ATA Arms NEO 12

Tic-Tac

Новачок
Оскільки дана модель на мій погляд є досить цікавою на сьогоднішній день, пропоную обговорити її, особливо, тим в кого вона є. Сам володію даним напівавтоматом з весни 2010 року. Полювати почав тільки перший рік і вважаю заслугою своєї рушниці, що качки почав збивати з 4-го полювання. Рушниця дуже прикладиста і має хорошу кучність бою та рівномірний осип. Ще дополювання я пристрілював рушницю в тирі по мішенях, тому говорю про кучність та осип. Оскільки досвіду в мене не було, то пристрілював з досвідченими мисливцями та майстром спорту по стрільбі. Їх висновок був, що рушниця хороша. Запамяталась фраза майстра спорту по стрільбі (і паралельно начальника тиру) "заяча рушниця". Напевно відповідно до його слів на другому полюванні добув зайця :).
Але хвалити рушницю - це займатись рекламою в користь продавця. Оскільки відношення до продажів не маю, то хочу обєктивно оцінити плюси і мінуси даної моделі.
До плюсів можу віднести вагу в 3200 (на ходових охотах відчув), хороше виконання деталей та підгонку.
До недоліків можу віднести тільки те що знаю про свій екземпляр. Дерево мяке. Навіть при дуже бережному відношенні, а саме так я і роблю, на ньому залишаються вмятинки. Не критично, але неприємно. Відмовляється працювати з українськими патронами. Спочатку думав, що то проблема рушниці і навіть до майстра носив, але коли перейшов на імпортні патрони, проблема пропала.
Як резюме. Рушниця вартує своїх грошей і я цілком задоволений нею. Ясно, що тільки роки зможуть показати реально яка вона є, проте турки високо підняли планку якості.
 

Viktorio

S-Moderator
Команда форуму
У мене з літа 2010 року. Своїх грошей вартує. Якість виконання та підгонки деталей досить хороша. Бій відмінний.
Із мінусів: невиправдано довга, як на мене, коробка, пластмассовий (а це скоріше данина моді)корпус УСМ в майбутньому не обіцяє нічого доброго, зокрема в місці кріплення лотка подавача (він вже з нового має відчутний люфт). І, як уже було вказано, гарне, але вкрай делікатне дерево. Я вже перестав над ним труситись, має порядку 10-15 подряпин та сколів. За наявності часу зроблю собі оріх.
Настріляв не багато, до 150 патронів різних виробників від №5 (32гр) до кулі. Було порядка 5 перекосів, при чому як на ТАХО, так і на імпортних патронах. Сюрпризи досить неприємні від нової рушниці інерційної системи. Системності не виявив, спеціально брав на полювання в грудневі морози, двічі робив серії по 4 постріла підряд - жодних боків. Неодноразово чув думку, що подібні проблеми в них бувають, однак зникають після "обкатки" 2-3 сотнями пострілів.
Постріляю - побачу.
 

Tic-Tac

Новачок
З своєї рушниці зробив вже десь поза 350 пострілів. Стріляв як 32гр так і 36гр. Працює без проблем, навіть для мене комфортніше 32, тай відповідає масі рушниці в 3200. Проблеми були тільки з патронами Буран 36гр. Затвор недовикидав гільзу (витягував з патронника і вмирав). Висунули версію, що це через характеристики пороху в Бурані. З імпортних стріляв В&Р, RIO, RC перекосів не було.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму

Арго

S-Moderator
Команда форуму
В принцепе это стартовые цены!При покупке полюбому будут скидки.
 

Viktorio

S-Moderator
Команда форуму
киевлянин;3370 сказав(ла):
НЕ ПРОХОДЯТ и подведет в самый не подходящий момент.
Откуда такая уверенность? Может есть информация о причине возникновения указанны боков?
 

киевлянин

Мисливець
Уверен 100%,это все было на моем ружье ,причину так и не установили.Я его тут и продал за пол цены и главное задержки и не выбрасывания на пулевом стволе тоже.
 

Tic-Tac

Новачок
Я вважаю, що для кожної зброї необхідно підібрати свої набої, на яких вона буде показувати найкращий результат. Для себе я відмовився від недоброякісних українських патронів і проблеми пропали. На іноземних патронах рушниця показує прекрасні результати по якості стрільби і за такі гроші явно краще російських аналогів. А далі нема меж досконалості (будуть гроші, будуть нові рушниці :)).
 

киевлянин

Мисливець
Сазки про подбор патронов, браунинги и МРки жрут все .Никогда не использовал украинские и самокрутные патроны в этом ружье.О непезарядах слышал от многих, не пишут с интернетом не знакомы.
 

Сыч.

Слідопит
Сам не являюсь владельцем этого п/а, но владею подобным(STOEGER-2000 Standart). Отличаются эти ружья только тем, что в моём возвратная пружина на трубке магазина(как во Франчи), а в НЕО-в прикладе(как в Бенелли). А вообще п/а отличный. У моего товарища такой. Правда меньше года, но всё равно отзывы только хорошие. Да и я стрелял-класс!
 

Вкладення

Сыч.

Слідопит
киевлянин;5400 сказав(ла):
У жигулей и мерса тоже четыре колеса и мотор есть, оба ездят
Вы что то лучше можете предложить, в данной ценовой категории? И к стати, с теми минусами, которые описывает топикстартер и Вы в НЕО, в Стоджере я не сталкивался.
 

киевлянин

Мисливець
Почему я должен предлагать,я не продавец ,я высказал свое мнение.А цена?Так цена на БББ,да фабармы неоправдано завышена,жадность человеческая беспредельна.Вообще про это писано-переписано-п/а дань моде и хитрый маркетинг производителей.Если на форуме будут главенствовать темы вроде этой ,то он тихонечко зачахнет и останется одна барахолка,да и то если и там нельзя будет подсказать форумчанам ,что вас пытаются прокинуть то.... .
 

Tic-Tac

Новачок
киевлянин;5400 сказав(ла):
Сыч. писал:
но владею подобным(STOEGER-2000 Standart).
У жигулей и мерса тоже четыре колеса и мотор есть, оба ездят
З точки зору жигулів - це скоріше російські рушниці (сам володію ТОЗ 34, яку з них всіх вважаю більш менш цікавою). Багато моїх знайомих ходять з сучасними рушницями типу МР, чи Бекас і це їх вибір. Проте, коли власник Бекаса взяв в руки мою АТу його очі наповнились розчаруванням :) АТу скоріше можна порівняти з автомобілем Ланос. Нічого особливого, але їздити доволі комфортно і недорого :) Зневажливо чи негативно про АТу може говорити людина яка упереджено ставиться до всього що не носить знак БББ або просто не стріляла з цієї зброї. Влучність, комфорт стрільби, комфорт носіння, якість виготовлення - це сильні сторони цієї зброї. Я цілком задоволений, що є її власником.
 
Зверху