Куниця.секрети полювання.

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
А яку ж можете знайти? (Хоча питання уже починают розширюватися... Проглядаються певні перспективи. Певні висновки теж з'являються...)
 

kolesnyk_2007

ветеран форуму
надійна команда
А яку ж можете знайти? (Хоча питання уже починают розширюватися... Проглядаються певні перспективи. Певні висновки теж з'являються...)
А може забугром де хоче полювати та і Щеб знати якими знаряддями
 

Hovarf

Слідопит
В наш час полюванням на куницю не займався, але уявляю собі його так : оскільки куниця - ліцензійний вид - купляєм ліцензію в користувача угідь (на конкретний світловий день), після цього полюєм. Без хорошої та робочої лайки - скоріш за все, результат цього полювання буде нульовим. Далеко не останню роль в полюванні відіграє свіжий сніговий покрив, який дає можливість "читати сліди" куниці на снігу. Загнану собакою на дерево куницю бажано стріляти дрібним номером дробу, щоб не дуже сильно побити шкірку. Ну ось, якось так. Хоча , якщо чесно та відверто, - при копійчаній вартості шкірки куниці в наші дні, для мене дуже дивним здається те, що ще хтось купує ліцензії на неї, полює, утримує та тренує лайок. Це - МИСЛИВЦІ З ВЕЛИКОЇ БУКВИ, перед якими я знімаю капелюха.
 
Останнє редагування:

Hovarf

Слідопит
Забув вказати, що полювання на куницю лісову та кам'яну дозволено з жовтня по лютий включно (ст 19 ЗУ "Про мисливське господарство та полювання").
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Ім'я людини та й Нік ще не все каже!..
Стосовно ліцензії на куницу, то не всі куниці в Україні віднесені до ліцензійного виду: як відомо, у нас їх два. Лісова віднесена до ліцензійного виду, кам'яна - до тих, які добуваються за відстрільною карткою як зайці.
Терміни добування фактично однакові.
Ще хотілося б нагадати, що в України полювання із застосуванням або використанням заборонених
знарядь та забороненими способами, а саме: капканів, підрізів, закотів, гачків, самострілів, ловчих ям (скорочувати не став) заборонено.
Ще треба нагадати, що заборонено полювання із застосуванням:
живих сліпих чи знівечених тварин як принади;
звуковідтворювальних приладів та пристроїв;
електричного обладнання для добування тварин;
штучних світлових джерел, приладів та пристроїв для підсвічування мішеней, у тому числі приладів нічного бачення.
Наприкінці, мабуть, нагадаю про заборону полювання вночі та про те, що є ще деякі види хутрових звірів, що нагадують куниць (іноді - зовсім віддалено).
А то потім знову будете казати, що все знаєте, але описувати такі методи та способи полювання на всіх куниць!.. І вважати, що "вам темку пошкодили!"..
 
Останнє редагування:

Traper

Новачок
З під лайки чи троплінням. Який вид є ліцензійний а який по відстрільній я знаю. А нік обраний з вільних.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Це радує, що ви розумієтеся на ліцензійних видах!
нік мене не турбує (як кажуть, називайся хоч глечиком, аби у піч не садіть!).
Але. сподіваюся, що ви також знаєте про відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного світу?
Пояснити, чому спитав, досвідчений ви наш?
 

Traper

Новачок
Не треба. Більшість правельних мисливців ''за компом'' і з ліцензією не зможуть відрізнити лісну якщо в неї буде світла а не жовта грудка від каменки. Такі екземпляри, хоч рідко, але трапляються. Про пересічення їх слідів на снігу і хто куди пішов я мовчу.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Так краще б необізнаних і навчав правильному!
А порушення все одно колись призведе до кари.
Повір, я багатьох впіймав. І як це робиться теж знаю. І можу цьому навчити. Ще є кого...
 

Traper

Новачок
В каменки ворс більш грубіший і темніший за лісну. В лісної лапи опушені як в рисі, а каменки ні. Слідувано перша залишає слід дещо схожий на рисячий. В каменки слід менший здається через відсутність опушення на лапах. Манера пересування в них теж різна.
 

Traper

Новачок
Тема завмерла. Всіх здебільшого цікавить ''копито'' напевно.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Скоріш за все, справа у іншому: на сайті більшість учасників - законослухняні мисливці. Тому на ліцензійні види без ліцензії не полюють. А враховуючи, що не всі можуть відрізнити лісову від другого виду, то браконьєрським добуванням не займаються.
Та й важка це праця! В дитинстві намагався.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
З під лайки чи троплінням.
Вот Вы говорите тема замерла.
А как на куницу охотится, даже легально, с лицензией?
Правильно, только троплением или с лайкой ( не ночью и без фонарика...естественно). Т.к. охота с самоловами ( капканами) в Украине запрещена.
Начнем: лесная куница обитает ( в основном) в лесу. Куда вход, в угодьях УООР, простому охотнику, по закону, запрещен! Т.е. тропление исключается.
Идем далее - берете Вы свою любимую лайку-куничницу ( которая - на вес золота ценится...) и идете в лес. А снова - нельзя! Т.к. запрещено охотиться в лесных угодьях УООР с лайками ( если только не по копыту.Насколько мне известно. По крайней мере у нас, на Черниговщине). Вот так и заканчивается охота на куницу, еще и не начавшись. Проза жизни, увы.
Не знаю, какой дурак разрешил охотиться в лесу (УООР) только с гончими и норными. Вот у меня дратхаар- чем он их хуже? И почему я не имею права охотиться с ним в лесу? Кабанов я с ним не настреляю, а по зайцу, лисице, енотовидной собаке, накоротке, он работает сносно. В лесу - самое оно. Но нет - только гончие и норные.
А Вы - тема заглохла. Говорить-то, не о чем...
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Ну, у меня намек топистартеру был в самом начале... Мне тема, честно говоря, сразу не понравилась. Особенно. когда прочитал в другой теме, как топистартер цену на лицензионную зверюшку озвучивал.
В то же время, уважаемый Север, утверждать, что "законом запрещена охота в лесу, и с лайками тоже" - не совсем корректно. Разве что - приказом охотпользователя. Но это уже - выбрыки на местах. Учитесь руководить своими избранцами! Ну, справедливости ради, надо отметить, что к таким "драконовским" методам некоторые охотники сами доводят охотпользователя, браконьеря в лесных угодьях...
 
Зверху