Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

Admin

Administrator
Команда форуму
Прес-центр СБУ

СБУ затримала агента ФСБ, що збирав інформацію про громадян РФ, які воюють на боці України

Громадянина Росії, агента Федеральної служби безпеки РФ затримала СБУ в селищі Березове Волноваського району Донецької області.

У жовтні минулого року «сексот» за завданням ФСБ вперше прибув до тимчасово окупованої території України – Новоазовського району, що на Донеччині. Під приводом супроводу «гуманітарної» допомоги (оптика для зброї та засоби маскування) він налагодив стосунки з терористами «ДНР» та отримував від них інформацію про місця дислокації Збройних сил України, її склад та озброєння, громадян РФ, які беруть участь у конфлікті на боці України, а також щодо соціально-політичної ситуації на окупованій території та прилеглих районах, що знаходяться під контролем української влади.

За кожну поїздку до України шпигун отримував 100 тисяч рублів гонорару та 60 тисяч на відрядження.

Шпигун зізнався, що був завербований спецслужбою ще у 2008 році. Працюючи директором Центру інформаційних технологій Санкт-Петербурзького державного аграрного університету, він інформував куратора щодо екстремістських проявів у студентів-іноземців.

Останнім часом агент ФСБ влаштувався на посаду радника до самопроголошеного міського голови Дебальцевого Афендікова (позивний «Грек»). Він займався збором інформації соціально-політичного характеру та даних щодо розкрадання гуманітарної допомоги, що завозиться з Російської Федерації на окуповану територію України.

Під час затримання у шпигуна вилучено пістолет ПМ з набоями. Триває слідство.

 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
http://mediarnbo.org/category/nsdc-informs-ru/?lang=ru
На протяжении прошедших суток, 30 июня, пророссийские боевики 53 раза обстреляли позиции украинских подразделений, применяя при этом тяжелое вооружение. Как сообщил сегодня утром спикер штаба АТО Антон Миронович, НВФ не прекращают попыток спровоцировать наших военных в нарушение Минских договоренностей, одновременно активно ища слабые места в нашей обороне.
Ночью из оккупированного Донецка по нашим позициям у Песков и Новгородского боевики активно били из минометов калибра 120 и 82 мм. Зафиксировано, в частности, использование преступниками зажигательных мин.
На Артемовском направлении тяжелые минометы и гранатометы кремлевских прихвостней били по Ленинскому, Кирово, Лозовой, Луганскому и Майорску.
На Луганщине 120-мм мины и гранаты взрывались на позициях украинских воинов вблизи станицы Луганской и Новотошковского. Также Станица Луганская была обстреляна из зенитных установок.
Но наиболее активно пророссийские гибридные бандформирования действовали на подступах к Мариуполю. Из разнообразного вооружения несколько раз было обстреляно Широкино. А около полуночи из 122-мм гаубиц и переносных версий РСЗО «Град» кремлевские наемники ударили по Бердянскому.
Благодаря своевременным и профессиональным действиям украинских воинов попытки российско-террористических бандформирований найти пробелы в нашей обороне остаются тщетными. Огневые средства противника вовремя идентифицируются и подавляются.

http://www.radiosvoboda.org
У вечірні години 30 червня і вночі 1 липня проросійські бойовики були найбільш активними на Маріупольському напрямку, інформує прес-центр АТО.
«З різного озброєння кілька разів було обстріляне Широкине. А близько півночі зі 122-міліметрових гаубиць та переносних версій ракетних систем залпового вогню «Град» кремлівські найманці вдарили по Бердянському», – ідеться в повідомленні.
У цілому впродовж минулої доби, 30 червня, українські військові нарахували 53 обстріли своїх позицій.
Бойовики здійснили обстріли також і на трьох інших напрямках – Донецькому, Артемівському та Луганському, інформують у прес-центрі АТО.
Сайти сепаратистів оперативних повідомлень про вечірні або нічні події наразі не містять.

http://ukr.net
Дві піхотні групи терористів намагалися атакувати позиції сил АТО між селами Ленінське і Шуми на Донеччині
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.
"Між н. п. Ленінське і Шуми під прикриттям мінометного вогню (120-мм міномети) противник силами двох піхотних груп загальною чисельністю до 50 осіб намагався атакувати позиції українських військ", - зазначив Тимчук.
Він наголосив, що щільний вогонь у відповідь з української сторони змусив противника відступити у напрямку північно-західної околиці Горлівки, з боку терористів є втрати.
"Зафіксована активізація Стахановсько-Первомайської тактичної групи бойовиків (склад - місцеві бойовики, російські "козаки" та інші найманці з громадян РФ, а також амністовані злочинці з Краснодарського краю та Ростовської області РФ)", - написав Тимчук.
За його інформацією, артпідрозділи РСЗВ БМ-21 "Град" зі складу даної терористичної групи завдали ударів по Золотому і Врубівці. Під час обстрілу зафіксовано ведення спостереження противником за результатами вогневого нальоту за допомогою оптико-електронного обладнання.
"По н. п. Новотошківське і блокпосту №29 бойовики вели вогонь з чотирьох 82-мм мінометів, перекинутих з боку н. п. Жолобок на автомобілі ГАЗ-66 і декількох УАЗ-469. Також з мінометів (три 82-мм міномети) і АГС-17 бойовики обстріляли позиції українських військ між н. п. Довге і Жовте", - повідомив координатор групи "Інформаційний спротив".
По позиціях сил АТО між н. п. Кримське і Сокольники, а також по самому н. п. Кримському бойовики наносили удари відразу з декількох позицій з АГС-17. Також в даному районі зафіксовано використання бойовиками станкового протитанкового гранатомета СПГ-9 "Спис".
"В районі н. п. Щастя бойовики вели обстріл позицій сил АТО зі стрілецької зброї та мінометів (позиції трьох мінометів - в районі Веселої Гори). По позиціях сил АТО в районі н. п. Станиця Луганська терористи вели вогонь зі ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів (з двох рознесених позицій)", - зазначив Тимчук.
Нагадаємо, впродовж минулої доби, 30 червня, російсько-терористичні війська 53 рази обстріляли позиції українських підрозділів, застосовуючи при цьому важке озброєння.

Ніч в Горлівці
Ночь прошла относительно спокойно, но вечером рвало конкретно! С 19:00 в течении полутора часа шла провокация примерно с района ртутных терриконов (северо-запад) в сторону н.п. Шумы-г. Дзержинск, а потом понеслась по полной в обе стороны, - сообщает в соцсети Nova Gorkivka.
С таких провокаций начинается любой ночной обстрел. Ну никто вас не трогает, зачем это делать? А политика такая! Местная вата бесится: "Почему не наступаем? Год идет война, а не наступаем никуда!?" Да никуда никто наступать не будет, у них другие цели...
Ну а для вас с утра интересное видео. Нам всем тут рашистские каналы показывают только свое видение происходящего, и только изнутри, а здесь радостно увидеть самую горячую точку города со стороны украинского блокпоста.

На північний схід від Красногорівки (Донецька область) українські військові вогнем у відповідь відбили атаку терористів на двох БТР-80, відтіснивши їх на вихідну позицію.
Про це повідомляє керівник групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.
«На північний схід від Красногорівки бойовики на 2-х БТР-80 намагалися вийти на зручну вогневу позицію для стрільби з великокаліберних кулеметів (озброєння БТР). Передові підрозділи сил АТО вступили у вогневе протиборство з противником і змусили противника відійти на початковий рубіж», - пише він.
Також між н.п. Ленінське і Шуми під прикриттям мінометного вогню (120-мм міномети) противник силами двох піхотних груп загальною кількістю до 50 осіб намагався атакувати позиції українських військ. Щільний вогонь у відповідь з українського боку змусив противника відступити в напряму північно-західної околиці Горлівки, з боку терористів є втрати.
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Геннадій Москаль

На Луганщині відносне бойове затишшя, села на передовій відвідують виїзні медичні бригади

Останній день червня та ніч на 1 липня вздовж лінії розмежування в Луганській області минули відносно спокійно. Активні бойові дії відбувалися тільки в Станиці Луганській. Близько 10-ї вечора біля мосту через Сіверський Донець спалахнула перестрілка з автоматичної зброї, мінометів та гранатометів, яка з невеликими перервами тривала до 2-ї ночі. Внаслідок обстрілів бойовиків (які застосували в тому числі 120-міліметрові міномети) в центральній частині селища в кількох місцях перебитий газопровід. Після припинення перестрілки ремонтники змогли усунути пошкодження й відновити газопостачання. Світла в райцентрі та прилеглих семи селах так і немає, електроенергія й центральна вода по графіку подається з допомогою генераторів.

Перестрілки протягом ночі виникали і в інших гарячих точках області – Кримському, Катеринівці, Щасті, на автодорозі Бахмутка в районі 29-го блокпосту. Однак, порівняно з попередніми днями, вони носили локальний характер, інформації про постраждалих як серед військових, так і серед мирних мешканців, не надходило. Протягом учорашнього дня ремонтні бригади змогли по максимуму відновити перебиті попередніми обстрілами системи життєзабезпечення. У Світличному на повну потужність запрацювала насосна станція, розбита реактивними снарядами з «Градів» уночі 28 червня. Сьогодні зранку центральна вода дійшла до Новотошківки (крайнє село району, куди зі станції подається вода). У Родині після двох днів знеструмлення ремонтники відновили електроенергію. У села на лінії розмежування починають виїздити бригади медиків із Лисичанська та Сєвєродонецька, які на місці приймають і надають медичну допомогу селянам. Цими днями лікарі відвідали Стаханівець та Кримське. Подібна практика буде застосовуватися й щодо інших населених пунктів на передовій.
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Прес-центр СБУ

СБУ затримала в Маріуполі інформаторку терористів

Служба безпеки України попередила витік інформації про організацію оборони Маріуполя.

Намагаючись нанести максимальну шкоду рідному місту, 39-річна жінка встановила контакт з резидентом розвідки терористів «ДНР» з позивним «Баба Лєна». Зловмисниця передавала інформацію про облаштування опорних пунктів та уразливість інженерних споруд Маріуполя. Зібрані данні відразу надходили до т.зв. «генерального штабу ДНР».

Інформаторку терористів затримано, їй повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що у лютому співробітники СБУ знешкодили агентурну мережу терористів «ДНР», яка збирала та направляла бойовикам розвіддані для ведення артилерійських обстрілів по населених пунктах і позиціях сил АТО у Маріуполі. Координатором злочинної мережі була саме «Баба Лєна».

PM157image002.jpg



СБУ затримала кур'єрів терористів "ДНР" з 55 тисячами доларів

Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками та представниками Державної фіскальної служби України затримали на блокпості автомобіль, який рухався з Маріуполя у напрямку тимчасово окупованого терористами Новоазовська.

Під час огляду легковика правоохоронці виявили під сидінням водія 55 тисяч доларів США. В автомобілі також знаходилися двоє братів, мешканців Новоазовська. Вони розповіли співробітникам спецслужби, що придбали валюту в Маріуполі. Кошти для купівлі доларів у розмірі 1 мільйон 200 тисяч гривень брати отримали від особи, яка має зв’язки з терористичною організацією «ДНР». Гроші призначалися для фінансування незаконних збройних формувань бойовиків.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення осіб, причетних до передачі коштів терористам.

PM846image006.jpg
PM269image004.jpg
PM661image002.jpg




Затримано полтавчанина з арсеналом зброї та вибухівкою

Служба безпеки України затримала мешканця Комсомольська Полтавської області, який намагався налагодити незаконний продаж зброї та вибухівки.

Правоохоронці вилучили у нього гранатомет, автомат, незареєстровані мисливські рушниці, пістолети, бойові гранати Ф-1 та РГД із запалами, 400-грамову тротилову шашку, магазини до вогнепальної зброї і велику кількість набоїв різного калібру.

Зброю зловмисник приховував на місцевій станції човнів – у орендованих ним сейфах для зберігання моторів. Там же під час обшуку виявлено значну кількість наркотиків – пігулки трамадолу, пакети з амфетаміном і марихуаною.

За фактом незаконного зберігання зброї та наркотиків відкрито кримінальні провадження за ст. 258, 263, 309 Кримінального кодексу України. Встановлюються спільники затриманого, канали постачання незаконної зброї до регіону.

PM602image002.jpg
PM840image004.jpg



На Луганщині СБУ не допустила теракт на автошляху

Служба безпеки України попередила теракт на автошляху, який активно використовується силами антитерористичної операції для переміщення особового складу та військової техніки.

Співробітники СБУ спільно з бійцями 24-ї механізованої бригади виявили саморобний вибуховий пристрій на узбіччі автомобільної траси неподалік с. Боровське у районі Сєверодонецька Луганської області.

Ця дорога служить не лише для переміщення армійських підрозділів, а й для пересування цивільного населення і гуманітарних вантажів.

Встановлений бойовиками вибуховий пристрій дистанційного підриву був ретельно замаскований. Він складався з 400-грамової тротилової шашки з електродетонатором, з’єднаної з пострілом гранатомета для збільшення осколкової вражаючої дії.

Вибуховий пристрій знешкоджено. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії з встановлення кола осіб, причетних до підготовки теракту.


За фінансування терористів заблоковано одинадцять електронних гаманців

Співробітники Служби безпеки України виявили та заблокували на Житомирщині чергову спробу фінансування терористів через міжнародну платіжну систему.

Спільники бойовиків зареєстрували у системі одинадцять електронних гаманців, через які намагалися розпочати збір коштів на підтримку терористів з т.зв. "ДНР/ЛНР". Реквізити рахунків вони розмістили на "відкритих" ресурсах сепаратистської спрямованості. Зловмисники закликали надати фінансову підтримку терористичним організаціям т.зв. "новоросії" для закупівлі речей, матеріальних цінностей для незаконних збройних формувань бойовиків.

Завдяки налагодженій міжнародній взаємодії Служба безпеки України офіційно передала реквізити електронних гаманців у головний офіс платіжної системи, яка відразу блокувала їх обслуговування.


СБУ попередила передачу терористам карт з даними про сили АТО

Служба безпеки України затримала двох інформаторів терористів у районі проведення антитерористичної операції. Мешканці Рубіжного збирали та передавали терористу «ЛНР» на прізвисько «Шаман» інформацію про місця розташування і маршрути пересування військової техніки та військовослужбовців Збройних сил України.

Під час обшуків у зловмисників вилучено друковані карти, на яких були нанесені позиції сил АТО та розташування блокпостів, гранати РГД-5 із запалами та патрони калібру 5,45 мм.

Крім того, у селищі Кірове Дзержинського району Донецької області співробітники СБ України затримали бойовика, що брав участь у бойових діях на боці терористів «ДНР». У нього вилучено гранатомет РПГ-22, гранати Ф-1, РГД-5 та РГО, велику кількість набоїв.

PM284image002.jpg
PM754image006.jpg
PM162image008.jpg
PM659image010.jpg
 
Останнє редагування:

Admin

Administrator
Команда форуму
Міністерство оборони України

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до статті 143 Закону України «Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України»

Законодавчий акт спрямовано на посилення контролю за витоком інформації, зокрема, з районів проведення антитерористичної операції, протидію технічній розвідці, забезпечення належного рівня захищеності інформації, що циркулює в мережах систем зв’язку силових структур та правоохоронних органів держави, шляхом впорядкування використання мобільних телефонів та інших засобів мобільного зв’язку і передачі інформації військовослужбовців у мирний час, у районах проведення антитерористичної операції, а також в умовах надзвичайного стану чи під час дії особливого періоду на територіях, де ведуться бойові дії.

Законом встановлено, що порядок зберігання і користування особистими фотоапаратами, магнітофонами, радіоприймачами, мобільними телефонами, іншими засобами мобільного зв’язку та передачі інформації, комп’ютерною та іншою побутовою радіоелектронною технікою для військовослужбовців, які виконують обов’язки військової служби, встановлюється командиром військової частини.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
БОЇ ПІД ЧАС «ДЕМІЛІТАРИЗАЦІЇ»
Андрій Білецький спростував заяву, розповсюджену бойовиками і підтриману ОБСЄ та деякими ЗМІ щодо т.зв. припинення вогню.

«На дану хвилину в Широкиному - бої. Сьогодні до нас дійшла пречудова новина – виявляється, вчора ДНР проголосило Широкине демілітаризованою зоною. Тобто, вчора весь день, сьогодні вночі і вранці нам у Широкиному і Бердянському лише здавалося, що падають 120-ті міни і працюють «Гради». Очевидно, це "здавалось" і пораненому вчора там же бійцю ЗСУ».
За словами Білецького, «вражає цинізм ворожої сторони, яка збільшуючи обстріли і нарощуючи калібр, говорить про демілітаризацію.»
Незрозумілою залишається і позиція ОБСЄ щодо маніпуляційних заяв бойовиків.
«Хочу наголосити також на непрофесійному виконанні своїх обов’язків деякими представниками українських ЗМІ, які, піддаючись на пряму ворожу провокацію, подають неперевірену інформацію».
wSZ1MT30L-Y.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
Разведчик полка "Азов" Сергей Коротких, псевдо "Боцман", рассказал о перспективах боев за Широкино.

Об этом сообщает издание "Лига".

"Сейчас там (в Широкино — ред.) наши очень хорошо укрепились. Я даже думаю, это лучшее укрепление из тех, которые существовали за год. Если мы оставим Широкино, то следующая точка, на которой можно закрепиться, — это уже будет окраина самого Мариуполя. То есть 23 километра противник пройдет легко. Широкино оставлять нельзя", — говорит "Боцман".

Сергей Коротких убежден, что вывод украинских сил из Широкино может быть опасен для Мариуполя.

"Если они (боевики — ред.) пройдут Широкино и зацепятся за край Мариуполя, то город начнет "умирать", народ начнет бунтовать и дальше уже дело времени, когда наше "мудрое" руководство его сдаст. Чтобы этого не допустить, нам тоже надо укреплять позиции в Широкино в дополнительные несколько линий", — сказал он.
yC-0AxeMzfs.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
Позаминулої ночі диверсійна група «Азову» ліквідувала САУ та склад боєприпасів найманців поблизу селища Саханка. Всі наші хлопці повернулися з бойового завдання без втрат та у гарному настрої.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Роман Бочкала
Вести Лугандонии.

"Наши сепаратисты перебрались из Алчевска на базы отдыха Исаковского водохранилища, откуда они иногда делают набеги на ближайшие дачи. Некоторые места там довольно сильно охраняются, по видимому прячут технику. Возможно Ураган, который периодически стреляет с окрестностей Брянки. Теры несут довольно ощутимые потери, за эти 10-15 дней, был ранен командир группировки Брянка-СССР, и у одного только Призрака минимум 4 убитых и 2 тяжело раненых, среди них есть россияне и гражданин Казахстана. На замену убитым приходит пополнение. На днях прибыли северокавказцы, добровольцы с Алтая, в том числе и азиатской внешностью. В целом качество новых добровольцев заметно упало. Если раньше приезжали идейные левые, то сейчас очень много уголовников. Все что приходит, сразу же отправляют на учения, а после на Бахмутку, такой себе конвейер по производству груза 200 для россиян".

Мы встретились, пару минут пообщались и ребята помчались на фронт. У них было много задач. Спасибо Ольга Воронченко за её волонтерство. За то, что находит время раз за разом мотаться в АТО. Просил её передать в 54 бригаду нашему подшефному с Ящук Наталия батальону ночную и дневную оптику, а также коллиматор от Сергея из Молдовы. Только так - только вместе!

 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Роман Доник
Вчера вечером в Песках во время минометного обстрела ранили 5 бойцов. Перемещались в укрытие с танковой позиции.
Ночью в 3 часа, один умер. Не смогли спасти. 39 лет. До дембеля оставалось 2 недели.
Обстрелы каждый день. Война.
Не смотря на минские соглашения. В наших потерях виноваты не соглашения, а враги их не соблюдающие. Мне есть с чем сравнивать и я помню по 30-40 раненых каждый день. Соглашения, это не уступки врагу. Это минимум, неизбежных (к сожалению) потерь во время войны. Комбриг 93 Клочков, повесил на стену распечатку выговора за нарушение минских договоренностей. Он считает этот выговор наградой. Каждая мразь должна быть уверена в неотвратимости наказания. И ответный огонь, это часть справедливости. Даже если это официально запрещено.
И кстати, те кто обьявляют выговор письменно, жмут руку устно. Все понимают, что кроме прямой войны, есть еще игра, правила которой за год мы изучили.
.................
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
UKR.NET
Коллектив Могойтуйского районного суда, что в Забайкальском крае России объявил сбор денег для своей коллеги Цыцыгме Батомункуевой, сын которой получил серьёзные ожоги «во время службы в ВС РФ», передает Joinfo.ua.
«У специалиста 1 разряда Могойтуйского районного суда Батомункуевой Цыцыгмы Батомункуевны случилась беда. Во время службы в вооруженных силах РФ ее сын получил сильнейшие ожоги I,II,III степеней. На сегодня сделано несколько операций по пересадке кожи, операции будут делать еще, также он нуждается в длительном лечении и реабилитации», – сказано на сайте управления судебного департамента Забайкальского края.
В сообщении также говорится, что у Батомункуевой есть пять детей. Там же указан номер банковской карты для перевода денежных средств и телефон, по которому можно узнать дополнительную информацию.
Также российские журналисты нашли аналогичное сообщение в группе в «Одноклассниках» «Забайкалье – о наболевшем». Текст называется «Забайкальского добровольца воевавшего в Донбассе бросило государство».

Цієї ночі було гаряче на сході. Останнім часом бойовики дуже активізувалися. Українські військові стійко тримають оборону.
Знову під вогнем опинились Піски та Мар’їнка, що неподалік окупованого Донецька. Напевно, це їхній головний напрямок ударів.
Загарбники гатили із мінометів різних калібрів та гранатометів. На цьому ж напрямку зі 122-мм гаубиць також було обстріляно Первомайське, а з мінометів калібру 120 мм – Славне й Тарамчук.
На Луганщині, застосовуючи міномети, ПТРК, стрілецьку зброю та гранатомети, кремлівські найманці вдарили по Новотошківському, Станиці Луганській, Кримському та Золотому.

http://www.radiosvoboda.org
У прес-центрі антитерористичної операції у четвер вранці повідомляють про відновлення після нетривалого затишшя бойовиками інтенсивних обстрілів на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Фейсбуку.
«До опівночі бойовики ще понад 30 разів порушили умови припинення вогню на різних ділянках лінії розмежування сторін. Загалом минулої доби бандити 54 рази обстріляли позиції українських військ, зокрема із забороненого озброєння», – йдеться в повідомленні.
За даними штабу, під обстріли потрапили Піски, Мар’їнка, Первомайське, Славне, Тарамчук, Новотошківське, Станиця Луганська, Кримське, Золоте, Старогнатівка, Широкине, околиці Бердянського.
З початку доби бойовики 10 разів обстріляли українські позиції, зазначили в прес-центрі АТО.
Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод. В останньому повідомленні станом на вечір середи бойовики заявляють про обстріл українськими військовими Горлівки.
Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
В районі Маріуполя танки й міномети найманців гатили по Старогнатівці, а близько опівночі злочинці нанесли артилерійській удар з потужних гаубиць калібру 122 та 152 мм по околицях Бердянського. Водночас, порушуючи власні обіцянки про демілітаризацію, бойовики й надалі б'ють по Широкиному.
0aYK_Yvh4Mo.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
Из САУ 122 мм и минометов 120 мм ночью велся обстрел поселков под Мариуполем.

Обстрел начался около 23:50. Формирования "ДНР" открыли огонь из САУ 122 мм по Бердянскому. Обстрел завершился 00:50.

В 00:45 из стрелкового оружия начался обстрел позиций сил АТО в Широкино. Позже был открыт огонь из миномета 120 мм.

Около 2:00 по Бердянскому снова был открыт огонь из САУ 122 мм. Обстрел длился 20 минут.
Пострадавших среди военнослужащих нет.

За 1 июня позиции сил АТО были обстреляны 14 раз. Дважды обстрелу подверглось Бердянское, 4 раза обстреливали Староигнатьевку, один обстрел велся по Богдановке. Широкино формирования "ДНР" обстреливали 7 раз.

В четырех случаях применялись САУ 122 мм, три раза применялись минометы 120 мм, дважды огонь велся из танков, пять раз применялись различные виды стрелкового оружия, включая СПГ9 калибром 76 мм.
TnVvgqGUSKs.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
Андрій Білецький:

Географія оголошеної вчора терористами так званої "демілітаризації" розширилась, противник сьогодні вночі "демілітаризував" ще й Богданівку і Староігнатівку, розбомбивши ці села вщент. А Бердянське, в якому, до речі, досі залишаються мирні мешканці, бойовики «демілітаризують» вже другу ніч підряд "Градами" і САУ.
xiDmx6rK7dc.jpg
kt2LbboQilg.jpg
K7N5RKDeeHY.jpg
AgzE2Mn7_eM.jpg
zPLhdb7fQeg.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
Прес-офіцер полку "Азов" Андрій Д'яченко про заборону мобілок в зоні АТО
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
З миру по гривні, а АЗОВУ - бойова машина!
Інженерна група "АЗОВ", яка базується на заводі "АТЕК" (Київ) і здійснює ремонт та модернізацію нашої бойової техніки, просить фінансової допомоги для завершення Бойової машини вогневої підтримки танків.
Машина не має аналогів. Вона вкрай потрібна нашій танковій роті.
Над її розробкою і створенням працюють кращі конструктори України.
Просимо допомогти оплатити загартуваннята деталей із бронесталі, комплектуючі, витратні матеріали, транспортні витрати.
Запевняємо вас: ми разом будемо пишатись цим супертанком!
AqlrB6O5zjY.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
"Східний Корпус"
Підрозділ "Східний Корпус" прибув в сектор "М" та приступив до виконання бойових завдань.
 
Зверху