Полювання на голуба

север

ветеран форуму
надійна команда
Припутні активно переходять на жолуді. Хмари! П.С. це вже не серпневі 300 грамові пташки, це вже потужні красені за півкіло ( на око)! Активно табуняться. Одиночок побачити навдивовижу. Зграйки, по 8-20 + особин вже норма. А поля соняшника всі в дощах, непогода. Голуби затримаються надовго. "Бабине літо", цьогоріч, очікується в жовтні.
 
Останнє редагування:

mulyavchik

Снайпер
Оце ходжу дивлюсь на них і облизуюсь,уявляючи подумки якби я зараз дав би їм просратись.Але зась.ВІЙНА.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Звілки такі висновки,Вадиме?
Допоки є достатня кормова база, припутні не будуть поспішати мігрувати. А у звя"язку з несприятливими погодним умовами (дощами) соняшник на Чернігівщині, наприклад, ще ніхто не збирається збирати. Так само, як і сою. Та, що там соняшник: люди ще ніяк картоплю не можуть у нас викопати!
Також у цьому році дуже багатий урожай на жолуді, а це дуже цінний і поживний осінній корм для ненажерних припутнів.
 

Respekto

Мисливець
Все вїрно, голуб може затриматися в цьому роцї. В минулому роцї був довго на пївднях, ї даже в лютому на Кирилївцї вже лїтав, а з Київщини втїк дуже рано, майже одним днем. Сонях даже не збирали ще як втїк. Просто счез. Потїм через тижня два прилетїв пївнїчний, мабуть з Бїларусї чи з моцковїї. Але вже малими гуртками.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Як я й прогнозував, у зв"язку з пізнім збором врожаю соняшника припутні навіть на півночі України тримаються і зараз. Вчора спостерігав зграю в 23 особини в польоті і 4 одиночки на проводах ЛЕП. Впевнений, що вони будуть на Чернігівщині і в листопаді. Соняшника і жолудів вдосталь.
IMG_20221030_104325_compress7.jpg
 

mulyavchik

Снайпер
А в нас чітко по календарю.Попер в перших числах жовтня аж засмерділо,хоча й жратви було ще вдосталь.Хоча і в 10 числах ще зустрічалися одиночки пари-трійки,але то вже були послідні вздохи.Пішли вяхирьки далі,на юга.Будемо з нетерпінням чекати наступної весни,може нам повезе.....
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда
Так соль - китайская "реплика".
 

Respekto

Мисливець
Вони жувати не можуть, мясо сире. Шо б воно було готове всерединї при такому готуваннї то зверху був би сантиметр згорїлого.
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
то ви жартуєте? воно навіть не рожеве, а сірувате - добре видно, та видно як вони його розривають і суглоби розходяться легко
а голуб тільки тушкований сам розлазиться і то тільки молодий, зі старим поборотись треба. а тут голуби свійські, спеціально вирощені і явно молоді. в дикого голуба такого жовтого жиру не буде - він білуватий на синюватому м'ясі.
коротше в кого хренові зуби - нема чого їсти голуби. тільки манна каша!
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда
 

roz_koms

Слідопит
Сьогодні спостерігав чимало припутнів, багато поодиноких та зграйки 3-5 штук. Цієї ночі в нас на градуснику було -5. Але як для нашої місцевості це і недивно, деякі залишаються на зиму, а з такою погодою як зараз так взагалі мене не здивували. Зустрічав їх і в -20.
 
Зверху