ТОЗ-63 ще постріляє

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
може уайт-спіріт чи скипидар
Я б взял сольвент он самый дешевый и средней вонючести!
ацетону немає... - ліцензований товар!
нарколыги его уже скупили
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
тай там не тільки колір буде а щей аромат та смак:D:D:D маю надію що процеси фарбування проходитимуть в спільному колі з якимось хитрим кондитерським коньяком (Тут Серьога Оптімум більше розуміє;);)).
обіцяю такий шашлик, що капець!! і юшку з Бугового сома, готуйтесь, бійтесь. чекайте!! будете їхати на дизелі - знайду 20-30л соляри додому їхати!
 

Копатыч

Зброяр
Серьога! думаю коньячним кольором будемо фарбувати готову зібрану рушницю;) тай там не тільки колір буде а щей аромат та смак:D:D:D
Тогда, однозначно, воронить надо "Ржавым лаком", другая химия, от 63 градусной "медовухи", просто слезет со сволов, пролить же, надо!!!!:D:)
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
значить по темі, що вчора встиг після роботи зробити - зашкурив риклад та цівку, зняв лак до дерева - 60 та 360 наждачка
Фото0364.jpg
Фото0365.jpg
, просочування немає, тому замочувати буде і сольвент лише замкову частину ложі - де вріз замків та є тріщинка невелика, вимочимо, висушимо. склеїмо. далі насічка... час вимочування дерева,використаю для тренування у нанесенні насічки на тренувальні поверхні.
 

greyder

Мисливець
Я тонував шафтолом темнокоричневим, як на фото. В мене приклад з берези, тут вроді бук.
3624794.jpg
Можу організувати баночку.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Доброго вечора, шановне товариство! тиждень пройшов в роздумах яким чином клеїти тріщини та тріщинки, які проявились після відмочування у сольвенті. найбільшу тріщину розширив дубовим клинцем, залив клею, з усіх сторін, а маленькі тріщинки залив так - клей проходить навіть в найменші щілинки, після чого обмотав в натяг смугою гуми з камери від МТ. коли висохло та розмотав, залишки клею з зовнішньої частини прибрав наждачкою. вийшло наче нормально.
сьогодні наніс на одну сторону насічку, на одну сторону пістолетної рукоятки пішло 4 години роботи з 2 перервами щоб очі відпочили. роблю не по старій, а зовсім по новому лекалу, яку вирізав з пластикової пляшки. фото не показую, бо це лише півроботи, якось зарання ще. звичайно є невеличкі косячки, але краща вийшла ніж була рідна.
коли нанесу на обизві сторони приклада - сфоткаю та викладу.
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
А зубочистками армировали?
ні. там торець приклада - замкова частина, під яким кутом не намагався продумати армування - скрізь, або перекриває паз під спуски чи іншу виборку в прикладі, або нічого не фіксує, коротше поки що так, якщо нічого не вийде толкового в цому році, то на той рік замовлю горіхову ложу
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Может не выйти без армирования, дерево старое! Скинте фото подскажу как засверлить.
та вже все. з цим прикладом заморочуватись не буду. дякую за пропозицію:)
тут ішна хрінь - маю новий тильник бакелітовий - тоз. а він не підходить так як має - в носкові приклада тильник ширший, а в п"ятці - приклад. щось треба з тильником думати. певно зроблю як у тоз-бм - металевий.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Доброго дня, колеги! помаленько процес йде, вечорами після роботи потроху доводжу ружжо, як вмію. після роздумів, що та як, перегляду відео в інтернеті, змайстрував з пластикової пляшки лекало на насічку та приступив до виконання насічки на прикладі. як виявилось вороги в цьому 2 - спішка та поганий настрій, якщо вагаєшся краще не підходити. спішка дає "косячки". місце роботи має теж значення - до чого я не тулився, щоб було зручно, але найкраще вийшло так: сиджу на дитячому стільчику, а на звичайний кухонний табурет поклав фуфайку, звернуту в скатку, на ній приклад, отак і різав.
тезніка різби була такою(прошу досвідчених колег поправити, бо планую таки придбати собі різці):
1. нанесення контурів по лекалу на деревину;
2. у верхній частині, де (шийка приклада) є намальвана по лекалу "вилочка", проводжу як продовження сторін кута "вилочки" прямі лінії під лінійку, виходить суміжний кут - так формую кут майбутньої насічки, від ного починаю "врозгін";
3. одинарним різцем нарізаю контури перші 2 лінії насічки по намальованому;
4. вершинкою подвійного різця (один зубчик вставляю в нарізану канавку) проводжу лінію, паралельну нарізаній, поглиблюю одинарним різцем, і проходжу кілька раз подвійним, розширюючи обидві канавки.
таким макаром докінця.
слід зауважити, що бук - дерево для різки хреновеньке - повстається, хоча не виключаю варіант, що "поганому танцюристу ....", щей приклад з 1969 року - трохи не той кут - ромбики насічки злущуються.
коротше перша сторона вийшла гірше, друга трохи ліпша, ну результати на фото.
прошу до обговорення моїх помилок - насамперед треба собі для роботи!
Фото0368.jpg
Фото0368.jpg
Фото0369.jpg
Фото0370.jpg
Фото0371.jpg
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник

Копатыч

Зброяр
В этом деле спешка не нужна, все нужно делать "по тихоньку, с толком, с расстановкой", а так ничего, пойдет. Вам же, не не на "выставку".
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
фотоаппаратом поработать, а именно с фокусом,
це простий телефон Нокіа2700, апаратом не обзавівся - ненавиджу фоткатись.
а то педикюр видно хорошо:D
це точно - то батя їсть на задньому плані, то жінчині ноги:D
а насечку не видно совсем
насічку видно, якщо дивитись саме на насічку;):D
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Вам же, не не на "выставку".
так хочеться ж як на Голланді:rolleyes:
вчора товариш заїхав (таксидерміст і різьб"яр, такий собі доволі язвительний тип:D) як я я вже дорізав, подивився, покрутив в руках різці, сказав, що бук хреновенько ріжеться, тай пішов, в свій час він не ризикнув різати на своєму прикладі до ІЖ-54 насічку, а зробив риблячу луску (яку доречі я терпіти не можу), тому та люб"язностями і обмінялись:D:D
 

vitmah

ветеран форуму
надійна команда
- спішка та поганий настрій, якщо вагаєшся краще не підходити. спішка дає "косячки".
А я в теме "Авто 5 еще постреляет" уже об этом говорил:p:p:p, но насечку видно:) И ВСЕ ПОЛУЧИТСЯ. Не спешите и даже если открытие встретите без Тозика, хуже не будет.
 
Зверху