Полювання на голуба

Стас1976

Новачок
В фольге, говорите? :rolleyes: Сало добавляли?
Отваривали али нет?
Як не крути- вишуканість смаку й пікантність блюд із птиці отримуємо дякуючи жиркові, що під шкірою. А жир, як ми знаємо, з плином часу та контакту з киснем - окислюється)), старіє, гіркне, та й починає віддавати специфічним запашком...
Тому ми усі так полюбляємо дичину приготовану незадовго після полювання.
Але в квітні маємо заначки- значить працюємо із тим, що є. Всяко краще покупної ковбаси)))
У моєму застосуванні фольга- для максимального збереження вологи- м'ясо не пересихає (мені так подобається). Головне при викладанні птиці ніжки орієнтувати всередину, а шийки назовні- так при запіканні менше шансів що фольга прорветься й вийде пара, а заодно з нею пересохне м'ясо.
Всередину кожної тушки кладу пару гілочок зеленої петрушки й кусочок кореня моркви. Натер спеціями- сіль, перець чорний, чуть паприки й базиліку. Хай постоїть в холодильнику годин десять (це такий старий. Свіжий хватає годинки дві-три). Часник до птиці не даю. На жирного голуба сала не даю. На літню (худу) качку й зайця, козу- даю.
Температура духовки- градусів 150+/-. Не печу, а томлю. годину й хвилин п'ятнадцять, двадцять. - до півтори години.
Дичину не варю ніколи, за винятком бульйону з куріпки та голуба. Діти від нього в захваті- то й жінка для них і робить.
Протомлених голубів у фользі діти топчуть- аж гай шумить))).
 

Dedushka

Снайпер
Як не крути- вишуканість смаку й пікантність блюд із птиці отримуємо дякуючи жиркові, що під шкірою. А жир, як ми знаємо, з плином часу та контакту з киснем - окислюється)), старіє, гіркне, та й починає віддавати специфічним запашком...
Тому ми усі так полюбляємо дичину приготовану незадовго після полювання.
Але в квітні маємо заначки- значить працюємо із тим, що є. Всяко краще покупної ковбаси)))
У моєму застосуванні фольга- для максимального збереження вологи- м'ясо не пересихає (мені так подобається). Головне при викладанні птиці ніжки орієнтувати всередину, а шийки назовні- так при запіканні менше шансів що фольга прорветься й вийде пара, а заодно з нею пересохне м'ясо.
Всередину кожної тушки кладу пару гілочок зеленої петрушки й кусочок кореня моркви. Натер спеціями- сіль, перець чорний, чуть паприки й базиліку. Хай постоїть в холодильнику годин десять (це такий старий. Свіжий хватає годинки дві-три). Часник до птиці не даю. На жирного голуба сала не даю. На літню (худу) качку й зайця, козу- даю.
Температура духовки- градусів 150+/-. Не печу, а томлю. годину й хвилин п'ятнадцять, двадцять. - до півтори години.
Дичину не варю ніколи, за винятком бульйону з куріпки та голуба. Діти від нього в захваті- то й жінка для них і робить.
Протомлених голубів у фользі діти топчуть- аж гай шумить))).
Рекомендовано при приготовлении голубя его минут 5 сначала отварить в воде и воду слить. Потом уже готовят по разным рецептам. Я этой рекомендации придерживаюсь. Ведь это не утка.
 

Dedushka

Снайпер
Наибольшую опасность для человека представляют вирусы болезни энцефалита, переносчиками которых являются голуби. Поэтому даже диких голубей нужно обязательно отваривать и сливать воду. Потом уже готовить.
 

Dedushka

Снайпер
Это какой энцефалит голуби переносят?
Голуби переносчики многих заболеваний :
К часто встречающимся бактериальным инфекциям, какие голуби переносят человеку, относятся:

  • острое инфекционное заболевание под названием орнитоз,
  • острая кишечная инфекция, вызываемая микробом сальмонеллой, — сальмонеллез,
  • острая зооантропонозная инфекция кампилобактериоз,
  • вызываемое палочковидными патогенными бактериями инфекционное заболевание листериоз,
  • природно-очаговая инфекция туляремия,
  • острая сапрозоонозная инфекция псевдотуберкулез.
 

Dantist1982

Мисливець
Голуби переносчики многих заболеваний :
К часто встречающимся бактериальным инфекциям, какие голуби переносят человеку, относятся:

  • острое инфекционное заболевание под названием орнитоз,
  • острая кишечная инфекция, вызываемая микробом сальмонеллой, — сальмонеллез,
  • острая зооантропонозная инфекция кампилобактериоз,
  • вызываемое палочковидными патогенными бактериями инфекционное заболевание листериоз,
  • природно-очаговая инфекция туляремия,
  • острая сапрозоонозная инфекция псевдотуберкулез.
Такие голуби по мусорникам городским шастают...
 

Dedushka

Снайпер
а человек переносит холеру, дизентерию, гепатит и т.п. )))

энцефалит вирусный где? )))
Я как простой обычный охотник высказал свое мнение. Может на сайте есть кто-то с охотников но по профессии ветврач, тот конкретно может Вам все объяснить. Но для своего и близких моих здоровья я перед приготовлением голубя сначала чуть провариваю его , воду меняю и готовлю дальше по любимому своему рецепту. Каждый готовит так как считает нужным. С ув.
 

vanhant

ветеран форуму
надійна команда
Заїць чи коза , старі від віку та худі , бо вже зубів не мають ?
 

Dedushka

Снайпер
И такой бывает?!:confused:
От августа до 20 октября не встречал, подобного, в природе.
Хотя, десятки и ...
На охоте как смотришь на голубя сидящего на проводах, а с него аж жир капает. Подстрелишь ,а там у кушать нечего))).:):):)
 
Зверху