релоуд 7.62*54

fox88

Мисливець
Позволю не согласиться. В большинстве т.н. " цивилизованых" стран релоад под запретом. В Израиле даже гладкоствол крутить нельзя. Наше личное мнение по данному вопросу останется лишь нашим личным мнением, до тех пор , пока законодатель не предусмотрит исчерпывающий перечень ВСЕХ действий, которые владелец оружия имеет право производить с компонентами для создания боеприпасов и технические характеристики этих самых компонентов. А пока - что часть 1 статьи 263-1 УК Украины ... Добро пожаловать... П.С. Думаю, что любителей релоада в Украине спасает пока только отсутствие желания у правоохранительных органов поплотнее заняться вопросом , либо команды об этом от руководства. Берегите себя...
 

woodcarver

Мисливець
"законодатель" так пропише закони і перелік дій з компонентами, що скоро сірники будуть проходити як "компонент". Вони і зараз понаписували такого, що компонентами завалені всі мисливські крамниці, замітьте що торгують ними цілком легально. Але коли ви складете їх докупи "турма".Якби "законодателі" керувались хочаб здоровим глуздом, то логічно заборонили б і комплектуючі, але з логікою у нас завжди туго. По поводу Ізраіля, цю країну назвати цивілізованою можна умовно, маю на увазі не рівень життя а постійні загрози війни, теракти і таке інше. З країн де заборонено релоуд перше, що спадає на голову це Україна, Росія, Сербія, можливо і інші пострадянські країни, тут аналогія зрозуміла. В принципі рівнятись потрібно на розумніших. Для прикладу в Чехії стрільбища по популярності стали на третьому місці серед місць проведення дозвілля, не говорю вже про США і інші країни. Цікаво почути аргументи чому релоуд заборонений? А може це звичайне лобіювання бариг від торгівлі зброєю. Порівнюючи ціни на патрони за кордоном і у нас, розумієш що не кожен бізнес приносить 100 відсотків навару, благо кордони стають все прозоріші. Чомусь всі вірили, що після 2004 р., після Майдану, держава повернеться лицем до людей, але поки що бачимо лише велику задницю. З повагою
 

Ярослав Чечен

Слідопит
Может я что то упустил.
А уже можно снаряжать патроны к нарезному оружию??
Уже нету за это уголовной ответственности по ст. 263-1???
 

huntumy

Зброяр
К огромному сожалению Вы ничего не пропустили.
Интересные законы у нас. Можно за решётку угодить а если разрешат релоад тогда все хорошо.
 

Ярослав Чечен

Слідопит
К огромному сожалению Вы ничего не пропустили.
Интересные законы у нас. Можно за решётку угодить а если разрешат релоад тогда все хорошо.
"Закон хоч і дурний, але він закон" (мається на увазі у широкому розумінні цього терміну, не потрібно мені розказувати про відсутність закону про зброю, я це знаю).
Суть у тому що у людини є дозвіл на нарізну зброю, вона має право зберігати зброю. Купувати і зберігати патрони до неї. А споряджати їх не може. Проте у магазинах вільно продаються комплектуючі для спорядження нарізних набоїв. Так в чому ж тут суть суспільної небезпеки??? І де здоровий глузд??? Продавати комплектуючі можна, а споряджати із них патрони ніхт.
А для чого жж тоді комплектуючі продають щоб їх купувати і дивитись?
 

Viktorio

S-Moderator
Команда форуму
К огромному сожалению Вы ничего не пропустили.
Интересные законы у нас. Можно за решётку угодить а если разрешат релоад тогда все хорошо.
У будь-якій країні, в т. числі і нашій, громадянину дозволено робити ВСЕ, що прямо не заборонено законом! А не навпаки.
 

Viktorio

S-Moderator
Команда форуму
http://reyestr.court.gov.ua/Review/40195573
Вот и думайте - окупается или нет...
Так дядько дійсно виготовляв (принципове поняття), а не збирав патрон. Ще й власні кулі до нього робив.

Стосовно комлектуючих для спорядження патронів, так вони вільно продаються в мисливських магазинах "..." (без реклами), а саме: кулі, гільзи, капсюлі та порох.
 

huntumy

Зброяр
Запретов можно массу начирикать. Не все для народа. Можно и налог на воздух накумекать...
В кацапии разрешили релоад нарезного и охоту с метательным оружием. В госбюджет посыпались миллионы... А до того нельзя было и тюрма. Вот это называется смех и грех.
 

Viktorio

S-Moderator
Команда форуму
Стосовно теми безпосередньо:
Вартість пострілу тут вже приблизно вірно порахували, та й необхідність також. В мене особисто виникає мяко кажучи великий сумнів у доцільності використання данного патрона для високоточки.
Порох СП цілком підходить, але краще брати IMR або HODGDON, які також продаються в магазинах "..."(без реклами), вартість банки 450 грам - близько 1500 грн. Навіски для різних куль та марок пороха є на сайті виробника. Всередньому для кулі вагою 9грамів це 3 грама пороху ( дінні НЕ Є РЕЦЕПТОМ ДЛЯ СПОРЯДЖЕННЯ!! а тільки для калькуляції витрат). Таким чином вартість пороху в одному пострілі:
450 грам /3=150
1500грн/150= 10 грн


Застерігаю шановних форумчан від флуду (офтопу) в т. ч. у данній темі !!
 
Останнє редагування:

W.Hunter

Новачок
Ніхто не говорив про високоточку, тим паче з кулею SP! Говоримо про набої для полювання. Зараз з"явилися прекрасні кулі Made in UA які дозволяють стріляти 1МОА і шосткинськими порохами
 
Останнє редагування:
Зверху