Провідна газета пропагандує браконьєрство...

Статус
Закрита.

Zimson

Слідопит
И непопаде сука сам в свою петлю.Я б таких мудакыв сам би садив у ти петлихай би подригались там з пару ночей."Мисливець".Козел.И невозьме нихто такого за раку?
 

Admin

Administrator
Команда форуму
lemesh_misha;104055 сказав(ла):
Чи маємо ми мисливці на це відреагувати?
Киньте мне на мыло скан этой газеты, чтобы было видно название газеты и дата выхода.
 

bosiak

Мисливець
Не могу открыть сайт уахантеров - там есть вся информация и о газетенке и даже телефоны главреда . Я написал на электронку газеты - жду реакции .
 

OMAN

Новачок
А если подать на газетенку в суд!Думаю наше общество порядочных людей сможет организоваться на оплату адвоката, и мерзоте неповадно будет.
С уважением к единомышленникам...
 

bosiak

Мисливець
http://www.huntingukraine.com/media/kun ... ia-001.jpg

Писака-Владимир Иссаев, тел 067 9252492 Раскажем ему всем миром, что он дебил!

редакция газеты:

ТОВ
Видавнича і поліграфічна діяльність.
79026,
м. Львів, вул. Володимира Великого, 5а

Головний редактор Ігор Починок
(032) 2974700,
(032) 2974701,
(032) 2974768,
(032) 2633585
Факс: (032) 2974701
super@expres.ua
http://www.expres.ua
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Наскріні нічого не видно. Можливо у кгось є у кращій якості дайте почитати.
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
БРАКОНЬЕРСТВО!!!! А ми ще пишемо про фермерів чи фарщиків, а тут відкрито чоловік описує на всю Україну свої діяння і нічого не боїться. Мабуть на його немає управи. Тим більше з його слів: "Що кожного разу повертається додому із зайцем" от тут дійсно шкоду колосальну приносить бо намою думку у ті ПЕТЛІ не тільки заєць попадає, а й ли чи даже чиясь собака на полюванні.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Так і в мене колись пропала собака. Поки я її знайшов, то вона вже вдушилася. Жінка і діти плакали, як за рідною (а вона й була рідна).
Підв"язати цього винахідливого мисливця на тій петлі і хай там висить, а цього писаку за те, що назвав його мисливцем, підв"язати коло нього.
 

lemesh_misha

Мисливець
Лист в редакцію:

Шановна, редакціє!

Можливо Вам уже відомо, а можливо ще ні, що стаття «На зайців – із зашморгом», в газеті «Експрес» у № 6 (6759) за п’ятницю-неділю 18-20 січня 2013 року, написана Володимиром Ісаєвим – викликала хвилю обурення та широке обговорення серед мисливців. Вищевказана стаття не залишила байдужим мисливців, Всеукраїнську громадську організацію «Асоціація мисливців України», членів мисливського клубу «Ловецтво України». На моє глибоке переконання, ця стаття має викликати зацікавленість у правоохоронних органів. На адресу ВГО «Асоціація мисливців України» надійшло як від мисливців, так і звичайних громадян багато обурливих відгуків та закликів відреагувати.
Розповідаючи про «активний відпочинок» героя статті, В.Ісаєв свідомо чи не свідомо, вихваляє та пропагує незаконне полювання (браконьєрство), а із звичайного браконьєра робить героя. Крім висвітлення браконьєрської діяльності п.Гайчука, автор ще й викладає повчання цьому «ремеслу». Автору не спало на думку поцікавитись у п.Гайчука чи законна його діяльність, або перевірити це за допомогою чинного законодавства. Не потрібно мати юридичної освіти, щоб перечитавши ст.20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» від 22.02.2000 року за № 1478-ІІІ (надалі – Закон №1478) зрозуміти, що заборонено полювати без належного дозволу, у заборонений час, із застосуванням або використанням заборонених знарядь, таких як петель, ловчих ям тощо. Дії героя статті, відповідно до законодавства кваліфікуються як незаконне полювання. Особи, винні у незаконному полюванні, несуть відповідальність згідно із законами.
Можливо у автора і героя статті складається враження, якщо це дика тварина, то значить ця тварина є безгосподарна, а тому її можна добувати у будь-який спосіб, та в будь-якій кількості. Але насправді це не так. Своїми діями п.Гайчук завдавав, та й надалі завдає істотної матеріальної шкоди мисливському господарству. Відповідно до наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Державного комітету лісового господарства України від 18.07.2007 року за № 332/262 «Про затвердження Такс для обчилення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України» (надалі – Наказ № 322/262) за незаконне добування або знищення зайця-русака, розмір шкоди становить 500 грн. Отже, не важко порахувати, якої шкоди завдав п.Гайчук, якщо він за один вихід приносив до 5-ти зайців.
Однією із найбільших соціальних проблем є браконьєрство. В Україні щороку офіційно затримується 150 тисяч браконьєрів. Це приблизно 1% від усіх випадків. Тобто практично щороку в Україні відбувається до 15 мільйонів випадків браконьєрства. Багато в чому через це 73% всіх риб, 46% звірів і 56% птахів України перебувають зараз у несприятливому стані або зникають. В боротьбі з браконьєрством, інколи мисливці та єгеря самі стають жертвами таких «мисливців», і на жаль це не поодинокі випадки. Разом з тим, газета «Експрес» в даній статті пропагує браконьєрство, замість того, щоб засудити таке явище, як соціальне зло.
Виходячи з вищенаведеного прошу Вас відреагувати на звернення ВГО «Асоціація мисливців України», членів мисливського клубу «Ловецтво України», та на сторінках газети «Експрес» викласти спростування вищевказаної статті як помилкової, а також принести свої вибачення читачам.

З повагою,
Секретар ВГО «Асоціація мисливців України»
Член мисливського клубу «Ловецтво України»
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Товариш lemesh_misha дуже дякую за Ваші дії.
 

слон

ветеран форуму
надійна команда
С ума сойти можно!!!!!!А как все красиво написано -герой прям .Я в теме Вопросы от новичков,Зменшення популяции зайця,на последней странице фото выложил задушенного в петле зайца Весной.Отошлите (у меня не получается )в редакцию ,пусть посмотрят на результаты "героев" С УВ!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
генеральному директорові ТзОВ «Експрес медіа груп»,
головному редакторові газети «Експрес»
пану Ігорю Починку



Шановний пане Ігорю!


Заснована та очолювана Вами газета є популярним виданням на теренах України. Газета та її журналісти широко відомі своєю роботою, у першу чергу - розслідуваннями, боротьбою за розбудову правової держави. Не будемо перелічувати всіх ваших перемог у цій царині, досить згадати так званого «Доктора Пі» чи «Справу на мільярд».
Тим більше, шановний Ігорю Петровичу, мене, та не тільки мене, але й численну багатотисячну армію законопокірних українських мисливців шокувала стаття у Вашій шанованій газеті за № 6 (6759) у січні 2013 року «На зайців – із зашморгом», написана Володимиром Ісаєвим.
Як відомо, Закон України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» у статті 3 визначає, що друковані засоби масової інформації в Україні не можуть бути використані для пропаганди насильства та жорстокості. Подібна вимога встановлена й Законом України «Про інформацію», який статтею 28 визначає неприпустимість зловживання правом на інформацію, а також що інформація не може бути використана для закликів до насильства, жорстокості.
Сподіваюся, що Вам і Вашим співробітникам відомий Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження», у якому є стаття 5 (Заборона пропаганди жорстокого поводження з тваринами), що забороняє пропаганду жорстокого поводження з тваринами, заклики до жорстокого поводження з ними, а також забороняє використання в розважальних або комерційних цілях матеріалів, що демонструють жорстоке поводження з тваринами.
На жаль, я не знаю, чи є Ви мисливцем, тому, з Вашого дозволу, ознайомлю Вас із вимогою, визначеною у пункті 4 частини першої статті 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання»: «з метою раціонального використання мисливських тварин, охорони диких тварин, а також середовища їх перебування забороняється: 4) полювання із застосуванням або використанням заборонених знарядь та забороненими способами, а саме: клеїв, петель, підрізів, закотів, гачків, самострілів, ловчих ям».
Окрім того, стаття 4 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» встановлює основні принципи захисту тварин від жорстокого поводження, серед яких: жорстоке поводження з тваринами є несумісним з вимогами моральності та гуманності, спричиняє моральну шкоду людині; заборона жорстоких методів умертвіння тварин; відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.
Відповідні норми визначені й Законом України «Про тваринний світ».
Таким чином, якщо герой статті пана В. Ісаєва є просто завзятим браконьєром, тобто – порушником правил полювання та правил поводження із тваринами, то сам автор статті є порушником декількох законів України, у тому числі – «Про інформацію» та «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», що, на мою думку, неприпустимо для працівника таких засобів, тим більше такого шанованого, на мій погляд, в Україні видання. Якщо пан Володимир не обізнаний у цьому питанні, дозволю собі нагадати йому деякі вимоги статті 41 (Підстави відповідальності) Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні»: «Редакції, засновники, видавці, розповсюджувачі, державні органи, організації та об'єднання громадян несуть відповідальність за порушення законодавства про друковані засоби масової інформації.
Порушеннями законодавства України про друковані засоби масової інформації є:
4) порушення положень статті 3 цього Закону.
За ці порушення винні особи притягаються до дисциплінарної, цивільно-правової, адміністративної або кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством України.
До відповідальності за зловживання свободою діяльності друкованих засобів масової інформації нарівні з авторами інформаційних матеріалів, що порушують цей Закон, притягаються журналіст редакції, її редактор (головний редактор) або інші особи, з дозволу яких ці матеріали було поширено.».
Шановний пане Ігорю!
Разом із своїми багатотисячними колегами-мисливцями та представниками природоохоронних органів, що займаються охороною та відтворенням багатостраждальних об’єктів тваринного світу та державного мисливського фонду України, сподіваюся на Ваше порозуміння та співучасть у порушеному питанні.
Впевнений, що Ваша поважна газета й надалі буде залишатися взірцем законопокірності та справжнім борцем за Закон і порядок на теренах незалежної України, у чому бажаю Вам і Вашим колегам та підлеглим великих перемог і творчих успіхів. Безумовно сподіваюсь, що згадана стаття у Вашій газеті була прикрою помилкою, від яких, на жаль, ніхто не застрахований, але Ви, впевнені, зможете зробити все від Вас можливе та залежне для недопущення такого у подальшій діяльності Ваших підлеглих та колег.
Справжні, законопокірні мисливці України сподіваються, що найближчим часом у черговому номері газети, на тому ж місці шпальти, де містилося ганебна, на нашу думку, стаття пана В. Ісаєва, буде набрано тим же шрифтом і поміщено під заголовком «Вибачення перед мисливцями України», так як вона не тільки принижує їх честь та гідність, але й завдає великої моральної шкоди всій мисливській громаді нашої незалежної України.

P.S. Можливо, пан В. Ісаєв своєю статтею намагався зганьбити браконьєра, про якого писав, але вийшло в нього так, що має зовсім іншу спрямованість


З повагою до Вас, шановний пане Ігорю!


Спеціаліст Всеукраїнської ради
Українського товариства
мисливців і рибалок,
колишній працівник Державної
екологічної інспекції на пенсії Володимир Яковлєв
23 січня 2013 року
 

lemesh_misha

Мисливець
TOZ-34ER;104507 сказав(ла):
Товариш lemesh_misha дуже дякую за Ваші дії.
То не я...Мої дії полягають тільки в тому що я засуджую дії браконьєра і автора тієї статті,а листа написано від імені Товариство мисливців "ЛОВЕЦТВО УКРАЇНИ"
Ukrainian Hunting Association
http://www.huntingukraine.com/media/kunena/attachments/64/logo_lyst_1.jpg
 

lemesh_misha

Мисливець
Також листа написано в прокуратуру...

Начальнику Львівського обласного управління
лісового та мисливського господарства
п.А.Дейнека

Копія: Прокурору Львівської області
п.О.Василенко

18 січня 2013 року вийшла у світ газета «Експрес» № 6 (6759), в якій була розміщена стаття під авторством Володимира Ісаєва «На зайців – із зашморгом» (стаття додається). Вищевказана стаття викликала справедливе обурення серед спільноти мисливців. На адресу ВГО «Асоціація мисливців України» надійшло багато обурливих відгуків та закликів відреагувати на статтю.
Розповідаючи про «активний відпочинок» героя статті, В.Ісаєв свідомо чи не свідомо, вихваляє та пропагує незаконне полювання (браконьєрство), а із звичайного браконьєра робить героя. Крім висвітлення браконьєрської діяльності п.Гайчука, автор ще й викладає повчання цьому «ремеслу». Дії героя статті, відповідно до законодавства кваліфікуються як незаконне полювання. Особи, винні у незаконному полюванні, несуть відповідальність згідно із законами.
Своїми діями п.Гайчук завдавав, та й надалі завдає істотної матеріальної шкоди мисливському господарству. Браконьєрська діяльність п.Гайчука завдає відчутного удару по іміджу українського мисливства та спотворює полювання як таке. В даному випадку, пересічний читач, буде вважати мисливця: як «м’ясника», якого крім м’яса та прибутку нічого не цікавить; як особу, яка тільки завдає шкоди знищуючи тварин, нічого не вкладаючи в природу взамін. І цьому сприяє газета «Експрес» пропагуючи браконьєрство у своїй статті, замість того, щоб засудити таке явище, як соціальне зло.
Виходячи з вищенаведеного прошу Вас відреагувати на звернення ВГО «Асоціація мисливців України», членів мисливського клубу «Ловецтво України», а саме:
1) вжити відповідних заходів для притягнення до відповідальності п.Петра Гайчука, передбаченої чинним законодавством та зобов’язати його відшкодувати завданих збитків;
2) у разі виявлення, що п.Петро Гайчук являється зареєстрованим мисливцем - позбавити його мисливського квитка, та сприяти виключенню з мисливського товариства;
3) зобов’язати газету експрес розмістити на своїх сторінках статтю, яка підвищує імідж мисливця та засуджує браконьєрство.

З повагою,
Секретар ВГО «Асоціація мисливців України»
Член мисливського клубу «Ловецтво України»
 

Димон

Мисливець
уважаемые Яковлев В.А и lemesh_misha, ответы на письма как придут выложите
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Димон писав: уважаемые Яковлев В.А и lemesh_misha, ответы на письма как придут выложите

І, якщо можна, то фото майбутньої статті.
Завчасно дякую.
З пов.
 

Влодко

Новачок
Некомпетентність кореспондента просто вражаюча. А щодо сільського "героя", то більшість таких людей, нажаль, себе винуватими не вважають. І як з цим боротися, на сьогоднішній день, я не знаю.
 
Статус
Закрита.
Зверху