. Он был распределен на должность командира совершенно другой модели САУ. Которая достаточно серьезно отличалась от той, которую он изучал. Но через мать и перемать учеба пошла бы, если бы эта новая модель была в наличии. Олег дико ругался по поводу бардака и отсутствия реального дела. Грозился писать рапорта и комиссоваться по медпоказаниям, чего сознательно не сделал до мобилизации. Но по факту ждал отправки на фронт, видя, что дивизион постепенно перераспределяют на буксируемую арту. Пока все это происходило, я ходил к нему пить кофе, коего мы оба любители. Наши диалоги на кухне под звуки заваривающейся турки были для меня отдыхом от ожидания непонятно чего.

Я перевелся в другой дивизион и уехал, он остался в части. Но не надолго. После месяцев ожидания вместо своей САУ Олег получил в руки противотанковое орудие. И уже больше месяца в АТО. Олег мне очень симпатичен тем, что он заботится о своих людях, старается их всем обеспечить. Вот и сейчас я помогаю именно ему и его расчету. Его работа одна из самых опасных в артиллерии. Все-таки только прямая наводка, прямой контакт с противником, да еще и не с чем-нибудь, а с танками, которые в реальности куда страшнее, чем можно было бы подумать. Но Олег по прежнему шутит, присылает мне забавные фото быта противотанкистов. Восторженно рассказывает мне, как попадает из своей «табуретки». Его расчету повезло с ним, если бы я попал в его подразделение – я бы пошел под его командование не раздумывая.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Олександр Бригинець
Наші напоготові... Стволи розвернуті на Дебальцево... Ворог нагадує про себе - щодня...


Козаки набудували чимало церков... Наші хлопці в АТО не відстають від предків... Ця церква-бліндаж одна з перших таких. На Великдень сюди й місцеві ходили, бо їхній 'московський' піп втік, тож і ходять на службу до капелана обного з батальйонів... А місце чудове... Старий сосновий ліс... А поруч берег Сіверського Дінця... Чи ходять до церкви бійці? Деякі там, навіть, сплять..
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
В Мариуполе к берегу прибило плот с "подарочком" от террористов
more.jpg


На днях к берегу в районе Мариуполя прибило плот со взрывчаткой.
Об этом сообщил пресс-офицер сектора "М" Ярослав Чепурной, передает 0629.
По его словам, плот был вовремя обнаружен специалистами, которые подорвали его. Благодаря этому удалось избежать жертв.
Руководство сектора "М" обращается к жителям с просьбой быть бдительными и не трогать странные предметы в море или на берегу.
"Боевики пользуются ветром и течением и шлют нам такие подарки", - сказал Чепурной.


Информационное сопротивление
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Террористы лупят по Опытному из запрещенной артиллерии

На Луганском направлении наблюдается активизация вражеских разведывательно-диверсионных групп. Украинские военные в очередной раз продемонстрировали свои профессиональные навыки и отбили нападение десяти боевиков вблизи города Счастье.

Об этом рассказал сегодня на брифинге в УКМЦ спикер Администрации Президента Украины по вопросам АТО полковник Андрей Лысенко.

«Также боевики продолжают осуществлять вооруженные провокации с применением тяжелого вооружения. Противник совершил три обстрела наших позиций у Новотошковского из 120-мм минометов, а ночью применил 152-артиллерию по силам АТО, расположенным вблизи Трехизбенки. Напомним, что противник чаще использует крупнокалиберное оружие ночью, чтобы не привлекать внимания наблюдателей ОБСЕ и других органов, контролирующих выполнение Минских договоренностей.

На Донецком направлении эпицентром боевых действий был поселок Опытное неподалеку от Донецкого аэропорта. Враг бил из 120-мм минометов, 122-и 152-мм артиллерии, применял бронетехнику и своих снайперов с утра до девяти вечера. Еще под огонь попали Пески, Марьинка, Красногоровка, Санжаровка и Троицкое. Также неспокойно было на окраинах Горловки, в частности у Майорска», - сообщил спикер АТО.

На Мариупольском направлении относительно спокойно. За весь день боевики дважды нарушили перемирие, но все равно применили запрещенные мирными соглашениями 120-мм минометы по силам АТО, находящихся у Новотроицкого.

Согласно информации Государственной пограничной службы за прошедшие сутки в пределах Донецкой и Луганской областей зафиксированы 2 полета вражеских беспилотников.

За прошедшие сутки в результате боевых действий один украинский военнослужащий погиб, еще двое получили ранения.

Информационное сопротивление
 
Зверху