Обіцяний рецепт голуба Припутня холодного копчення від
Ivan Kozytskyj .
Наші вітання шановні мисливці.
На численні просьби викладу рецепт приготування голубів Припутнів холодного копчення.
Я маринував і коптив дичину вперше, погугливши багато матеріалу в мережі, зформував один оптимальний, простий, доступний та швидкий рецепт.
Перед приготуванням голуби вимочувалися пів дня із частими змінами води.
Що потрібно для маринаду? З розрахунку 1 л води :
- 80гр солі;
- 15гр коричневого цукру;
- 1 чайна ложка лимонної кислоти або оцту;
- 2 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка перцю меленого
- 1 чайна ложка духмяного перцю
- 5 лаврових листків
Як маринував?
Потрібну ємкість заливав водою щоб повністю закривало тушки, так визначив необхідний об’єм маринаду.
Воду закип’ятив і розчинив сіль та цукор, додав лавровий лист, перець і прокипятив ще 3-4 хвилини, додав інші спеції, охолодив. В охолоджений маринад помістив тушки. Тушки розрізали навпіл. В маринаді голуби пробули 34 години.
Коптили холодним методом. Час приготування 2-2,5 години (дивитися по степені готовності, появиться червона скоринка).
По результатах: смакота не передати словами!
P.S. солі та спецій можна додавати трохи більше, хто любить гостріше.
СМАЧНОГО! Чекаємо відгуки по результатах приготування тут у групі!
Переглянути вкладення 704212