Великдень 2024 р. в Закарпатті

Степанович 2

Снайпер
31 березня християни західного обряду та греко-католики Закарпаття відзначають свято Воскресіння Христового.

Щовесни християни з радістю відзначають Великдень. Це найсвітліше свято у році, присвячене чудовому Воскресінню Ісуса після його страти. Дата свята щороку змінюється.
Цьогоріч окрім християн західного обряду, 31 березня Великдень відзначають й греко-католики Закарпаття, які 1 вересня 2023 року перейшли на григоріанський календар.
Після освячення великодніх кошиків, закарпатці поспішають з церкви додому, щоб покуштувати не тільки паски, а й шовдарь та пікнкицю, які є традиційними на столах закарпатців.
Редакція Mukachevo.net щиро вітає закарпатців зі святом Великодня. Бажаємо всім злагоди, любові, миру, що кожен захисник повернувся додому живим та здоровим зі звісткою про Перемогу України. Христос Воскрес!
 

Степанович 2

Снайпер
Можливо не всім відомо, то трохи лікбезу.
Якщо з християнами західного обряду всі ясно, то з греко-католиками є такий нюанс. Мукачівська греко-католицька єпархія, є (надіюсь поки що, до об’єднання) окремою одиницею від УГКЦ (Шевчук) і напряму підпорядковуються Ватикану. Вони перейшли повністю на григоріанський календар з 1 вересня 2023 року. УГКЦ теж перейшла на нього, але не повністю. На цей рік, св’ято Пасхи, св’яткують ще по старому, щоб підтримати і бути одночасно в цьому переході разом з ПЦУ.
 

Mechanik

Снайпер
Вітаю усіх, хто в ці дні святкує Воскресіння Господнє.
Хай усіх вас береже Господь від всякого зла і огортає своєю благодаттю. Хай дарує здоров’я, щастя і мир.
Радості, добра та злагоди вашим сім’ям та нашій українській землі.
Благослови Боже нас та збережи наших захисників і захисниць від лютого ворога.
Христос Воскрес.
Воістину Воскрес.
 
Зверху