Гільзи з нарізами

《ZOHAN 》☆☆☆☆☆

Мисливець
З дуру можна і х... зламати.Вибачте що так).От візьміть для прикладу ТОЗ-34 заявлено там 10000 пострілів.А на справді воно вже їх давно зробило і стріляє ще по сьогодні. Як ви вважаєте? Це не буде прочність стволів?.Адже виробник заявив меншу кількість для нього.А візьміть теперішній ТОЗ-34. Я думаю він трішки більше витягне ніж 10000,а може і того ні.
 

Корнилов

Снайпер
Згоден з вами цілком і повністю.Но як ми бачимо на практиці рушниці тих часів совка можуть витримувати і більші навіски.Та і самі стволи виносливіші набагато,ніж заявлено заводом....
Як? Якщо зараз ,більшість рушниць,йдуть з 76 патронником і тиск 1000...а не 650 чи 750 як у рушниць тих часів.
 

《ZOHAN 》☆☆☆☆☆

Мисливець
Тоді була якість металу краща,це не теперішній час ліплять з чого попало.Це як Газ-21(волга) і Таврія.Можете зрівняти якість металу цих авто).Теж саме і рушниці часів совка -були надійними,і залишаються такими і по даний час.А все що рашка штампує зараз це нікудишня зброя.Якість далеко вже не та,тому якось так)...
 

《ZOHAN 》☆☆☆☆☆

Мисливець
Кожен мисливець буде хвалити свою зброю.Кожному не догодити,як говориться (на вкус и цвет товарищей нет).Кожен в праві вибрати те що йому до вподоби(І виходячи з свого бюджету).
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Висновок: в наш час ними ніхто не користується. Окрім окремих експериментаторів на димному пороху. Як по мені, то після пострілу димняком з подібної гільзи 12 калібру (!), в туманний осінній ранок на луках по качці чи в полі, по перепілц,і чи в густому ольшанику по вальдшнепу, з 10-15 метрів, не те, що не побачиш його результатів, а ще й, вибачте, задовбешся потім мити стволи ( інакше- їх не відчистиш!) в гарячому розчині каустичної соди чи господарського мила ( обов"язково одягайте рукавички, бо отримаєте опік рук від стволів!). Після пари-трійки подібних "полювань" ваш запал експериментаторства значно згасне і лише фанати ( яких одиниці на мільйон) продовжать з ними полювання. Якщо ще десь їх знайдуть. В оригіналі- навряд чи. А самопальні а-ля гільзи, виробництва "зроблено на коліні у скрутні часи", ще попадаються, хоч і дуже рідко, у загашниках старих мисливців. Особисто ними ніколи не користувався і не бачу в цьому абсолютно ніякої доцільності. Як я вже говорив, існує безліч способів зменшення кучності бою рушниці на коротких дистанціях, як старих, так і сучасних. Але найрентабельнішим і найбільш ефективним з них слід визнати пиж-контейнер дисперсант. Його потенціалу за очі вистачає для подібної стрільби.
 
Зверху