Всім привіт! Зготував таку страву досить смачно вийшло.
Бограч-гуляш
100 грам копченого свинячого сала з прошарком, порізати невеликими кубиками
100 грам сирого свинячого сала, крупно порізати (щоб було зручніше діставати потім)
500 грам яловичини, пашнини, ребер або грудинки, порізати крупними кубиками
500 грам телятини, пашнини, ребер або грудинки, порізати крупними кубиками
1 кг свинини, ребер або грудинки, порізати крупними кубиками (в мому випадку 2 кг свинини яловичину та телятину не використовував)
300 грам цибулі, порізати кубиками
2 ст.л. солодкої меленої паприки
1 ст. л. копченої угорської паприки (можна замінити звичайною солодкою паприкою)
1 ст.л. червоного гострого меленого перцю чилі (для тих хто не любить гостре можна і пів ложки)
10 грам тмину
1,5 л води чи бульйону (курячого чи яловичого)
200 грам моркви, почистити, порізати кільцями якщо морква тонка, півкільцями якщо груба
3 солодких перці, порізати півкільцями
1 кг картоплі, почистити, порізати кубиками
200 грам помідор, шкурку зняти, крупно порізати
150 мл червоного сухого вина
1 голівка часнику, почистити, дрібно порізати
Час приготування: 2 години
1) На багатті, розмістити казанок поблизу вогню і додати копчене і сире сало.
Смажити помішуючи, поки не витопиться достатньо жиру щоб додати цибулю.
2) Додати цибулю, накрити кришкою і томити до м'якості цибулі.
3) Коли цибуля зм'якне, додати паприку, кмин і перець чилі. Обсмажувати близько 1 хвилини, весь час помішуючи, поки добре не відчуєте запах паприки. Потрібно стежити за тим, щоб паприка НЕ пригорала.
4) Додати м'ясо (яловичину, телятину і свинину), обсмажувати помішуючи ще 1 хвилину.
Влити воду, щедро посолити і гарненько перемішати, притримуючи казанок і поскрібуючи дно. Накрити казанок кришкою і як тільки гуляш почне кипіти, підняти казанок трохи вище або розподілити дрова нижче, так щоб гуляш побулькував, але не кипів занадто інтенсивно (інакше м'ясо буде жорстким). Томити, намагаючись втримувати вогонь стабільним, близько 1-ої години.
5) Додати моркву і солодкий перець. Знову накрити кришкою і варити ще приблизно 20 хвилин, до м'якості моркви.
6) Додати картоплю, накрити кришкою і готувати гуляш до м'якості картоплі.
7) Коли картопля буде м'якою, додати помідори і вино. Накрити кришкою, томити ще 20 хвилин, поки помідори злегка не розваряться.
8) Додати порізаний часник. Перемішати і не накриваючи кришкою варити ще 5 хвилин.
Бограч гуляш готовий!
Через погоду не вдалося відзняти весь процес поетапно, вийшло ось так.