Порох NobelSPORT

Охотник77

Снайпер
Кучності він мо й не додасть в порівнянні з крохмалем але він легкий що майже не треба коректіровать наважку дробу. Плюс він недобавляє так тиску як це робить крохмал і працювати з ним легше і не так мазюкається)) робоче місце Раніше цікавився цим питанням, читав відгуки.
 
Останнє редагування:

huntumy

Зброяр
Кучності він мо й не додасть в порівнянні з крохмалем
Саме це мене і цікавило.
Тиск на крохмалі скаче але не так критично. Міняємо зірку на завальцовку плюс порох С7л або АО і питання зняте. Це якщо так вже горить.
 

huntumy

Зброяр
Да. На бипишном пк можно и не резать. Сами распадается.
Драго спаяны чуть не сплошняком.
 
Помню, вам больше нравятся B&P Z2M
А в этом отстреле какой больше понравился?
Драго Н20(правильно?) или БиПи?
 

huntumy

Зброяр
Мне все нравятся с которыми легче снаряжать и показывают хороший результат. Касаемо этих двух выстрелов, на чедитовском пк прилетело меньше дробин + осыпь ушла в лечо. Стрелял точно в центр. Может ветер внёс свои коррективы.
 

ldkukr

Снайпер
Натрапив в нете на дуже «цікавий» патент в кращіх традиціях всього руського.
https://patents.google.com/patent/RU143745U1/ru

зокрема:
Задачей является создание новой конструкции высокоскоростного патрона на основе патрона по прототипу, в которой при той же высокой скорости полета метаемого элемента обеспечивается более комфортный выстрел, чем в патроне известном по прототипу, и которая обеспечивает более низкую себестоимость патрона.

Поставленная задача решается тем, что воспламенитель, пыж, метаемый элемент, пороховой заряд, разделенный на части диафрагмой с отверстием и части которого выполнены из различных марок порохов, отличающихся друг от друга скоростью горения, отличается тем, что общая масса порохового заряда в 14-16 раз меньше массы метаемого элемента.

Рассмотрим паспортные данные новых порохов типа «Вектан» производства фирмы «Нобель Спорт» Франция для калибра 12/70 в сравнение с паспортными данными пороха «Сокол» Россия для калибра 12/70:

1. Порох «Вектан AS» для массы дроби 28 г имеет навеску 1,4 г. Отношение массы дроби к массе пороху, коэффициент К равен 20.

2. Порох «Вектан AS 24» для массы дроби 24 г имеет навеску 1,25 г. Отношение массы дроби к массе пороху, коэффициент К равен 19.

3. Порох «Вектан D20» для массы дроби 32 г имеет навеску 1,51 г. Отношение массы дроби к массе пороху, коэффициент К равен 21.

4. Порох «Вектан A1» для массы дроби 32 г имеет навеску 1,60 г. Отношение массы дроби к массе пороху (К) равно 20.

5. Порох «Вектан A0» для массы дроби 40 г имеет навеску 1,95 г. Отношение массы дроби к массе пороху (К) равно 20.

6. Порох «Вектан A1SP» для массы дроби 36 г имеет навеску 1,75 г. Отношение массы дроби к массе пороху (К) равно 20.

7. Порох «Вектан A6SP» для массы дроби 36 г имеет навеску 1,80 г. Отношение массы дроби к массе пороху (К) равно 20.

8. Порох «Сокол» для массы дроби 32 г имеет навеску 2,2 г. Отношение массы дроби к массе пороху (К) равно 14.

идея не нова, я так зрозумію нову версію патрона «Искра-М« патентували. но то таке.
Питання можно ли приймати коєфиціент К як елемент разрахунку, перерахунку навіски?
взяв за базу старі рекомендаціі нобеля як більш адекватніі та порівняв з своїми. Доволі інтересна картинка намолюваллась :)
FBD81338-EFB2-4A1C-A9CC-28654DEF18F8.jpeg FE6D763D-2FED-4999-8DA5-C9F3C7EA0EB0.jpeg 574F96DC-F4D4-4602-8144-00203B01AD6C.jpeg
Я РОЗУМІЮ ЩО ТАКИЙ КОЄФІЦІЕНТ ПОВНИЙ МАРАЗМ!!! Але...
ящо взяти серію А то к=20.5 дуже підходить під перерахунок. наприклад А1СП чудово працює 1,71 на 35г., а А0 1.77 на 40 це замало. 1,9 -1.95 буде нормально а це як раз десь 20,5
так саме і 206, с7.
єдиний виняток це малі навіски там коєфіціент 19,2 :)
правило золотого перетину (золотого сечения) не хто не відміняв :) може щось подібне є і в Нобеля :) :) :)
 
Останнє редагування:

Varjag229

Слідопит
Це говорить тільки про те, що "Нобеля" більш потужні ("концентровані") за "Сокіл", "Сільвер-Б" і старий (правильний) "Крук", втім, як порохи для гладкостволу від B&P та Hodgdon зі США. Останні також є власниками брендів IMR та Winchester.
 

Varjag229

Слідопит
На рахунок бінарних зарядів - то на Ганз.ху давно проводились відстріли бінарних та навіть тринарних зарядів - всі живі і рушниці цілі - це якщо розуміти що ти робиш.
П.С. Особисто цим не займався і нікому не рекомендую - в Україні достатньо спеціалізованих порохів, щоб експериментувати з "бінарами".
 

HOWA

Слідопит
А тут ті коефіцієнти діють? NSI - HANDGUN METALLIC AMMUNITION.jpg Чи грає суттєву роль діаметр каналу ... Чи в них "буржуїв" іншого "дусту" нема?
 

ldkukr

Снайпер
Дуже сподіваюсь - із "Іскри" возгорится пламя"! (с) прямо під час пострілу подібним "ізобрітєнієм"!
:) В мене є пару патронів Іскра-м, Беларуси допомогли, бажання їх використовувати не маю і як написав varjag229 не кому не раджу. займатися бінарними зарядами без балстволу, можуть тільки «Изобретатели - Инвалиды из Ганзы.ху»
хотя идея двигать снаряд разными по массе и энергетике порохами интересная. эта идея не новая и пришла от попытке скрестить нитропороха ещё в начале прошлого века, результат «0». Но инвалиды продолжают изобретать «велосипед«.
А тут ті коефіцієнти діють?
пропорціі залишаються, а Коєфіцієнт буде інший. він певно пов’язаний з тиском. не швидкість а тиск є відсічкою.
крім цього потрібен баланс між тиском, швідкістю та об’ємом. тому мабуть є «коєфіціент« який це враховує. як це пов’язано з каналом ствола - як віддача з максимальним тиском :)
 

Oleksiy Labunskyi

Мисливець
Доброго здоров'я. Хлопці потрібна порада відносно нобеля С7. Збираю за рецептом 1.55/688/32гр/сільвер на Лі + о.м.в.-2!
На 35 метрів заледве 100шт прилітає (на 32гр= +-175шт).
Порох брав в неті 0.2кг. Щоб розвіяти сумніви, купив ще 0.5кг Вектан в магазині, суті не змінилась. Також відстрілював з різних звужень і різних рушниць картина не суттєво мінялась. Що ще пробувати?
 

Вкладення

Зверху