Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Палаті представників Конгресу США представлено проект закону, який передбачає розширення оборонної допомоги і надання Україні статусу головного військово-політичного союзника США
Про це інформує прес-служба посольства України в США.
Проект закону "Про надання підтримки Україні для захисту її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності" спрямований на посилення обороноздатності нашої держави, зокрема шляхом передачі озброєнь, продажу летальних оборонних засобів ЗСУ, а також зміцнення можливостей України протистояти російським кібератакам. Перелік видів озброєнь, які можуть бути передані Україні, доповнюється протитанковими, протикорабельними і протиповітряними системами.Законопроект передбачає можливість надання Україні статусу головного союзника США поза НАТО на період від моменту набрання цим документом чинності до вступу нашої держави до Північноатлантичного альянсу. Такий статус може бути використаний для спрощення процедури передачі Україні оборонних засобів.Співавторами законопроекту виступили керівники Комітету у закордонних справах, конгресмен-демократ Еліот Енгель і республіканець Майкл Мак-Кол, а також голова та співголова Підкомітету щодо Європи, Євразії, енергетики та навколишнього середовища цього Комітету, демократ Віліам Кітінг і республіканець Адам Кінзінгер.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда

Украина станет главным союзником США вне НАТО.

Пресс-служба посольства Украины в США заявила о проекте закона, по которому Киев может быть признан главным союзником США вне НАТО.В Палате представителей Конгресса США представили проект закона, предусматривающий усиление поддержки суверенитета и территориальной целостности Украины.В частности, речь идет о расширении военной помощи и предоставление Киеву статуса главного военно-политического союзника Соединенных Штатов Америки. Данные положения изложены в документе "О предоставлении поддержки Украине для защиты ее независимости, суверенитета и территориальной целостности". "Законопроект предусматривает возможность предоставления Украине статуса главного союзника США вне НАТО на период со времени вступления данного документа в силу до вступления нашего государства в Североатлантический альянс. Такой статус может быть использован для упрощения процедуры передачи Украине оборонных средств", - сообщают в пресс-службе посольства Украины в США. Подчеркивается, что проект закона направлен на усиление обороноспособности Украины, как путем передачи вооружений, продажи летальных оборонительных средств ВСУ, так и путем совместной борьбы с российскими кибератаками.

Источник:https://www.dialog.ua/world/180216_...t56MJg67KFaKFJMOoeeDjJ3urnbNU3W-V5aeLCPcWJIW0
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Літак ВПС Литви доставив в Україну майже 1 млн одиниць боєприпасів, що більше не перебувають на озброєнні литовської армії. Загальна вартість вантажу - 255 тисяч євро.
Ці боєприпаси підходять для легкої стрілецької зброї радянського виробництва - автоматів, кулеметів.Рішення про передачу боєприпасів уряд Литви ухвалив ще на початку лютого.Крім того, наголошується, що Литва і раніше передавала Україні набої і деякі елементи озброєнь. Вперше такий вантаж був доставлений в Україну в 2014 році, коли Росія окупувала Крим. За останні 5 років Литва виділила Україні допомоги на кілька мільйонів євро.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США готовы поставлять Украине ракеты "земля-воздух", удар возмездия по Кремлю неотвратим.
Стало известно о том, что Конгресс может дать разрешение на поставку в Украину ракет "земля-воздух".Отмечается, что американские политики хотят принять закон, который будет предоставлять разрешение на поставку ракет "земля-воздух" в Украину."Эти усилия приняли форму поправки к закону о финансировании министерства обороны. Поправка исключает действующее положение, запрещающее продажу таких ракет, называемых переносными зенитными ракетными комплексами (ПЗРК)", - отмечается в сообщении. Известно, что окончательное решение будет за многими правительственными ведомствами, в том числе и министерством обороны.

Источник:https://www.dialog.ua/ukraine/18102...LE_PDLGKHU6i-FybE6OtYd6eIwgAQab9TmartQ_isSEvc
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США допоможуть Україні побудувати нові арсенали зберігання...
Держдепартамент виділить 4 мільйони доларів на зведення шести сховищ для вибухових речовин. Меморандум підписали зовнішньополітичні відомства двох країн. Кошти від Державного департаменту надійдуть протягом двох років.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Сенат США ухвалив законопроект, що пропонує збільшити безпекову допомогу Україні до 300 млн. дол.
Відповідні кошти, які на 50 млн. дол. перевищують асигнування поточного року, закладено у підтриманому Сенатом проекті закону про “Бюджет США на 2020 р. на потреби національної оборони”.Законопроектом передбачено спрямувати 100 млн. дол. із 300 млн. дол. виключно на летальні види озброєнь.Пропонується розширити напрями допомоги США у зміцненні обороноздатності Збройних Сил України шляхом включення до неї засобів берегової оборони, протикорабельних ракет, а також систем, що сприятимуть підвищенню ефективності управління військами, зокрема, протиповітряної і берегової оборони.Закон про “Бюджет США на 2020 р. на потреби національної оборони” набуде чинності після його узгодження з Палатою представників та підписання Президентом США.Американский сенатор Роб Портман отметил, что предусмотренные в оборонном бюджете страны на 2020 год ограничения в сотрудничестве с Москвой до освобождения ею 24-х украинских моряков свидетельствуют о "четком сигнале" о поддержке Киева со стороны Вашингтона.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
До Одеси продовжують прибувати кораблі країн –учасниць Сі Бризу.

З самого ранку до українського порту “Одеса” заходять кораблі країн-учасниць міжнародних україно-американських навчань “Сі Бриз -2019”. Першим прибув патрульний катер типу Айленд – “Очамчире” (Грузія). Катери такого типу дуже швидкохідні та маневренні. Вони призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах. За грузинським катером зайшла четвірка кораблів постійної групи НАТО, які несуть бойове чергування у Середземному морі. Фламаном цієї групи є фрегат “Торонто” Королівських Військово-морських сил Канади. На озброєнні цього фрегату протикорабельні ракети “Гарпун”, протичовнові торпеди “Марк-46”, протиповітряний зенітно-ракетний комплекс, а також артилерійська носова 57-мм пушка. Також на його борту є десантний гелікоптер CH-148 “Циклон”. За ним зайшов в порт і ошвартувався біля 18 причалу британський есмінець “Дункан”. Найновішим британським есмінцем керує жінка - Елеонор Стек. До 22 причалу підійшов турецькимй фрегат “Тургутрейс” – постійний учасник спільних навчань у Чорному морі. За ним ошвартувався румунський фрегат “Фердінанд”. Кораблі беруть участь в міжнародних навчаннях “Сі Бриз -2019” і діють у складі багатонаціональних сил.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
original.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Россиянам поправили корону. Лопатой, как положено...
Головокружение от успехов у российских дипломатов закончилось ожидаемой головомойкой. Так бывает, когда люди в своей туповатой и агрессивной жадности не могут вовремя остановиться. Корону на голове им поправляют лопатой. И, прямо скажем, совершенно их не жалко. Потому что все неприятности, которые РФ получает на международной арене – заслуженны и недостаточны.
Итак, вчера собралось заседение Совета безопасности ООН. Самое смешное, что инициировала это заседание именно российская делегация. Со второй попытки. Для обсуждения и, естественно, осуждения «Закона про мову», который со вчерашнего дня вступил в силу в Украине. Первый раз представители Кремля закатили истерику и требовали созвать Совбез ООН по этому вопросу еще 20 мая, но были посланы в пешее эротическое путешествие большинством участников. Но не унимались, канючили, рассказывали про невероятные страдания русскоязычной коровы Зорьки и распятых мальчиков в трусиках с Славянске.
Казалось бы, какое вообще вам дело до того, на каком языке говорят в другой стране? Как живут, чего хотят? Есть своя большая необустроенная, плохо заселенная страна, которая просто по демографическим процессам уже перестала быть христианской в большинстве, а скоро перестанет быть и русскоязычной. Работайте в своем огороде, стройте, что хотите. Но они упорно продолжают лезть к нам и учить, как должна жить именно Украина. Вот и Совбез ООН просто утомили своими требованиями собраться. Ну, собрались. Делегация РФ завела свою унылую пластинку по притеснениям русского языка в Украине, но вместо поддержки встретила лопату на встречном курсе.
В общем, по итогам вчерашнего заседания Совета безопасности ООН, Бельгия, Франция, Германия, Польша, Великобритания и Эстония выступили с общим заявлением. И вовсе не в поддержку русскоязычной коровы Зорьки и лошадки Лаврова. Страны призвали Россию немедленного освободить захваченных украинских моряков. А еще вернуть украинские корабли и прекратить препятствовать свободному прохождению судов на Азовском море. Также члены Совбеза ООН потребовали от России прекратить раздувать конфликт на востоке Украины, начать выполнять Минские соглашения и прекратить финансировать и снабжать оружием боевиков в Донбассе. В общем, получите и распишитесь. В наличии реальных преступлений Кремля, а не вымышленных проблем с русским языком в Украине уже нет сомнений даже на уровне официальных документов Совбеза.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В Конгрессе США подготовили новые санкции против России за незаконное содержание экипажей и кораблей ВМС Украины.

Об этом говорится в пресс-релизе конгрессмена от Огайо Марси Каптур.
“Сопредседатели украинского кокуса в Конгрессе внесли на рассмотрение Палаты представителей двухпартийный законопроект, предусматривающий введение американских санкций против 24 высоких должностных лиц российских спецслужб и приближенных к ним лиц за незаконное задержание 24 украинских моряков и 3 судов украинских ВМС у Керченского пролива в ноябре прошлого года", - говорится в сообщении.Соавторами законопроекта является конгрессмены-демократы Марси Каптур и Майкл Квигли, а также республиканцы Энди Харрис и Брайан Фитцпатрик.В законопроекте предлагается оставить санкции в силе до тех пор, пока Россия не освободит украинских моряков и корабли.Американские законодатели отметили, что "международное сообщество не должно стоять в стороне, тогда как Россия усиливает свою агрессию в Европе и мире".Конгрессмены считают данный документ мощным посланием украинским морякам и их семьям о том, что США "не забывают об их героической борьбе за защиту демократического пути и суверенитета своей страны"."Призываем своих коллег поддержать этот двухпартийный законопроект, а Россию немедленно освободить украинских моряков", - подчеркнули американские парламентарии.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Генерал Марк Милли стал высшим военным должностным лицом в США и считает нужным увеличить период выделения помощи Украине
Сенат утвердил генерала Марка Милли, который выступил за расширение сотрудничества с Украиной, на должность председателя Комитета начальников штабов вооруженных сил США. Теперь Милли будет самым высокопоставленным военным советником президента и заменит генерала Джозефа Данфорда.
На слушаниях в Сенате, посвященных рассмотрению его кандидатуры на должность, Милли отметил, что необходимо расширить возможности для военного сотрудничества Америки с Украиной с точки зрения увеличения сроков выполнения программ поддержки.
"Одним из крупнейших вызовов является то, что срок действия фондов Инициативы содействия безопасности Украины (USAI) - один год, то есть мы должны выделить их до окончания того финансового года, к которому они относятся. Процессы выпуска технологий, заключения контрактов и сроки закупок ограничивают способность министерства обороны США предоставлять Украине современные летальные оборонительные средства. Пентагон способен решать большинство приоритетных операционных потребностей Украины через USAI, но возможность реализовать средства в течение двухлетнего периода может позволить Минобороны поддерживать сложные мощности, например летальные оборонительные системы на море", - сказал генерал Милли.При этом он считает, что спешить в увеличением объема военной помощи пока не надо."Я считаю, что сейчас мы имеем хороший баланс смертоносной и нелетальной помощи Украине. Прежде чем определиться с необходимостью дальнейших корректировок, нам следует посмотреть, как Украина реализует уже имеющиеся возможности, для оценки ее способности использовать дополнительную летальную помощь и оборудование", - заявил генерал.Также он добавил, что Украина достигла успехов в реформировании министерства обороны, но нужно сделать больше.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Соединенные Штаты Америки планируют увеличить помощь в области безопасности для Украины в 2020 году. Такое заявление сделал временный поверенный в делах США в Украине Уильям Тейлор.

По его словам, такое обещание ему дали в Сенате, сообщает УНИАН.
«В следующем году Конгресс, вероятно, выделит больше», — отметил дипломат.
Тейлор подчеркнул, что бюджетный пeрeсмотр помощи для Украины завершен и никакого негативного влияния на объемы помощи для Украины нет.
Бюджетные проекты на 2020 год, которые сейчас рассматривает Конгресс США, предусматривают увеличение поддержки Украины в оборонной сфере до более $700 миллионов.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США виділили майже мільйон доларів на обладнання для телерадіомовлення, яке допоможе передавати український телесигнал на територію окупованого Криму і Донбасу.

Про це повідомляє видання "Крим.Реалії" з посиланням на заступника помічника державного секретаря США Джорджа Кента.
Кент сказав це 13 вересня в Києві на пресконференції, присвяченій розширенню українського телемовлення на окупованих територіях.
"USAID підтримав зусилля наших українських партнерів, вклавши майже мільйон доларів у високопрофесійне телерадіомовне обладнання, яке забезпечить якісний український контент для більш ніж чотирьох мільйонів жителів на півдні і сході України, включаючи близько двох мільйонів громадян, які зараз не мають доступу до ефірного українського мовлення", – додав він.
За словами голови відділу телебачення і радіомовлення Концерну РРТ Леоніда Семенченка, Україна вже встановила чотири передавачі.
"У червні цього року вже отримано чотири сучасних цифрових передавачі виробництва німецької компанії. Така міжнародна технічна допомога є вагомим внеском для розвитку саме державної мережі цифрового телебачення на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях і на адмінкордоні з АР Крим", – розповів він.
Кримська правозахисна група за підсумками вересневого моніторингу встановила, що мінімум у 10 населених пунктах на півночі півострова український радіосигнал повністю заблокований.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
16 вересня, начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак зустрівся з командувачем Сил Спеціальних операцій Збройних сил США генералом Річардом Кларком.

Збройні Сили України вдячні за неоціненну допомогу з боку Командування у Спеціальних операцій Збройних Сил США у наданні дорадчо-практичної допомоги щодо розбудови ССпО ЗС України та систематичну підтримку ЗС України у протидії збройній та гібридній агресії з боку російської федерації. Важливо, щоб процеси трансформації на шляху досягнення критеріїв відповідності НАТО стали незворотними, — наголосив генерал-лейтенант Руслан Хомчак.
Під час зустрічі, участь у якій також взяли командувач Сил Спеціальних Операцій ЗС України генерал-лейтенант Ігор Луньов та командувач Силами спеціальних операцій ЗС США в Європі генерал-майор Кірк Сміт, сторони обговорили поточний стан та процес розвитку і підготовки Сил спеціальних операцій ЗС України в контексті запровадження стандартів НАТО й використання найкращого досвіду ССпО ЗС США в цьому процесі.
Командувач Сил Спеціальних операцій Збройних сил США генерал Річард Кларк відзначив високий рівень підготовленості українських спецпризначенців, суттєві позитивні зміни в розбудові штабу Командування ССпО ЗС України та досягнення рівня взаємосумісності окремих українських підрозділів ССпО ЗС України із партнерами з НАТО і запевнив у продовженні підтримки процесу розбудови ССпО ЗС України з боку американських колег.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт, який передбачає виділення Україні військової допомоги на суму $ 250 млн.
Про це пише сайт військових новин Defense News.
Законопроєкт пройшов Палату представників США з результатом 301 "за" і 123 "проти".
Його розгляд у Сенату заплановано на наступний тиждень.
Минулого тижня Білий дім, який влітку призупинив допомогу заради якихось перевірок, дозволив її знову під тиском законодавців: ті наполягали, що Україні потрібно безперервно допомагати в триваючому конфлікті з Росією, хоча деякі і висловлювали побоювання, що у Києва не буде достатньо часу, щоб витратити кошти.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Представники Прикордонно-митної служби США допоможуть українським прикордонникам в апробації нової моделі охорони кордону на одній з ділянок.
Голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко з делегацією офіцерів Держприкордонслужби України перебувають з робочим візитом в США, повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України. Голова Держприкордонслужби України наголосив, що отримані під час робочого візиту знання будуть активно впроваджуватись в Держприкордонслужбі. "Зокрема, на одній з ділянок продовжимо апробовувати нову модель охорони кордону і в цьому нам допомагатимуть саме представники Прикордонно-митної служби США" - зазначив він. Українська делегація вивчила особливості роботи Прикордонно-митної служби США. "Це неоціненний досвід, адже фактично перебували на одній зі складних ділянок – кордоні з Мексикою", - зазначив Дейнеко.
Изображения:
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
На одному з військових полігонів Миколаївщини група британських та данських інструкторів розпочала підготовку українських військовослужбовців окремої мотопіхотної бригади за програмою навчально-тренувальної місії операції «Орбітал» (Orbital).

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на АрміяInform.
Нагадаємо, навчально-тренувальна місія або операція «Орбітал» (Operation Orbital) проводиться з 2015 року в рамках співпраці між оборонними відомствами України та Великої Британії. Через навчально-тренувальну програму «Орбітал» пройшло близько 10 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України. Зараз в Україні знаходяться близько 100 інструкторів із Великої Британії. Інструктори з британської армії, більшість з яких має значний досвід участі в бойових операціях в Іраку і Афганістані, навчають військовослужбовців ЗС України діям в обороні відповідно до сучасних вимог стандартів НАТО.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
МВФ не домовилась з Україною про новий транш...

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) після двотижневої роботи покине Київ без підстав рекомендувати раді директорів МВФ укласти з Україною нову програму кредитування. Експерти МВФ прибули в Україну 11 вересня, і в цей же день прем'єрміністр Олексій Гончарук заявив, що метою переговорів є отримання staff agreement (рекомендації раді директорів) для відкриття нової програми співпраці.
«Однак в результаті не буде не те, що узгодженого меморандуму про співпрацю, не буде навіть проекту цього документа», - зазначають експерти.
Основною причиною відсутності домовленості з МВФ стала інформація про можливість мирової угоди між державою і колишніми власниками Приватбанку, повідомили агентству джерела, знайомі з процесом переговорів.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Украина может принудительно заставить Россию подписать соглашение о морской границе.

Об этом сообщил руководитель Госгидрографии Украины Александр Шипцов,передает официальный сайт ведомства.
«С учетом норм международного морского права и проведенных консультаций с ведущими международными экспертами по вопросам морской делимитации предлагаем рассмотреть возможность начала принудительной переговорной процедуры с Российской Федерацией по вопросам установления морской границы», — отметил Шипцов.
В Госгидрографии напомнили, что в 2003 году Россия и Украина заключили Договор о сотрудничестве в использовании Азовского моря и Керченского пролива, согласно которому море разграничивается в соответствии с соглашением, которое должны были заключить стороны. «Но такого соглашения заключено не было, морская граница между Украиной и Россией фактически отсутствует», — добавили в ведомстве.
Без установления морской границы Украина не сможет осуществлять свой суверенитет на большой части своего территориального моря и реализовывать свои права в пределах исключительной экономической зоны, в том числе использовать морские природные ресурсы, указали в Госгидрографии.
Сформировать международную комиссию по делимитации можно на основе ст. 298 и приложения V к Конвенции ООН по морскому праву, участниками которой являются Россия и Украина. Прецедент принудительной делимитации уже существует: в 2018 году Австралия и Восточный Тимор подписали соглашение о границе на основе результатов работы комиссии, созданной по инициативе Восточного Тимора.
Сейчас Россия вряд ли согласится подписать такое соглашение, однако выводы международной комиссии могут иметь серьезное политическое и дипломатическое значение и в будущем стать основой для договора «о делимитации морской границы между Украиной и РФ после изменения политической ситуации в России», считает первый замглавы Госгидрографии Богдан Устименко.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Європарламенті дев'ятого скликання створили неформальну групу "друзів європейської України".

Її установче засідання відбулося у вівторок, 24 вересня, у Брюсселі, повідомляє кореспондент DW. Як заявив євродепутат з фракції "Оновити Європу" Пятрас Ауштрявічюс, який вів засідання, 50 євродепутатів з шести фракцій висловили бажання увійти до цієї неформальної групи.
Двома основними цілями групи на 2019-2024 роки Ауштрявічюс назвав політичну підтримку України та економічну інтеграцію країни до ЄС. "Ми повинні все зробити, щоб питання України завжди було на порядку денному, щоб ніхто не сказав, що це другорядне питання", - зазначив литовський політик.
З євродепутатів у засіданні взяли участь, серед інших, Міхаель Ґалер (Michael Gahler), Сандра Калнієте, Андрюс Кубілюс з фракції Європейської народної партії (ЄНП), соціал-демократ Влодзімеж Цімошевич, Сергей Лагодинський (Sergey Lagodinsky) з фракції Зелених, Анна Фотига з фракції "Європейські консерватори та реформісти", а також Ларс Берґ (Lars Berg) з правопопулістської фракції "Ідентичність і демократія".
На засідання завітали й народні депутати України, зокрема голова комітету з питань інтеграції з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе з "Європейської солідарності", перший заступник голови цього комітету Вадим Галайчук і заступниця голови комітету Марія Мезенцева (обидва входять до "Слуги народу").
 
Зверху