Пуля Маера

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
В радянські часи широко використовувалась ця куля. При спорядженні патронів треба точно притримуватись ваги пороху.
Але попадалися такі партії, що ці кулі треба було переплавляти на грузи для риболовлі. Скоріше всього, що попадав м"який свинець і куля текла по стволах, листочки та прутики замітно відклоняли її від траєкторії.
З пов.
 

AMR

Новачок
Был в трех магазинах в г. Киеве и не нашел этой пули.
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Заряджаю сам цю кулю. По точності не дуже ( у Полева краща). На дистанції до 50м показує не поганий результат.
 

кей

Мисливець
Вперше купив в 1980 році в магазині на Хрещатику.Пачка 25 шт.При огляді вдома я побачив,що кулі відлиті геть похабно-внутрішній отвір геть не співпадае з наружнім діаметром кулі.Все відлито геть набік.Зарядив,як описано в журналі "Охота и Ох....",а саме 1,8гр пороху "Сокол" прокладка 3мм войлочний основний осалений пиж та додатковий - розрізаний на чотири частини на 2 третини висоти зверху прокладка 2мм під кулю ( по нижньому діаметру).Відстріл показав негативний (якщо це можна так назвать результат).Потім я багато експерементував але кучності небуло.На той час стріляв кулею Бреннеке і вона мене влаштовувала.Через багато років в бесіді на полюванні я розповів цю історію і один з мисливців пообіцяв а згодом і передав 20 куль ( відлитих особисто ним ).На відстані 50 метрів 5 прострілів не вийшли з 15см.Через гіркий досвід так по звіру ними і не вистрілив,хоча на полюваннях багато бачив влучних пострілів і ціею кулею.
 

fabarm803

Мисливець
Интересное видео по поводу этой пули.
Снаряжение -
Отстрел -
Результат конечно желает лучшего, судя по видео.
 

Гусар

Слідопит
В 1984 году стрелял такой пулей кабана кил на 120. Стрелял с 20 метров. Пуля расплескалась в пятак, лопнула на 3 части, и все внутри у кабана перемолола. Так, что могу сказать, что пуля имеет хорошие останавливающие свойства, но на короткой дистанции. По точности на большой дистанции она не очень.
 

bmwersia

Мисливець
снаряжал пулю маера для нарезного ствола,пуля очень понравилась.не помню результаты отстрелов,но для себя сделал запас,причем запас не тех что везде в продаже.а именно тех еще времен.
Купленые новодельные пули существенно отличаются от СССровских,последние стабильней.летят именно туда куда они посланы.

на видео это уже поделка,тобиш несоответсвие оригиналу..
 

Антиквар

Новачок
Стабильности достиг при отстреле из МЦ 21-12. Из ружей ИЖ-27, ИЖ-58; ТОЗ-34 ни чего не вышло. Прилетала и боком. При отстреле кабана до 150 кг. останавливала хорошо (небольшой запас из СССР таки еще есть). Но диаболо от "Rottweil" понравился больше, правда не из МЦ 21-12.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Не давно проводив відстріл кулями Маєра, Іванова і Полєва з однаковим спорядженням патронів і найбільше задоволений від результатів пулі Маєра, лягає дуже кучно на 35 м, на друге місце покладу Іванова так як кучність така як в Полєва, але пробивна здатність Іванова ні з чим не порівнюється ( вільхи в 8 см просто зрубує і не рикошетить).
 

СерыйП

Слідопит
TOZ-34ER;116630 сказав(ла):
По точності не дуже ( у Полева краща).
Разве можно сравнивать эти пули?!
Майера отличная по убойности, а от Полева сплошные подранки.
Я Майера взял десяток лосей и все наддали на месте. Полева попадал по лосю дважды, и оба раза пришлось гоняться за ним.
 

shelest

Новачок
Стреляю пулей Майера в подкалиберном снаряжении - беру пулю 16к и ставлю ее в пыж-контейнер 12к, порох B&P F2-32, результат в разы лучше чем при использовании калиберной пули и пороха Сокол или Тахо
 

Kapitan

Снайпер
Фоменко;150944 сказав(ла):
а говорят что с мц только подкалиберные мжна
Я стрелял из МЦ всеми или почти всеми старыми пулями 12к, кроме круглой, как то не пришлось ею пострелять. Почти на всех пулях есть ребра, они то и дадут Вам зазор, сотруться о стенки ствола. Ну а если не уверены или боитесь то лутше берите 16к в контейнер и результат не хуже.
 

Хотабыч

Мисливець
Полностью согласен с bmwersia .Я пользуюсь только пулей майера ссср времен так как длина и вес соответствуют пули.Стрелял из иж-27.16к-12к результатом очень доволен. Был выстрел на 160 метров практически куда метился туда и попал .После этого и стал пользоваться этими пулями, только совдеповскими.Недавно продавал пули майера-12к и сделал опечатку написал майора так это заметили а то что поставил одну пулю современную среди других никто не заметил.Но я думаю кто купил их остался ими доволен.
 

SAB

Мисливець
Шановні форумчани . Відлив на днях куль мейера 16 калібру. Спробував по стволу, якось тугувато йдуть. Так і має бути? Мав 6 штук магазинних теж туго. Рушниця иж 27 16 калібру.
 

кей

Мисливець
Да я вжеж не раз писав! Нетреба кулю в ствол пхати! Потрібно зробити відливки ( парафіном,воском) ствола - вставити пиж та прокладку ( якщо патронник 70 мм ) то мм на 200 і залити, після чого поміряти і це буде канал ствола.РЕБРА повинна бути плюс-мінус 0.05 мм; після чого поміряти дульне звуження - тіло кулі повинно проходити з зазором 0.4- 0.6мм.Іменно тіло, а ребра пройдуть нормально. ( Штейнгольд,Трофімов та інші корифеї - зброярі).
 
Зверху