Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
ІСТОРІЇ ВІЙСЬКОВИХ

Бійці чимраз частіше діляться спогадами з фронту. За півтора року війни азовцям є що пригадати та розповісти.

СПОГАДИ ХІМІКА:

- Я тоді з побратимами мали відволікати сили ворога на Комінтерново, щоб Кірт зі своєю сотнею міг легко зайти в Широкине.

Ми тоді пішли в розвідку, не спали дві доби. Алькаїда відчув розтяжку. Добре, що він комплекцією не вийшов, вчасно відчув, змогли знешкодити. А вже на третю добу о шостій ранку мали йти у бій. Гал лишився з резервом. Я, як зам Гала, пішов з Жуком керувати його чотою.
Пригадую, місцеві намагалися допомогти українським добровольцям: В Комінтерново один з жителів закликав сховатися, попереджав про небезпеку. А його вбили терористи на наших очах…

Тоді ще медиків не вистачало, тому пацани самі тягали своїх, самі надавали допомогу, як уміли. Коли я отримав поранення гомілки і спини від розриву снаряду ГРАДа, Старий і Алькаїда рятували. Вивозив Білий. Разом зі мною тоді були Жук, Крест та Галич. Галич сміливий він, Няшка. Да, у нього був тоді такий позивний. Пам'ятаю, Няшка «насипе» їм і бігом в хату. "Насипе" і в хату…

А як Кол тягав на собі кулемет та близько тисячі патронів, прикривав цілий фланг, «не розтірявся». Винороб – командир розрахунку СПГ настроївся на дорогу, щоб «танчик» зняти, а згодом, коли відходили, до останнього прикривав кожного бійця. А Крота поранили два рази. Відвезли в лікарню: «Та він там такий скандал влаштував! Не погоджувався лишатися. Казав: «Хочу воювати!». І вже на ранок повернувся на базу до побратимів.

«Коли нас накрило ГРАДами, ніхто не «засцяв». Пішли і надерли їм дупи» - підсумовує Хімік з гордістю.

Газета полку АЗОВ "Чорне Сонце"

#Азов полк_Азов #ЧорнеСонце #військові_історії
THs2qmiusm8.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
За минулу добу на Донбасі сталося декілька бойових зіткнень

З 18 години вечора 17 листопада бойовики відкривали провокаційний вогонь у напрямку українських позицій. У Луганській області відбувся бій із ДРГ проросійських терористів.

У напрямку Донецьку обстріляли Опитне, Піски, Мар'їнку, Верхньоторецьке, Троїцьке та Авдіївку, використовуючи великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. У напрямку Луганську бойовики вели прицільний вогонь по позиціях ЗСУ у Новотошківці та Оріхово-Донецькому зі стрілецької зброї. А о 22:00 під Оріхово-Донецьким відбулось бойове зіткнення українських військових з диверсійно-розвідувальною групою сепаратистів у складі 20 осіб. Отримавши гідну відсіч, противник втік з поля бою.

Більше новин читайте на azov.press
KR4jjCz9vLs.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Батальон «Айдар» Пресс-центр
Чоловік вижив під кулями, та не витримав хвороби.

Сьогодні, 17 листопада, на центральній площі міста хмельничани прощалися із бійцем батальйону «Айдар» Олександром Роземборським. Чоловікові було 47 років, він помер 14 листопада від важкої хвороби у військовому госпіталі в Києві.

Олександр Роземборський спочатку боровся за майбутнє країни під час Революції Гідності, потім – у запеклих боях на Сході, а вже згодом – на волонтерській ниві. У бажанні захистити Україну від ворожих посягань його не зупинила навіть важка хвороба.

«Олександр Євгенович – безстрашний чоловік, будучи командиром розвідувальної роти 24 батальйону «Айдар», він не розмовляв про патріотизм, а реальним прикладом його демонстрував. Сьогодні Хмельниччина втратила Героя. Стоячи перед його домовиною, ми запевняємо – його подвиг не буде забутий», - сказав заступник голови Хмельницької ОДА Василь Процюк.
Олександр Роземборський пішов воювати, знаючи, що хворий

Перший командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук про свого бійця говорив із тремтінням в голосі: «З нашої великої родини пішов в інший вимір товариш із позивним «Комар». Сашко був безстрашною людиною. Коли конфлікт на Сході почав затихати, він не міг сидіти, склавши руки. Він зайнявся оздоровленням дітей зі Сходу, власним авто возив їх на відпочинок».
Олександр Роземборський був надійним товаришем, люблячим сином, чоловіком, батьком. Про це під час прощання з бійцем говорили його побратими: «Я хочу, щоб ви пишалися такими земляками, як Олександр, - наголосив побратим бійця із позивним «Телевізор». - У нас вирвали душу та серце. Дякуємо Хмельниччині за цю людину».
1447783971.jpg
1447784035.jpg
1447784096.jpg
1447784159.jpg
1447784213.jpg
THs2qmiusm8.jpg


Віддаючи шану «айдарівцю», хмельничани проводжали його живим коридором та вигуками «Герой!». У Олександра Роземборського залишилася дружина та двоє дітей.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Колонна МЧС России с так называемой "гуманитарной помощью" для Донбасса пересекла российско-украинскую границу.
Как информирует Цензор.НЕТ, об этом говорится в сообщении пресс-службы МЧС РФ.
В ведомстве отчитались, что маршрут до пунктов пропуска пройден без задержек, непредвиденных ситуаций в пути не произошло.
В пути следования колонна МЧС России разделилась на две части. Одна из них прибыла на пункт пропуска "Донецк", вторая - на "Матвеев-Курган".
Также в МЧС РФ утверждают, что все мероприятия на пунктах пропуска осуществлялись в присутствии представителей таможенной и пограничной служб Украины, а автомобили МЧС РФ заезжали на контрольно-пропускной пункт с открытым задним пологом кузова.
В ведомстве отметили, что в общей сложности более 100 автомобилей с так называемым "гуманитарным" грузом общей массой свыше 1100 тонн продолжили движение в пункты разгрузки Донецкой и Луганской областей. В МЧС РФ Основная масса груза - это продукты питания.
Напомним, это уже 45-й по счету российский гумконвой.


В зоне проведения АТО ситуация остается напряженной.
Как информирует Цензор.НЕТ, об этом сообщает пресс-центр АТО в Facebook.
Согласно данным штаба, начиная с 18 часов вечера по настоящее время, российско-террористические наемники открывали огонь 30 раз. В частности, 15 раз вели неприцельный огонь на донецком направлении.
"Из вооружения БМП, гранатометов, крупнокалиберных пулеметов и стрелкового оружия боевики вели огонь в сторону Авдеевки, Невельского, Троицкого и Красногоровки. А на артемовском направлении из минометов, крупнокалиберных пулеметов и стрелкового оружия по Луганскому, Зайцево и Майорску. В районе Майорска были применены и 82-мм минометы", - говорится в сообщении.
Также отмечается, что захватчики вели прицельный огонь из 82-мм минометов по позициям украинских войск вблизи Троицкого, из стрелкового оружия - по позициям вблизи Гранитного и Широкино. Источник: http://censor.net.ua/n361345


Начальник Генштаба Виктор Муженко всячески препятствует процессу создания сил спецопераций в Украине.
Об этом в своей колонке на "Украинской правде" пишет журналист Ирина Соломко, информирует Цензор.НЕТ.
Она напоминает, что президент Петр Порошенко еще в сентябре 2014-го подписал указ о немедленном формировании Сил специальных операций (ССО) как органа для адекватного противостояния современным угрозам.
"ССО - это комплексная система, которая используя информационно-психологические и точечные боевые операции в состоянии ликвидировать ранее допущенные просчеты и не позволить их повторение в будущем. Эта задача была поставлена, как приоритетная, начальнику Управлению специальных операций Генерального штаба полковнику Сергею Кривоносу... Возглавил он это управление неслучайно. Дело в том, что именно полковнику Кривоносу мы все должны быть благодарны за защиту аэропорта Краматорска", - отмечает Соломко.
"Весной и летом 2014-го сорок пять дней и ночей, семнадцать суток без воды, в полном окружении и изоляции от внешнего мира эти люди завязали на себе Славянско-Краматорскую группировку врага, не допустив его продвижения на Харьковском направлении. Кривоноса нужно благодарить за то, что он не просто сохранил под контролем стратегически важный объект, но и при всей сложности обороны сберег жизни людей. За весь период обороны аэропорта лишь один боец был ранен, а три контуженых. К слову, это очень не понравилось начальнику Геншатаба Виктору Муженко. Когда он узнал, что за время обороны аэропорта не погиб ни один защитник, то бросил реплику: "Что это за война без смертей! Оборона аэропорта в Краматорске была одной из самых успешных и значимых операций, проведенных летом 2014-го. С точки зрения военной целесообразности, это позволило нашим войскам перегруппироваться, сосредоточиться и провести успешное освобождение Славянска, Краматорска, Дружковки и Дзержинска", - подчеркивает журналистка.
Однако, как подчеркивает Соломко, в дальнейшем спецназовцев начали применять в качестве штурмовых отрядов в Славянске и Дзержинске, арьергардов под Иловайском, боковых застав наших войск при выходе из Дебальцево, ведении обороны Саур-Могилы, штурма Донецкого аэропорта.
"Это вопиющее проявление бездарности и беспомощности военного руководства. Именно Муженко и его друг, заместитель начальника Генерального штаба, начальник управления спецопераций Вячеслав Назаркин принимали непосредственные решения о применении подразделений спецназа в общевойсковых боях. Эта совершенная извращенная тактика применения элиты военной разведки, привела к уничтожению цвета украинского спецназа", - возмущается она.
"А ведь подготовка профессионального бойца занимает не менее пяти лет с большими финансовыми и материальными затратами. Сжигание таких кадров - преступление. И оно продолжается", - продолжает она.
По ее данным, Муженко всячески препятствует процессу создания сил спецопераций, не подписывая, в том числе, концепцию создания. "По сути, он саботирует выполнение соответствующего Указа Президента, подписанного еще в сентябре 2014-го. Кривонос активно работает с международными военными структурами, которые готовы не только консультировать, но и конкретно помогать. Еще в апреле 2015 года с партнерами были достигнуты договоренности о начале подготовки подразделений спецназа на одном из специализированных учебных центров. В последний момент, когда до начала занятий оставались считанные дни, Муженко вместе с командующим Сухопутными войсками Анатолиев Пушняковым, резко принимают решение о переносе учебного процесса и базы на другой полигон, за сотни километров. Дошло до того, что колонну с новым оборудованием, (к слову, тоже оплаченным партнeрами), прибывшим на КПП учебного цента, Пушняков лично запретил пускать на территорию…", - говорится далее.
Также Соломко отмечает, что, дабы оправдать свои неконструктивные действия, Муженко начал давить на Кривоноса, требуя от него подписать документы, в которых указывается, что украинская сторона не видит возможности обеспечить надлежащее питание обучаемому личному составу. Источник: http://censor.net.ua/n361281
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
МОНАХ – БОЄЦЬ ПОЛКУ АЗОВ, АРТДИВІЗІОН ГАУБИЧНОЇ БАТАРЕЇ. АРТМАЙСТЕР. Родом з Кременчука.

На війну приїхав 15 травня 2014 року. В Азов потрапив ще з «Чорних чоловічків». Вважає що кожен чоловік повинен стати на захист Батьківщини.

Брав участь в бойових операціях в Маріуполі, Новому Світі, Маріїнці, Іловайську, оборона Широкиного.

У цивільному житті працював будівельником.

МРІЯ: Будиночок у лісі, родина і двоє дітей.

ГАСЛО: За все добре треба платити!
nPMWSEU7btc.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
ІНТЕРВ’Ю З БІЙЦЕМ АЗОВу

АТОС – боєць полку АЗОВ. І сотня

- З чого почалась твоя революція?

З бажання захищати свою країну. І Азов дав мені цю можливість, за що я безмежно вдячний.

- Чи був ти на Майдані? Коли зрозумів, що треба йти воювати?

Я не був на Майдані. Брав участь на мітингах в Одесі. Розумів, що кожен повинен займатись своєю справою, але допомагати країні при кожній можливості.

- Як одесити реагують на ситуацію на Сході? Яке їх ставлення до Української армії, до Азову?

Багато людей які повірили чуткам від російських новин, від знайомих, чуток. Тому думка про українську армію, а тим паче про «Азов» там дещо перекручена, навіть збочена. Але є звісно і ті, хто підтримує нас та розуміє.

- Рідні як ставляться до того, що ти воюєш на Сході?
Батько підтримав, а мати… Мама хворіє, тому не знає, що я тут.

- Якщо б аналогічна ситуація як на Сході, відбулась в Одесі, як повели б себе цивільні?

Безумовно, друге травня стало піком. Але багато хто вважає, що їх така ситуація омине. Але я ніколи, ні на секунду перебування в Азові, не мав сумніву, що пішов воювати саме в складі цього полку.

Полкова газета АЗОВу «Чорне Сонце»
Jn-F8QclRWo.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Ситуація на сході України за минулу добу: штаб АТО повідомляє про зростання обстрілів з боку сепаратистів. РФ ввозить на Донбас черговий "гумконвой", а ОБСЄ звітує про зменшення випадків порушення припинення вогню

За минулу добу бойовики 30 разів відкривали вогонь. Починаючи з 18:00 вечора 18 листопада до ранку 19 листопада проросійські бойовики 30 разів відкривали вогонь. З них 15 разів вівся неприцільний вогонь у Донецькому нпарямку. - звітує прес-центр штабу АТО.

Згідно з повідомленням штабу АТО, сепаратисти використовували БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю в районі Авдіївки, Невельського, Троїцького і Красногорівки. Також найманці використовували міномети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю у напрямку Артемівска по Луганському, Зайцевому і Майорському. По останньому застосовувались 82-мм міномети. По українських позиціях у районі Гранітного, Широкиного та Троїцького проросійські найманці вели прицільний вогонь із 82-мм мінометів та стрілецької зброї. Такі обстріли вже стали регулярними і їх число щодня зростає.

Окрім того, з території Російської Федерації на Донбас прибув черговий "гумконвой", вантажівками, які перетинають кордон без будь-яких перевірок і можуть провозити озброєння та "живу силу" сепаратистам.

Втім у звіті місії ОБСЄ за 17 листопада йдеться про зменшення випадків порушення припинення вогню на Донбасі.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Східний Корпус"
Меры безопасности при ведении огня снайпером противника.

Помни, что:
- Снайпер противника, как правило, действует не один, а в составе снайперской группы.

- Снайпер, вооруженный снайперской винтовкой, способен обнаружить тебя и поразить днем на расстоянии примерно в 500 метров, ночью — до 300 метров. Движущуюся колесную и гусеничную технику он обнаруживает в ночных условиях на расстоянии более 1000 метров.

- Снайпер противника поражает в первую очередь наиболее важные и уязвимые цели.

- Четкие ориентиры и хорошо различимые рубежи облегчают снайперу противника ведение огня.

- Маскируй место своего расположения, готовь 2-3 запасных позиции.

- Снайперы противника действуют с заранее оборудованных основной и запасной огневых позиции. Они выбирают их в неприметных местах, обеспечивающих им хороший обзор. Могут оборудовать и ложные огневые позиции, с целью ввести противника в заблуждение.

- В городе, имея мощную группу прикрытия, снайпер занимает главенствующие высотные здания, сооружения, возвышающиеся над общим массивом строений и позволяющие вести огонь по противнику под прикрытием более низких строений из глубины.

- Всегда осматривай прилегающую местность и имей укрытие, недоступное снайперу противника.

- Снайпер противника поражает цель в самые уязвимые, не прикрытые бронежилетом, части тела и в голову.

- Не пренебрегай средствами бронезащиты. Не подставляй противнику уязвимые части тела.

- Снайперы противника как днем так и ночью, активно работают при звуковой маскировке одиночных выстрелов интенсивной стрельбой.

- Неприцельная стрельба противника может свидетельствовать о начале работы снайперов.

- Обнаружению снайперских пар противника способствуют даже незначительные демаскирующие признаки: блеск, шум, пар, качание веток и кустов, появление новых местных предметов, изменение в их положении и форме и т. д.

- Противник хитер и коварен. Его снайпер часто ждет в определенном месте, что ты обязательно появишься, например возле убитого или раненного товарища. Оказывая помощь раненому, будь внимателен и осторожен, используй дымы для скрытого подхода или прохода.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
С 18 часов вчерашнего вечера и до 6 утра ни один час в зоне проведения АТО не прошел без обстрелов.
Как информирует Цензор.НЕТ, об этом говорится в сообщении пресс-центра АТО в Facebook.
Согласно сообщению штаба, как и раньше, подавляющее большинство обстрелов захватчики сосредоточили на донецком направлении: "Из 36 обстрелов, 30 преступники провели по Марьинке, Авдеевке, Новгородской,Опытному и Пескам, используя гранатометы, зенитные установки, крупнокалиберные пулеметы и стрелковое оружие".
Отмечается, что на артемовском направлении из крупнокалиберных пулеметов и стрелкового оружия террористы обстреливали Зайцево, а на луганском, из зенитных установок, - Новотошковское.
Из гранатометов наемники вели прицельный огонь непосредственно по позициям сил АТО в районе Марьинки, а также из 82-миллиметровых минометов - по Лозовому.
"С 21:34 вечера до 22:15 террористы вновь обстреляли мирный населенный пункт. Из реактивных систем залпового огня бандиты дважды вели огонь со стороны Старомихайловки по населенному пункту Красногоровка. В целом по мирным жителям было выпущено 4 реактивных снаряда", - сообщили в штабе. Источник: http://censor.net.ua/n361515


Украинская разведка зафиксировала признаки того, что пророссийские боевики осуществляют подготовку к наступательным действиям.
Как передает Цензор.НЕТ, об этом в эфире телеканала "112 Украина" сообщил начальник Главного управления разведки Министерства обороны Украины Вадим Скибицкий.
"Нами зафиксированы несколько признаков, свидетельствующие о том, что осуществляется подготовка к наступательным действиям. Я скажу больше. Там постоянно находятся различного ранга военные начальники, например, из Генерального штаба, 12-го командования резерва ВС РФ. Это постоянная основа", - сообщил он.
Источник: http://censor.net.ua/n361508

Заместитель начальника Генштаба РФ прибыл в Донецк, чтобы проверить готовность боевиков воевать без поддержки российских военных.
Как передает Цензор.НЕТ, об этом в эфире телеканала "112 Украина " сообщил начальник Главного управления разведки Министерства обороны Украины Вадим Скибицкий.
"По нашим данным, такая проверка проводится с целью того, чтобы, во-первых, уточнить, проверить готовность 1-го и 2-го армейских корпусов к ведению боевых действий на территории Украины и в первую очередь к ведению боевых действий без поддержки ВС РФ. Готовы ли они без поддержки противостоять нашим войскам", - пояснил Скибицкий.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
УРЯД РОСІЇ ВВЕДЕ ПРОДЕМБАРГО ПРОТИ УКРАЇНИ

Українська влада вперше за півтора роки війни відважилася ставити умови Росії – П. Порошенко підписав указ про застосування санкцій у сфері економіки та фінансів.

У відповідь на долучення до системи санкцій, російський уряд встановив ембарго на ввезення продуктів харчування з України з 1 січня 2016 року. Нагадуємо, що раніше заборону накладали на продукції окремих підприємств чи видів харчів. За оцінками урядових експертів, такі заходи призведуть до зниження
українського експорту на 140-205 млн гривень.

Торговий представник України заявила, що Україна здатна у відповідь заборонити імпорт з Росії, якщо остання насмілиться ввести ембарго.

Таким чином, Україна, як суб’єкт міжнародного права, вперше за весь час війни долучилася до будь-яких санкцій чи заходів. Можна передбачити, що швидше за все припинення дипломатичних зв’язків із країною-агресором відбудеться спершу з боку Росії. Імпотентність українських політиків стоїть на заваді веденню ефективної політики та, в першу чергу, війни.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
За минулу добу бойовики 36 рази відкривали вогонь. По мирному населеному пункту сепаратисти випустили 4 реактивних снаряди. А за інформацією розвідки бойовики готуються до наступу.

З 18 години 19 листопада до 6 ранку 20 листопада щогодини на сході сепаратисти відкривали вогонь, зосередивши більшість ударів у напрямку Донецьку. Бойовики використовували гранатомети, великокаліберні кулемети, зенітні установки та стрілецьку зброю, обстрілюючи Мар'їнку, Авдіївку, Опитне, Піски та Новгородське. У напрямку Артемівська терористи вели обстріл Зайцевого, а у напрямку Луганську – Новотошківське.
Із гранатометів сепаратисти вели прицільний обстріл позицій українських військових у районі Мар’їнки, а також із 82-міліметрових мінометів – по Лозовому.

Ввечорі 19 листопада бойовики обстріляли населений пункт з мирними жителями. З боку Старомихайлівки по Красногорівці було випущено 4 реактивних снаряди.

Як повідомив начальник головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, згідно з даними, що йому повідомила розвідка, сепаратистські збройні формування готуються до наступу.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
ЯР - БОЄЦЬ ПОЛКУ АЗОВ, АРТДИВІЗІОН, КОМАНДИР 1-ої ГАУБИЧНОї БАТАРЕЇ.
Родом з Рівненщини.

На війну приїхав у липні 2014 року.

В цивільному житті був фермером. Вважає обов'язком кожного чоловіка захищати свою сім‘ю і свою землю.

Брав участь у бойових операціях у Маріїнці, Іловайську, Широкиному.

МРІЯ: Достойно виховати своїх чотирьох дітей.

ГАСЛО: Власноруч робити правильні речі, не чекаючи цього від інших.
SSAdbUnIa-I.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
ПОРТРЕТ БІЙЦЯ АЗОВу

Боєць з позивним "Мілан" розповів журналістам про свою історію життя на війні.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
З'ЯВИЛИСЯ ФОТО ПІДІРВАНИХ ЛІНІЙ, ЯКИМИ ПОСТАВЛЯЄТЬСЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЯ ДО ОКУПОВАНОГО КРИМУ

Воїни четвертої сотні полку "АЗОВ", які беруть участь у блокаді Криму, дістались до місця вибухів. На фото - підірвані стовпи магістральних ліній неподалік Чонгару, які живлять електрикою окупований півострів.

Як наголошують у національній енергетичній компанії "Укренерго", через ці вибухи можливе повне відключення Криму від системи електроживлення. Хто підірвав ЛЕП достеменно невідомо.
IU3BGfsWIOc.jpg
iQwDsAlrEl0.jpg
8TXPcT3VDcs.jpg
ltE62VNSfc0.jpg
pH9O-clCho0.jpg
ubaKk-AHGE0.jpg
 

vitmah

ветеран форуму
надійна команда
Чует мое сердце, шо мы на кануне грандиозного шухера ! Слава Героям ! Смерть Оккупантам !
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Україна веде блокаду чи грається?

Ще вчора з'явилися фото підірваних ліній електропостачання поблизу Чонгара й Чаплинки, якими поставляється енергія до окупованого Криму. Бійці четвертої сотні полку “АЗОВ”, що беруть участь у громадянській акції “Блокада Криму”, зафіксували вивернуті стовпи магістральних ЛЕП, пошкодження яких здатне повністю відключити окупований півострів від електроживлення.
Хто підірвав опори ЛЕП, на разі невідомо, однак вже зранку 20 листопада учасники “Блокади Криму” взяли під свій контроль уражені ділянки для забезпечення правопорядку та аварійної безпеки — утім, внутрішньо солідаризуючись з діями “диверсантів”.
Стало відомо, що сьогодні до пошкодженої ЛЕП поблизу Чаплинки прибуло біля ста бійців НГУ та батальйону “Херсон”, що оточили активістів, прагнучи відтіснити їх від електроопор. Проте учасники блокади продовжують перешкоджати доступу до ЛЕП, не дозволяючи провести ремонтні роботи та відновити електропостачання окупованого Криму.
Очевидно, що українська влада “підтримує” блокаду Криму лише тією мірою, що не завдає реальних збитків його окупаційній владі. Питання не те що відключення електроенергії, а навіть того, хто контролює лінії електропостачання на окупованих територіях, вона навіть не ставить.
Дії силовиків на цьому тлі лише підтверджують думку про те, що наша влада сприймає громадянську акцію “Блокада Криму” як рольову гру в деокупацію, що дає змогу виплеснути гнів народу, але стає небажаною та злочинною, як тільки переходить у площину реального відвоювання Криму.
В реальності постачання електроенергії до окупованих територій (не тільки Криму, але й Донбасу) повинно бути припинене навіть з огляду на дотримання чинних норм, правил та стандартів в електроенергетиці. Адже по суті електричні установки та мережі на окупованій території фактично не знаходяться під контролем України, що є прямою загрозою енергетичній безпеці держави. Отже, до відповідальності в першу чергу варто притягнути не тих, хто підривав електроопори в ніч на 20 листопада, а тих, хто забезпечував їх роботу до цього часу.
#Азов #Блокада_Криму
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
По полях каменистих, по дорогах тернистих,
Нам ще довго орати і йти,
Коли хмари нависли – спопелій, але зблисни,
Щоби інші зробили хоч крок до мети.

Василь Іванишин
iQwDsAlrEl0.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
МЄЛКІЙ – БОЄЦЬ ПОЛКУ АЗОВ, АРТДИВІЗІОН, СТВОЛЬНА АРТИЛЕРІЯ, 1 БАТАРЕЯ 1 ВЗВОД, КОМАНДИР ЗНАРЯДДЯ (ГАРМАТА).
Родом з Києва.

На війну приїхав навесні 2015 року. В Азов прийшов через патріотичну ідеологію.

У цивільному житті працював в торгівельний компанії. Активно займався спортом.

МРІЯ: Створити сім’ю у Вільній Незалежній Україні

ГАСЛО: Герої не вмирають!
OICdT3sZfvg.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
НЕПОДАЛІК БЛОК ПОСТА У СЕКТОРІ "М" АЗОВЦІ ВИЯВИЛИ ВИБУХІВКУ

Дві міни МОН-50 під час рейду азовці знайшли неподалік блок поста на трасі Бердянськ-Маріуполь.

Скоріше за все, боєприпаси скинула невідома ДРГ. Оскільки далі по трасі вони могли бути виявлені на блок-посту прикордонників або на територіях, підконтрольних полку АЗОВ. Не виключається факт диверсії.

Азовці викликали наряд МНС для знешкодження. Поки що остаточно не відомо, як варто розцінювати цю знахідку.
g_4ztd9Y8FY.jpg
iQwDsAlrEl0.jpg
Mqqj6sQgHzQ.jpg
uspfcg2q5UQ.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
"Східний Корпус"
Вы шо крысы министерские там вообще ох...ли!!!
Это нокаут всем нам, всем участникам АТО!!!
ВСЕМ КТО ВОЮЕТ ЗА УКРАИНУ!!!
-GLwczALx90.jpg
 
Зверху