Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation
Вечірній брифінг пресслужби операції Об’єднаних сил 06.03.2020
Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Три обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
поруч з Авдіївкою – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;
двічі поблизу Пісок – зі 120-мм міномету – 12 мін.
Також у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив один обстрілів наших позицій, а саме:
неподалік населеного пункту Зайцеве – з міномету калібру 82 мм ворог випустив 6 мін, 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету, а також вівся обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Сьогодні, 06 березня, внаслідок підриву БМП на невстановленому вибуховому пристрої один український захисник загинув, ще три військовослужбовця отримали бойове ураження. Також у результаті ворожих обстрілів один український захисник зазнав поранення.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ
06 БЕРЕЗНЯ 2020 РОКУ
На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено понад 4000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.
На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
05 березня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Авдіївка, Оріхове, Новозванівка, Луганське, Зайцеве та Новотошківське.
Окрім цього, упродовж минулої доби противник здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення №3, застосувавши стрілецьку зброю. Постраждалих осіб немає. Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали – з нашого боку режим тиші було дотримано.
Протягом минулої доби внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення та ще 2 військовослужбовця Об’єднаних сил бойове ураження.
Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 7 крадіжок, а також 9 фактів пов’язаних з обігом наркотиків та 2 факти незаконного поводження зі зброєю. Також виявлено 77 адміністративних правопорушень.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 19166 осіб та 2105 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 19350 осіб та 2183 транспортних засобів.
У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 43 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
Слава Україні!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 07 березня 2020 року

06 березня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Чотири обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», а саме:
двічі поруч з Авдіївкою — з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
два рази поблизу Пісок — зі 120-мм міномету — 12 мін.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив один обстрілів наших позицій, а саме:
неподалік населеного пункту Зайцеве — з міномету калібру 82 мм ворог випустив 6 мін, 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету, а також вів обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Вчора, 06 березня, внаслідок підриву БМП на невстановленому вибуховому пристрої один український захисник загинув, ще три військовослужбовця отримали бойове ураження. Також у результаті ворожих обстрілів один український захисник зазнав поранення.
З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.
За поточну добу втрат немає.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Повернись живим
Регулярні війська РФ усе частіше почали застосовувати безпілотні літальні апарати, скидаючи на наші позиції боєприпаси різних видів. Нещодавно ми демонстрували вам, як бойовики переробляють гранати. Невдовзі один із гранатометних пострілів ВОГ-25 влучив у мікроавтобус наших військових. На щастя, ніхто не постраждав. Наших захисників врятувала броня, якою зсередини був обшитий волонтерський бус.
Малі безпілотні апарати окупанти активно застосовують на всій лінії розмежування, причому не тільки для розвідки. Найчастіше вони запускають у повітря дрони, одночасно з безпілотниками міжнародної місії ОБСЄ. Саме в цей момент "відкрите небо", і засоби радіоелектронної поротьби не працюють.
Ми знаємо чудові "рецепти" протидіі ворожим БПЛА. Вартість одних розробок не перевищує 40 тисяч гривень, вартість інших становить понад 40 тисяч доларів. І застосовувати їх потрібно одночасно.
87177427_1561261040697994_214648390846251008_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вечірній брифінг пресслужби операції Об’єднаних сил 07.03.2020.

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Один обстріл було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
поруч з Красногорівкою – зі станкового протитанкового гранатомету - 10 пострілів.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив три обстріли наших позицій, а саме:
поблизу населеного пункту Зайцеве – з міномету калібру 82 мм противник випустив 6 мін, здійснив 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
неподалік Луганського – з гранатометів різних систем;
поруч з Новотошківським – зі станкового протитанкового гранатомету - 10 пострілів, а також вівся обстріл з озброєння БМП.
Сьогодні, 07 березня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Російські окупанти здійснили черговий терористичний акт проти українського народу.
7 березня, напередодні Міжнародного дня прав жінок і миру російські окупаційні війська вели вогонь на ураження по мирному цивільному населенню прифронтової Мар’їнки Донецької області. На одній з крайніх вулиць Мар'їнки, де більшість будинків зруйновані ущент, під час ворожого снайперського обстрілу зазнав поранення мирний житель, який на той час знаходився за кермом свого автомобіля.
Військовослужбовцями підрозділу Об’єднаних сил оперативно була проведена евакуація чоловіка із сектору обстрілу. У безпечному місці військовими медиками було надано перша медична допомога пораненому, далі його негайно доставлено до найближчого медичного закладу.
Противник, здійснюючи злочинні дії, зухвало нехтує усіма нормами міжнародного гуманітарного права щодо ведення бойових дій та цілеспрямовано веде вогонь на ураження по мирним мешканцям. Нажаль, це не поодинокий випадок. Таким же чином, 18 грудня 2019 року російські снайпери одиночним пострілом вбили мешканця Мар'їнки.
За даними розвідки, активізація ворожих снайперів тут невипадкова. Сюди полюбляють заїжджати з росії випускники снайперської школи. Поблизу Мар'їнки вони складають свої іспити і відточують стрілецькі навички.
Зважаючи на те, що ворожий снайпер вів вогонь, прикриваючись будинками мирних мешканців на тимчасово окупованій території, українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали, аби не наражати на небезпеку цивільне населення.
Разом з тим, всі необхідні докази цього військового злочину будуть подані до відповідних міжнародних організацій для притягнення країни-агресора - російської федерації до відповідальності.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Російські терористи випадково підірвали підстанцію на окупованій території.
У п’ятницю ввечері, 6 березня, російські окупанти відпрацьовували планові заходи щодо встановлення мінно-вибухових загороджень поблизу окупованого населеного пункту Жовте. Але внаслідок порушення елементарних заходів безпеки та правил поведінки з боєприпасами, відбувся підрив невідомого вибухового пристрою. Непрофесіоналізм ворожих саперів призвів до загоряння трансформаторної підстанції, яка подавала електроживлення в зазначений н.п, повідомляє прес-центр ООС з посиланням на дані розвідки. Аби приховати власну некомпетентність, російські окупанти звинуватили українських військовослужбовців у обстрілах. Як наголошують у прес-центрі, підрозділи Об’єднаних сил ніколи не відкривають вогонь, якщо в зоні ураження потенційно може опинитись мирне населення чи знаходяться соціальні об’єкти. Командування Об’єднаних сил підкреслює, що збереження життя та здоров’я мирних мешканців на окупованих територіях й недопущення руйнування соціально важливої інфраструктури є одним з пріоритетів проведення операції Об’єднаних сил, йдеться у повідомленні.

Джерело:https://sprotyv.info/news/rosijski-...pidstanciju-na-okupovanij-teritorii-podrobici
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 08 березня 2020 року.
07 березня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Три обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
поруч з Красногорівкою – зі станкового протитанкового гранатомету - 10 пострілів;
поблизу Мар’їнки – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
неподалік Широкиного – з міномету калібру 82 мм – 4 міни.
Також у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив три обстріли наших позицій, а саме:
поблизу населеного пункту Зайцеве – з міномету калібру 82 мм противник випустив 6 мін, здійснив 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
неподалік Луганського – з гранатометів різних систем;
поруч з Новотошківським – зі станкового протитанкового гранатомету - 10 пострілів, а також вівся обстріл з озброєння БМП.
Вчора, 07 березня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було.
З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 09 березня 2020 року
08 березня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
П’ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», а саме:
двічі неподалік Опитного — з 82-мм мінометів — 15 мін, 15 пострілів зі станкових протитанкових гранатометів, а також ворог здійснив 2 постріли з протитанкового ракетного комплексу;
два рази поблизу Авдіївки — з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поруч з Верхньоторецьким — з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив один обстріл наших позицій, а саме:
поблизу населеного пункту Хутір Вільний — з гранатометів різних систем.
Вчора, 08 березня, російські окупанти з протитанкового ракетного комплексу обстріляли вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил, який рухався до позицій українських військовослужбовців. Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, ще двоє отримали поранення та один — бойове ураження. Крім того, під час ворожих обстрілів українських позицій три наших захисники отримали поранення.
Підрозділи Об’єднаних сил прицільними вогнем дали адекватну відповідь противнику. Втрати ворога уточнюються.
З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.
За поточну добу втрат немає.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Сьогодны, російсько — терористичні війська, в районі населеного пункту Гнутове, цинічно наплювавши на всі міжнародні закони та звичаї ведення війни, за допомогою безпілотних літальних апаратів скинули дві гранати на САНІТАРНИЙ АВТОМОБІЛЬ.
На автомобілі що на фото, чітко видно відповідне маркування та наявні проблискові маячки. Помилитись в цьому випадку взагалі було НЕ можливо!!! На щастя всі наші живі, але такий вчинок яскраво підкреслює безпринциповість та підлість окупаційних військ, для яких не має нічого святого!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Російські окупаційні війська продовжують обстріли житлової інфраструктури мирного цивільного населення прифронтових районів Донеччини.
Так, на весняні свята, коли люди відпочивають разом із своїми родинами, російські окупанти прицільними вогневими ударами з гранатометів різних систем обстріляли будинки мирних мешканців населеного пункту Верхньоторецьке. У результаті обстрілів пошкоджень зазнали 8 будинків, які знаходяться на вул. Вишневій. У будинках ударною хвилею вибито вікна та посічено уламками покрівлю дахів. Крім того, в одному з помешкань внаслідок потрапляння палаючих уламків гранат виникла пожежа. Завдяки рішучим та злагодженим діям військовослужбовців підрозділу Об’єднаних сил, які діяли спільно з представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій, пожежу було вчасно локалізовано та ліквідовано. На щастя, ніхто з мешканців ушкоджених будинків не постраждав. Російські окупанти свідомо вели вогонь на ураження по будинкам мирного населення. Їхня мета – знищити не лише цивільну інфраструктуру прифронтових населених пунктів, але й демонстративно вбивати українських громадян, які живуть поблизу лінії зіткнення.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вечірній брифінг пресслужби операції Об’єднаних сил 09.03.2020.

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Три обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
поруч з населеними пунктами Широкине та Гнутове – з БпЛА ворог скинув ВОГ-17;
поблизу Водяного – з міномету калібру 82 мм – 4 міни, а також зафіксовано 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету.
П’ять обстрілів противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме:
неподалік Оріхового – з міномету калібру 120 мм противник випустив 5 мін;
поблизу Зайцевого – з 82-мм міномету – 4 міни;
в районі населених пунктів Новолуганське, Луганаське та Авдіївка – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Слід зазначити, що противник, нехтуючи правилами Міжнародного гуманітарного права, здійснив обстріл санітарного автомобіля. Відтак за допомогою безпілотних літальних апаратів ворог скинув два заряди ВОГ-17 на дах транспортного засобу, який мав маркування емблеми Червоного хреста.
Сьогодні, 09 березня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове ураження.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Рекомендую посмотреть откровения Гиркина-Стрелкова...
Видео.PNG


 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 10 березня 2020 року.

09 березня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Чотири обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
поруч з населеними пунктами Широкине та Гнутове – з БпЛА ворог скинув ВОГ-17;
двічі неподалік Авдіївки – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Шість обстрілів противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме:
поруч з Оріховим – з міномету калібру 120 мм ворог випустив 5 мін;
поблизу Зайцевого – з 82-мм міномету – 4 міни;
неподалік Водяного – з міномету калібру 82 мм – 4 міни, а також зафіксовано 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету;
в районі населених пунктів Новолуганське, Луганаське та Травневе – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Слід зазначити, що противник, нехтуючи правилами Міжнародного гуманітарного права, здійснив обстріл санітарного автомобіля. Відтак за допомогою безпілотних літальних апаратів ворог скинув два заряди ВОГ-17 на дах транспортного засобу, який мав маркувальні емблеми Червоного хреста.
Вчора, 9 березня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове ураження.
З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Стратегія президента України Володимира Зеленського щодо "примирення" з Путіним за рахунок згортання бойових дій українськими військами на Донбасі провалилася.
Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.
"Бій у Пісках і під Авдіївкою - обстріл українських позицій з російських 120- і 122-мм мінометів і гаубиць під Донецьком. О 9:44 підбито вантажівку ГАЗ-66 ЗСУ. Наші почали відповідати за годину. Поранені в одному з розвідбатів", - розповів журналіст.
""Провокації" тривають по всьому фронту. Обстріл ПТКР - президент мовчить, не помічає. Бомбардування санітарної машини з безпілотника - президент мовчить, не помічає. Сьогодні знову обстріл. Верховний Головнокомандувач заспокоює себе байками про "провокації", боячись зізнатися собі і всім - його стратегія "примирення" з Путіним за рахунок згортання бойових дій українськими військами провалилася", - зазначив Бутусов.
"Президент стурбований тим, як скоротити втрати - і замість того, щоб з цією метою проводити реформи в армії, робити її професійною, президент домагається скорочення активності наших підрозділів. А кров не припиняє литися. У війні не вдасться залишитися чистеньким, пане президенте, кров тепер на вас, це ваша відповідальність, особиста, а ви пасивно мовчите і не вживаєте дій. Утім, активна бездіяльність - це вже фірмова політика нинішньої влади", - резюмував журналіст.

Изображения:
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вечірній брифінг пресслужби операції Об’єднаних сил 10.03.2020.

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
П’ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
три рази поруч з населеним пунктом Піски – з протитанкового ракетного комплексу – 2 ракети, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
неподалік Новоселівки Другої – з міномету калібру 82 мм – 9 мін, а також з гранатометів різних систем;
поруч з Авдіївкою – з міномета калібру 82 мм – 5 мін, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Також чотири обстріли противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме:
два рази поблизу Оріхового – з мінометів калібру 120 мм ворог випустив 10 мін, з 82-мм міномету – 5 мін, а також вівся обстріл зі станкового протитанкового гранатомету;
у районі Новоолександрівки – з міномету калібру 120 мм – 2 міни, а також 3 постріли з станкового протитанкового гранатомету;
неподалік населеного пункту Хутір Вільний – з мінометів калібру 82 мм – 10 мін, а також зафіксовано обстріли з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. На усі ворожі обстріли підрозділи Об’єднаних сил прицільними вогневими ударами давали адекватну відповідь.
Сьогодні, 10 березня, російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски. За уточненими даними, внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням. Окрім цього, внаслідок ворожого обстрілу наших позицій ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування.
Усім пораненим українським захисникам надається комплексна медична допомога у військово-медичних закладах.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
10 березня, російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски.
За уточненими даними, внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням. Окрім цього, внаслідок ворожого обстрілу наших позицій ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
ю.и..PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
пс.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
10 березня, російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски.
За уточненими даними, внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням. Окрім цього, внаслідок ворожого обстрілу наших позицій ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 12 березня 2020 року.

11 березня збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Усі обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
поруч з населеним пунктом Піски – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
неподалік Гнутового – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Вчора, 11 березня, внаслідок ворожих обстрілів наших позицій один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.
З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.
За поточну добу втрат немає.
 
Зверху