Щєнки

Виталий23

Мисливець
Доброго вечора форумчани.
Звертаюся до заводчиків мисливських собак, мені сьогодні привезли місячного цуценя гончака. Посовітуйте який раціон повинен бути для нього, що йому краще давати, які вітаміни повинні входити в раціон?
Завчасно дякую!
 

AND KOV

Снайпер
В першу чергу проженіть глисти. Кормити треба зараз часто,але не по багато, десь до шести разів , в три місяці переходьте на чотири рази. Рекомендую подавати по можливості два-три місяці детяче харчування молочну суміш з вівсяною кашею-"МАЛИШ" , я додаток до основного харчування вранці і в вечері. Молоко, кисломолочний сир, натирайте на мілку тертушку бурячок,моркву і підмішуйте в їжу, яйця . варіть з говяжих обжиловок і кісток бульйони і на них варіть каші ( крім ячної і перлової, ці крупи взагалі собакам не рекомендують). Говяжий фарш підваріть і мішайте в каші, добавляючи туди і терті овочі. Після прогону глистів почніть давати вітаміни для цуценят. Хорошо для костяка та жилистої структури давати чищені кролячі вуха,але це після чотиримісячного віку. А так продукти в яких є кальцій, залізо і інші корисні складові...
Любіть його, та пілкуйтесь гарно, це закладе в йому теж багато хорошого...
 

Виталий23

Мисливець
Дякую Вам AND KOV. В мене таке, ще запитання: Чи можна давати таблєтки, наприклад для зміцнення кісток (Глюконат кальцію)можливо ще якісь?
 

AND KOV

Снайпер
Поки що не потрібно, молоко,сир ось вам природний зараз кальцій. Потім в дитячому харчуванні достатньо всього....
На кальцій перейдете пізніше, після двох -трьох місяців.
 

Vasil_Romtsiv

Мисливець
+ Рибячий жир в раціон харчування.
А для прогонки глистів "ПІРАНТЕЛ" емульсія-дитячий.
В звичайній аптеці, по вазі там мірка є. Засіб супер неодин рік користуюсь і таблеток ніяких нетреба.
 

MrEGERGAS

Новачок
Щеня постійно пробує різну гидоту, глисти проганяй 2-а рази на місяць- 1/4 таблетки "ПРАТЕЛ", краще купляти в державній ветаптеці, є різниця між гельмітами в собачому та людському організмах. Прател провірив після пірантелу на своїх собаках-ефективніший. Глюконат кальцію купляй із фруктовим смаком- краще поїдають, давай 3-и таблетки на тиждень. Для щеняти найкраще козяче молоко. Риб,ячий жир собакам давай на зиму, на сьогодні без потреби. Не забудь зробити прививку Vanguard 5plus на 10-й день після виведення глистів, і на 21-й день повторно. Прививку бери з холодильника, транспортуй в пакетику з льодом, в базарних веткіосках можуть підсунути будь-що.
 

Виталий23

Мисливець
Дякую Вам МrЕGЕRGАS. В мене таке ще запитання: Від чого прививка vаnguаrd 5plus, а також глюконат кальцію із якого і до якого віку використовтвати.
 

MrEGERGAS

Новачок
Вакцина проти чуми, інфекційного гепатиту, лептоспірозу, парвовірозу, парагрипуЮ. З більшою валентністю вакцини не ефективні, колоти від кожної хвороби окремо- травмувати собаку. Ти, головне добре годуй собаку здоровою їжею, краще ніж сам їсиш, не утримуй на протязі, систематично виводь глисти- буде собака здорова. Глюконат кальцію можна давати постійно в залежності від нагрузок- сприяє відновленю хрящових тканин в суглобах. Спеціальної системи немає, спілкуйся з собакою постійно, навчись розуміти, відчувати настрій, бачити її емоції, собака підкаже що їй потрібно. Догляд за собакою це як догляд за малою дитиною протягом всього віку собаки.
 

Виталий23

Мисливець
Дякую мужики. Ще одне запитання: випущу щенка із вольєра на подвіря сразу починає собирать курячий послід. Що посовітуєте в цьому випадку? Може якісь вітаміни або можна якось відучить?
 
Зверху