Treffer 16

Статус
Закрита.

jurij

Мисливець
Разом з придбаною рушницею,дістались мені два патрони Treffer 16 кал.Звісно випуску ,ще до розвалу стіни-DDR (ГДР).Не так жалко пульнути,а от розкорочуваати було жаль, та цікаво-що ж там всередині.Патрони паковий.Капсуль -типу "жевело".Куля:вага-21.72(з обтюратором),діаметр 17.0-14,5.Порох(явно не сокіл) 1,85 гр.Спорядження патрона:порох(всередині патрона є внутрішня гільза,яка ,по висоті,вівдпорвідає навісці пороху).картонна прокладка,осалений войлочний пиж,куля на обтюраторі(обтюратор в кулю ставлений і тримається на розвальцовці)Тепер питання-для чого створювалась тема:куля підкаліберна,цікава.збалансована.Можливо варто налагодити її виробництво?Тим більше ,що 16 кал і так обділений увагою.Тим більше,що сокола нам не бачити(і слава Богу) ,тому слід переходити на більш прогресивні пороха-B&P,Nobel..Тут є ще одна цікава умова-шістдесят.п"ятий патронник..Можливо хтось поділиться досвідом.чи думками.."В спорі народжується істина.."
 

Вкладення

Останнє редагування:

PirotehniK

ветеран форуму
надійна команда
Не пхайте ці і подібні до них патрони в 65 мм патронник, бо може статись "бяка".
На гільзі вказана довжина - 70 мм, тобто для 70мм патронника
 

jurij

Мисливець
Дякую за коментар...я не пхаю...маю ще розум..Я хотів отримати консультацію.пораду..тим більще питання і тема була створена по кулі..Ви Слідопит- на ранг вище мого статусу..В мене Browning A 5 .1910 р. в.Як Ви думаєте.я маю елементарне поняття що і куди пхати??
 

jurij

Мисливець
Про 65-ятий патронник я написав тому,що на 5 мм зменшується висота гільзи і ,зрозуміло,висота всьогоь заряду..тут кожен міліметр важливий,особливо.якщо закривати "зірочкою".можливо хтось стиккався з цим питанням,чи має досвід,зі своєї сторони я надам свою інформацію.Це розібраний патрон B&P
 

Вкладення

PirotehniK

ветеран форуму
надійна команда
Дякую за коментар...я не пхаю...маю ще розум..Я хотів отримати консультацію.пораду..тим більще питання і тема була створена по кулі..Ви Слідопит- на ранг вище мого статусу..В мене Browning A 5 .1910 р. в.Як Ви думаєте.я маю елементарне поняття що і куди пхати??
Мій ранг тут нідочого.
Сформулюйте зрозуміло запитання і отримаєте відповідь.
А що наявність Браунінга убезпечує запихання чого попало і куди попало?

Тут є ще одна цікава умова-шістдесят.п"ятий патронник..Можливо хтось поділиться досвідом.чи думками..
Ось Ваша фраза. Я чітко бачу"..65 патронник.."
На фото чітко бачу гільзу довжиною 70 мм, вони підписана.
Що точно Ви хотіли запитати згадавши про 65-й патронник, я вибачте, точно не зрозумів.
В мене лише виникло припущення, що Ви питаєте про досвід чи чиїсь думки в плані стрільби такою кулею з таких гільз (70мм) з рушниці з патронником 65 мм.

Те що звичйний патрон 70 мм має довжину 65 +- мм після закрутки, я думаю знає кожен хто хоча б раз пробував заряджати сам.

Якщо Ваше питання в тому чи можна цю кулю спорядити в гільзу 65 мм для стрільби з 65 мм патронника, так поміряйте її самі, вона є у Вас.
І визначте, підходить чи ні, в залежності від способу заряджання, який Ви обрали чи оберете.

Щодо промислового виробницьтва такої кулі, всі карти в Ваших руках.
У Вас є зразок, можете відправити його ось цій людині, яка займається виготовленням кулелійок:
http://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/Продам-пулелейку-Диабола-колпачковую-и-другие.3496/page-37

Якщо йому вдасться зробити кулелійку зі зразка, то потім треба відлити певну кількість "предсерійніх" куль, відстіляти їх і по результатам відстрілу робити висновки про доцільність подальшої роботи.
Правда це все трохи стане вам у копійчину - вартість кулелійки+робота майстра+вартість свинцю та куль та комплектуючих для відстрілу+вартість затраченого Вами на все це часу.
Якщо все це Вас не лякає - вперед. Думаю навряд чи хто інший виконає за Вас цю роботу.
А потім поділитеся з форумчанами результатами і можливо цю кулю візьмуть в роботу ті, хто займається відливкою куль.
А ми всі (власники 16 калібру, я в тому числі) будемо її купувати і радіти від розширення асортименту недорогих і точних куль на 16 калібр.

А можливо, коли Ви звернетеся до майстра з виготовлення кулелійок, то він вас переконає в тому, що вся ця "овчинка" того не вартує і ще можливо розвіє Ваші уявлення про малий асортимент куль до 16 калібру.

З Повагою!
 

Копатыч

Зброяр
Про 65-ятий патронник я написав тому,що на 5 мм зменшується висота гільзи і ,зрозуміло,висота всьогоь заряду..тут кожен міліметр важливий,

да хоть какой, вас не насторожила "высота" патрона 67 мм, а вы пытаетесь запхать это в 65 патронник......
а включить мозги и подумать ? ........, а для чего вот те "ножки" на пыж- контейнере, может для того, что бы сгладить 2,5 мм ??????
 

АлексД

Мисливець
Поскольку пули для гладкоствола одна из моих любимых тем, не смог пройти мимо не высказав несколько мыслей по этой пуле, уж простит меня за назойливость наше уважаемое сообщество.
Калиберная пуля Треффер - один из ярких примеров адаптации и упрощения славной идеи пуль группы "бреннекоидов" под серийное изготовления пуль методом штамповки или на худой конец литьём под давлением. Пуля не плоха, но есть ряд замечаний:
Широкие прямые рёбра очень хороши в процессе изготовления пули, но оказывают излишнюю нагрузку на дульные сужения в момент выстрела, к тому же прямые рёбра хуже центрируют пулю в стволе.
Если делать лейку по подобию оригинальной пули, то подача свинца в форму происходит по внутреннему центральному стержню не большого диаметра (к которому в последствии крепится пыж), что превращает литьё (в домашних условиях) в квест по преодолению постоянных непролитостей и сложностей с извлечением пули.
Как по мне, более предпочтительно большее количество тонких наклонных рёбер и с точки зрения движения пули по стволу и с точки зрения прохождения дульных сужений. Опять же - 6 более узких наклонных рёбер проведут по стволу пулю лучше чем 6 более широких, но прямых рёбер (это если сводить нагрузку на чоки к минимуму за счёт уменьшения числа опорных поверхностей).
 

jurij

Мисливець
Ну от чому я обов"язково щось ,кудись маю пхати?Я ділюсь інформацією,питаю пораду,хочу почути думку..Взагалі,дивне ставлення дописувачів.тут на форумі-не вспів створити тему,як мені .відразу(по фото)запропонували не "пхати" і "включити мозги"..Дякую щиро АлексуД.Гарна ,конкретна відповідь,а головне чітке пояснення.чому не слід цю кулю запускати в виробництво.Всім дякую.З повагою.
 
Останнє редагування:

jurij

Мисливець
Мав патрон.Розібрав,переміряв,переважив..Це не перший патрон-"старожил",який я розібрав.Інформацію виклав.Дійсно,підсвідомо,думка була націлена на спорядження 65 патрона.Спорядження 65 патрона не є проблемою,але має особливості,якщо застосовувати до Браунінга.Взагалі спілкуквання по інтернету нагадує фразу з мультика-"Казнить нельзя помиловать".а кому кожен сам має поставити тому.що одне і теж слово сприймається по-різному.Brawning Auto 5 був розрахований на інші пороха ,ніж сучасні.Сільвер А(Марка А взависимости от партии в среднем 1,9гр.(12 кал)
Отдача меньше, звук выстрела тише чем Б и Соколом, нагара чуть больше, менее резкий-особенно ощутимо на предельных дистанциях 45-55м очень часто идут подранки. Судите сами-стреляя утку поздней осенью пятеркой растояние было где-то 45-50м утка камнем упала в воду. При разделке выяснилось, что попало четыре дробины в корпус и одна в шею (смертельная) те, что в корпус зашли на20-25мм.Вот и вывод не попади в шею ушла бы утка и пропалабы где нибудь. Мой отец бил зайца с под гона единицей, мороз -5-7, растояние где то около сорока метров после обоих выстрелов заяц падал подымался и шел дальше- потом собаки добрали русака. После собак конечно выяснить было тяжело сколько попало дробин но обратили внимание две дробины которые даже не пробили кость лопатки.
Марка Б. Менее резкий чем Сокол но резче чем А. С ним можно добится большей кучности чем с Соколом.
Кстати когда еще небыло Сильвера под 40гр дроби я под свой зауэр 16к заряжал усиленные патроны на гуся. На шестнадцатый калибр по банке шло 2,1 я ложыл 2,25 и 33гр дроби+пыж-контейнер так отдача практически не отличалась от той когда я охотился зимой 2,1 и 30гр дроби. Кучность и резкость были в норме.
В п/а работает отлично. Нагара нет. Летом если на банке 2,3 на 12к под МЦ21-12 лож 2,3 и 34 гр дроби +пыж-контейнер, зимой 2,4-2,5 и 36гр дроби +пыж-контейнер.
Вообщем летом использую Сильвер-Б, Сокол редко когда первого нет.
Зимой под первый выстрел Сильвер-Б дальше Сокол или заводской.)-інфа взята з інтернета.без зазіхань на оригінальність.- і крук не застосуєш.Сокола нема.нобель (по різній інформації)взагалі "ліваком" завозять.Навіска Д-20 від 1,3 до 1.55гр для 16 калібру(як на якому сайт і банці пише),Для горизонталок і вертикалок це не критично,а тут відкатний механізм-не хочеться його перегружати.Чому тему створив по кулі-це ж досвід,інформація.та і взагалі спілкування.Браунінг у мене третій рік,а я вже знаю ,при якій найменшій навісці пороха Сокіл механізм не спрацьовує до кінця і не викидає гільзу.Йшов до зменшення навіски пороху.Попередній власник споряджав патрон-1.7 гр Сокола на 27 гр дробу.На жаль він покинув наш світ,тому,знову ж таки-просто розібрав його патрон і переміряв.А закриття латунної гільзи-я в житті такого не бачив.та й думаю рідко хто бачив.Знову ж таки-збив всю інформацію в одну кучу-в попереднього власника я купи в дві рушниці-браунінг і француженку(ну та ще старша браунінга)от до неї ці латунні патрони і дві німецькі кулі.Як казав казкар Дід Панас(хто пам"ятає)-от така ,дітки,х..ня буває...Напевно,це треба створити окрему тему по 65-му патроннику.
 

Вкладення

Останнє редагування:

jurij

Мисливець
Це ще попередній власник загинав..було 15 патронів.Брав на качку...у француженки -циліндр,і циліндр з напором...На підйом,або на вечірній льот було саме то..Але,коли один з патронів "пукнув",а не вистрілив-просто беережу,як пам"ять..
 

Вкладення

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Мав патрон.Розібрав,переміряв,переважив..Це не перший патрон-"старожил",який я розібрав.Інформацію виклав.Дійсно,підсвідомо,думка була націлена на спорядження 65 патрона.Спорядження 65 патрона не є проблемою,але має особливості,якщо застосовувати до Браунінга.Взагалі спілкуквання по інтернету нагадує фразу з мультика-"Казнить нельзя помиловать".а кому кожен сам має поставити тому.що одне і теж слово сприймається по-різному.Brawning Auto 5 був розрахований на інші пороха ,ніж сучасні.Сільвер А(Марка А взависимости от партии в среднем 1,9гр.(12 кал)
Отдача меньше, звук выстрела тише чем Б и Соколом, нагара чуть больше, менее резкий-особенно ощутимо на предельных дистанциях 45-55м очень часто идут подранки. Судите сами-стреляя утку поздней осенью пятеркой растояние было где-то 45-50м утка камнем упала в воду. При разделке выяснилось, что попало четыре дробины в корпус и одна в шею (смертельная) те, что в корпус зашли на20-25мм.Вот и вывод не попади в шею ушла бы утка и пропалабы где нибудь. Мой отец бил зайца с под гона единицей, мороз -5-7, растояние где то около сорока метров после обоих выстрелов заяц падал подымался и шел дальше- потом собаки добрали русака. После собак конечно выяснить было тяжело сколько попало дробин но обратили внимание две дробины которые даже не пробили кость лопатки.
Марка Б. Менее резкий чем Сокол но резче чем А. С ним можно добится большей кучности чем с Соколом.
Кстати когда еще небыло Сильвера под 40гр дроби я под свой зауэр 16к заряжал усиленные патроны на гуся. На шестнадцатый калибр по банке шло 2,1 я ложыл 2,25 и 33гр дроби+пыж-контейнер так отдача практически не отличалась от той когда я охотился зимой 2,1 и 30гр дроби. Кучность и резкость были в норме.
В п/а работает отлично. Нагара нет. Летом если на банке 2,3 на 12к под МЦ21-12 лож 2,3 и 34 гр дроби +пыж-контейнер, зимой 2,4-2,5 и 36гр дроби +пыж-контейнер.
Вообщем летом использую Сильвер-Б, Сокол редко когда первого нет.
Зимой под первый выстрел Сильвер-Б дальше Сокол или заводской.)-інфа взята з інтернета.без зазіхань на оригінальність.- і крук не застосуєш.Сокола нема.нобель (по різній інформації)взагалі "ліваком" завозять.Навіска Д-20 від 1,3 до 1.55гр для 16 калібру(як на якому сайт і банці пише),Для горизонталок і вертикалок це не критично,а тут відкатний механізм-не хочеться його перегружати.Чому тему створив по кулі-це ж досвід,інформація.та і взагалі спілкування.Браунінг у мене третій рік,а я вже знаю ,при якій найменшій навісці пороха Сокіл механізм не спрацьовує до кінця і не викидає гільзу.Йшов до зменшення навіски пороху.Попередній власник споряджав патрон-1.7 гр Сокола на 27 гр дробу.На жаль він покинув наш світ,тому,знову ж таки-просто розібрав його патрон і переміряв.А закриття латунної гільзи-я в житті такого не бачив.та й думаю рідко хто бачив.Знову ж таки-збив всю інформацію в одну кучу-в попереднього власника я купи в дві рушниці-браунінг і француженку(ну та ще старша браунінга)от до неї ці латунні патрони і дві німецькі кулі.Як казав казкар Дід Панас(хто пам"ятає)-от така ,дітки,х..ня буває...Напевно,це треба створити окрему тему по 65-му патроннику.
Є порох ТАХО. Як на мене - пречудовий порох у всіх відношеннях. Один великий недолік - ЦІНА!
А по Сильверу-А все верно. Очень сильно зависит от температуры и при даже небольших "минусах" существенно проседает. Купил на пробу и Сильвер-Б, но пока так и стоят те 2 банки, ждут своей очереди. Очень много "игрушек" и соответственно заморочек, все не успеваю :)
 
Статус
Закрита.
Зверху