Герои этой войны

AIRBORNE

Мисливець
Олексій був учителем музики, але коли в Україну прийшла війна, все змінилося. Він не став чекати, поки йому принесуть повістку, сам пішов до військкомату рідного Запоріжжя. А звідти – солдатом вирушив до однієї з найгарячіших точок в районі Маріуполя. Зараз Олексій – начальник штабу механізованого батальйону, а його підрозділ тримає оборону в Пісках.
З таких щирих та мужніх бійців, як Олексій, складається сильна та переможна українська армія. Героям Слава !

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Просто немає слів...


Володимир Матвієнко,сержант 72-ої бригади.
Загинув сьогодні на Світлодарській дузі.
35 років,єдиний син у мами...
Як пережити біль,які слова розради знайти?..
Нехай земля тобі буде пухом і легким небо
 

AIRBORNE

Мисливець
Йому лише 19, а він уже Герой. Це той самий танкіст, який "осідлав" російський т - 72, відволік вогонь на себе від колони, що виходила з Іловайська і врятував не одну сотню життів. Євген Мартинюк - країна має знати своїх Героїв

 

AIRBORNE

Мисливець
Герої з «нулів»
Захисник Бахмутської траси Олександр родом із окупованої частини Донеччини. Коли у 2014 році в населених пунктах Донбасу почали з’являтися російські триколори, разом із своїми товаришами, членами українських націоналістичних організацій, він всіляко боровся з цією навалою. Коли ж обласний центр повністю захопили росіяни, він до кінця 2014 року воював із ворогом у складі одного із добробатів. Потім став до лав Збройних Сил України. Відтоді, як і всі, на ротаційній основі періодично направляється до району бойових дій. Мріє з побратимами якомога скоріше вигнати окупантів з нашої землі та обіцяє до кінця боротися з поширенням серед українців пошесті «руського миру».

Дмитро Горбунов, мобільна прес-група ОТУ «Північ»

 

AIRBORNE

Мисливець
Пам"ятаєте,як він вивозив тіла загиблих воїнів із логова сепаратистів?Як сміливо дивився терористам у вічі й казав:"Ви за все відплатите!"
Капелан 20 ОМПБ та полку "Дніпро-1" Дмитро Поворотний
"Кожну свою проповідь перед бійцями я починаю і закінчую словами подяки їм,нашим Захисникам.Бо без них не було б України!"
Шана Вам,Отче!Без Вас України теж не було б!


 

AIRBORNE

Мисливець
Герої з «нулів»
Кримчанин молодший сержант Андрій на війні з серпня 14-го. У складі підрозділу 93-ї бригади півтора місяці він захищав Донецький аеропорт. Наразі у складі іншої бригади знову на позиціях майже у тих місцях. У Андрія великий бойовий досвід і потужна мотивація. На війні – до перемоги! Саме так і буде!

Сергій Жмурко, мобільна прес-група, м. Авдіївка

 

AIRBORNE

Мисливець
Герої з «нулів»

Військовослужбовець Об’єднаних сил: «Своїм колишнім колегам-перевізникам скажу коротко: або самі захищайте Україну, або поважайте справжніх патріотів, які це роблять!»

Захисник Трьохізбенки, що на Луганщині, солдат однієї з військових частин Об’єднаних сил Роман ще донедавна працював водієм маршрутного пасажирського автобуса і, як більшість його колег, «по-особливому» ставився до перевезення різних пільговиків, і АТОвців в тому числі.

– Я возив людей із рідного міста Синельникова до Дніпра. Звісно ж, турбувався про щоденний заробіток, і кожен, хто заходив до автобуса з посвідченням, був для мене, так би мовити, небажаним «гостем». Коли ж у 2014-му в мої двері почали заходити учасники АТО, то я спочатку як і раніше недолюблював цю нову категорію безкоштовних пасажирів, але згодом кардинально змінив своє ставлення до них, – пригадав Роман.

Так, спілкуючись з окремими учасниками бойових дій на Донбасі, він відчув у них потужну духовну силу і патріотичний потенціал. Роман на той час думав лише про гроші, погані дороги і неякісний бензин. Натомість чоловіки у камуфляжній формі дивились набагато далі – у майбутнє України.

– Коли розпочалася війна на Донбасі, то я сам себе заспокоював тим, що мені не можна йди в армію, бо треба ставити на ноги двоє дітей та працювати на городі. Але ж і мої нові знайомі АТОвці теж мають сім’ї, літніх батьків тощо. Та обов’язок перед державою і мирне небо вони поставили вище за все інше, – розповів військовослужбовець Об’єднаних сил.

Два роки Роман боровся сам із собою, а наприкінці 2016-го добровільно прийшов до райвійськкомату та попросив направити до тієї частини, яка залучається до боротьби із російськими окупантами.

– Можливо, великих подвигів я й не здійснив, але свою маленьку частку в нашу Перемогу таки вніс. Мої діти вже пишаються батьком, а найбільшої нагороди й не можна уявити. А своїм колишнім колегам по пасажирських перевезеннях скажу коротко: або самі захищайте Україну, або поважайте справжніх патріотів, які це роблять! – вважає Роман.

А ще захисник Трьохізбенки має незвичайну штатну зброю – автомат Калашникова, що розмальований у вільному українському національному стилі.

– Таку красу мені подарувала наш медик підрозділу Катерина. На цю справу у неї пішло всього кілька годин. Фарби досить стійкі і малюнок тримається вже з півроку. Знаєте, на передовій більшість солдатів дуже забобонні, тож ці візерунки стали для мене власним оберегом. В принципі, змити це неважко, але, вважаю, що малюнки мене захищають від ворожих куль, – посміхнувся Роман.

Дмитро Горбунов, мобільна прес-група ОТУ «Північ»

 

AIRBORNE

Мисливець
Повага, шана та низький уклін! Борис Мельник, позивний «Тихон», 77 років. .Родом він із Тернопільщини. Найстаріший український захисник.Служив поблизу Донецького аеропорту, Старогнатівки, тепер – в Авдіївці».

 

AIRBORNE

Мисливець
У складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади у зоні АТО служить канадієць з українськими коренями 51-річний Джон Ющенко. Аби допомогти українській армії Іван, як його називають побратими, з початком російської агресії приїхав до Львова за десять тисяч кілометрів.
Досвідчений механік запропонував свої знання та навички і долучився до ремонту військової техніки.
"Я скільки новин бачив… Я не міг всидіти вдома, плакати. Я можу щось робити. Я механік вдома, і всю цю техніку більш-менш розумію. І от думаю – чому ж не зможу купити білет і летіти, щоб допомогти", - пояснив він.
На чужину представники родини Ющенків емігрували понад сто років тому. Дідусь Джона брав участь у Першій світовій війні на боці Канади."Наступні дві відпустки він провів не в родинному колі, а в боксі військової частини та допоміг поставити на "колеса" чимало одиниць військової техніки, адже рівень професійної підготовки і технічних знань Джона, дозволили довести до ладу ледь не все начиння бойових машин – від двигуна до найдрібніших деталей. Єдине, до чого чоловікові довелося певний час призвичаюватися – це до українських назв інструментів", - розповідає прес-офіцер 80-ї ОДШБр майор Ігор Бороздюк.В червні 2016 року набув чинності указ Президента України №248, який дозволив іноземцям проходити службу в Збройних силах України. Порадившись з родиною та попрощавшись з рідним Су-Сент-Марі, що у провінції Онтаріо, Джон Ющенко знову приїхав в Україну та підписав контракт з окремою десантно-штурмовою бригадою. Пройшов навчання у навчальному центрі десантно-штурмових військ у Житомирі, де опанував спеціальність механіка-водія танка.
"Зараз Джон Ющенко захищає Україну від ворога у зоні АТО. Крім того, вивчає термінологію українською мовою, адже в разі потреби, часу на роздуми над командами не буде. Він не боїться зустрітися з ворогом, адже розуміє, на чиєму боці правда", - каже Ігор Бороздюк.

 

AIRBORNE

Мисливець
Я буду йти до кінця. Я вже не можу зупинитись, коли стільки моїх хлопців полягло. Мені просто не дозволяє совість і я зроблю все, що можу.

Так він відповідав всім, хто вмовляв його кинути армію. Це казала людина, на очах якої помирали побратими в Луганському аеропорту. Людина, яка бачила, на що петворився коридор смерті під Іловайськом.

Людина, яка посивіла у 21 рік.

Юрій Олександрович Колесник народився 22.03.1994 року у місті Дубровиця Рівненської області.

Закінчив 9 класів школи, після чого вступив до місцевого ліцею, у якому через 3 роки отримав фах "муляр - штукатур". А далі одразу в його життя увійшла армія, якій він віддав увесь той невеличкий проміжок часу, який йому залишався у житті.

15.10.2013 року підписав із ЗСУ контракт. Спочатку проходив службу у 80-й десантно - штурмовій бригаді, у складі якої й зустрів війну.

Після всіх лютих боїв пекельного літа та початку осені 2014 року (він отримав контузію та проходив лікування в Одеському військовому шпиталі) Юрій Олександрович вступив на навчання до Військової Академії в Одесі, але не закінчив, адже виявив велике бажання повернутися на передову, тому був переведений до свого нового підрозділу.

Солдат, стрілець - зенітчик механізованого батальйону 28-ї окремої механізованої бригади.

На деякий час був доправлений до Яворівського полігону, де був інструктором з саперного діла. Після поверненя у бригаду займався організацією та вдосконаленням саперної майстерності серед побратимів.

А як він малював, з-під його руки виходили справжні шедеври (батько Юрія - художник та зміг передати сину любов до цього вида мистецтва), дуже захоплювався татуюванням на патріотичну тематику, багато хлопців з бригад, у яких він служив, мають на своїх руках та плечах вічну та красиву згадку про свого бойового товариша. А деяких з тих, хто загинув у кривавих боях, впізнавали саме по малюнкам Юрія, які він наніс до того.

29.11.2015 року був нагороджений пам`ятним нагрудним знаком Міністерства Оборони України "Захиснику України".

Загинув Юрій Олександрович 23 жовтня в зоні відповідальності ОТУ "Маріуполь" Донецької області внаслідок множинних осколкових уражень, отриманих через підрив на російській міні новітнього зразку під час встановлення сигнальних загороджень для запобігання прориву ворожих ДРГ.

Поховання заплановане на 27 жовтня у рідному місті. У нього залишились батьки, дві сестри та брат.

Все, що я можу - це написати про нього для нашої із вами пам'яті. Все, що ми можемо - це згадувати про нього. І не тільки післязавтра, коли його будуть опускати у землю, а якомога частіше.

Згадувати та дякувати цьому молодому хлопцю, який знав, що його може чекати, але все одно йшов до кінця.

 

AIRBORNE

Мисливець
Професіонали своєї справи !!! Це сержант Леонід Суханський оператор навідник Т-64Б ! На його рахунку п'ять знищених танків типу Т-72; Т-64 три з котрих при підготовці атаки на наші війська та два в танковой дуелі ! Терористи прозвали цей екіпаж "Чорна смерть"


 

kostik911

ветеран форуму
надійна команда
C62B8C51-7C29-419B-8F43-750FBAEB1C99.jpeg
Ніколи не думав,що буду писати ,,некролог,,в цьому розділі,а ось...
Вчора в АТО,від кулі снайпера,загинув мій хороший приятель,Діма Дарій...
Воював він з 2014,мав за плечима чималий досвід і не вберігся...
Дмитро був розлучений,діток не мав,старенька мати і друзі-це вся його сім’я...
Я коли вчора це взнав,такий біль і смуток ліг на серце,що аж сам не свій...Ще на початку серпня з ним бачилися,коли я приїжджав додому...Така втрата...
ВІЧНА ТОБІ ПАМ`ЯТЬ,ДІМА!!!
http://www.umoloda.kiev.ua/number/0/2006/127542/
 
Останнє редагування:

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В воскресенье, 28 октября, в 2 часа ночи в районе поселка Крымское Новоайдарского района Луганской области от смертельного пулевого ранения, нанесенного снайпером наемников РФ, погиб военнослужащий 8-го отдельного горно-штурмового батальона
10-й отдельной горно-штурмовой бригады Дмитрий Дарий.
Дмитрий Дарий (1971 года рождения) - житель села Суховерхов Кицманского района Черновицкой области.
Впервые в зону АТО был призван по мобилизации 15 октября 2014 года. С 21 сентября 2018 служил по контракту. Мама погибшего больна, находится в отделении Кицманского территориального центра.

Царство небесное...Земля ему пухом...

...........R.I.P.................
 

AIRBORNE

Мисливець
Донеччанин Мирон - один з тих, хто рятує поранених. За декілька місяців на війні медик допоміг більш ніж 40 бійцям. Надання першої медичної допомоги - найважливіше для виживання поранених. Дякуємо тобі за все, Мирон ! Знаймо Героїв в обличчя !

 

AIRBORNE

Мисливець
Будь-який професіонал ніколи не скаже, що вже повністю все знає у своїй справі. Бо це означатиме, що не такий він вже й профі.

І хоча досвід у майора Андрія Тарнавського унікальний, він все одно продовжує тренувати як своїх підлеглих, так і самого себе.

Як і у багатьох офіцерів запасу, які стали на захист України 2014 року, історія Андрія чимось схожа. Закінчив Кам‘янець-Подільське вище військово-інженерне командне училище, потім служба, звільнення у запас наприкінці 90-х і спроба віднайти себе у цивільному житті.

Та сталося так, що професійні навички Тарнавського знадобились за океаном. Підписавши контракт з армією США він кілька років був цивільним інструктором-сапером у найгарячіших, на той час, точках планети. Кувейт, Ірак, Афганістан – не один рік він провів у цих зонах конфлікту інструктуючи військових різних країн світу та й сам не одноразово брав участь у бойових виїздах з метою розмінування.

За ці роки він набув цінного досвіду, бачив як працює система армій країн НАТО із середини, та й заробітна платня і можливість займатися своєю справою наштовхували на думки, що війна не скоро для нього скінчиться.

А потім був 2014 рік…

- Як я міг бути осторонь, коли мою рідну землю намагалися роздерти на шматки? - без патетики говорить майор Тарнавський. – Не вагаючись я повернувся до міста Кам‘янець-Подільський, зібрав тривожну валізу і до військкомату.

Спочатку Андрій потрапив до добровольчого батальйону, а коли дізнався, що у рідному місті створюють окремий інженерний батальйон, то одразу ж підписав контракт. Потім були майже два роки без ротації у зоні АТО. Підрозділ за той період укріпив понад 30 передових позицій — під Дзержинськом, Луганським, Троїцьким, Попасною. Сам Андрій неодноразово брав участь у мінуванні та розмінуванні, виконував спеціальні завдання в районі Донецького аеропорту.

Наразі, вже у Операції Об’єднаних Сил, Андрій Тарнавський продовжує займатися справою свого життя.

- Війна жахлива в будь-якій країни. Я змінив одну війну на іншу, але ця війна – моя! І закінчиться вона з останнім фугасом чи міною «вийнятою» з моєї рідної землі.

Разом переможемо!

Слава Україні!

Дмитро ЗАВТОНОВ, мобільна група ОТУ „Схід"

 

AIRBORNE

Мисливець
Євген Тєрєхов-4 роки тому важко поранений під Мар'їнкою
З його тіла дістали 83 осколки, ще 20 знаходяться в ньому. Через титанову пластину в голові отримав позивний "Титановий Джексон". Дякую брате, що живий !

 

AIRBORNE

Мисливець
Володимир Соловейко-старший лейтенант,на війні він з 2015 року. Під час виконання бойового завдання підірвався на міні, і втратив ногу. Однак він не зламався, і продовжує нести службу у бойовому підрозділі, на передовій. Дякуємо, що живий !

 
Зверху