Что за пуля?

BigBenya

Новачок
IMG_20190201_143609.jpg
IMG_20190201_143636.jpg
Добрый день. Вот в подарок достались несколько патронов заряженных вот сием чудом. Главный вопрос что за пуля? Вроде похожа на "Идеал" но у этой три верхних пояска и отверстие внутри без нарезки, а просто просверлено. Жду коментов.
 

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
О свинцовых пуляхдля гладкоствольных ружей


Пули для стрельбы из гладкоствольного охотничьего оружия имеют широкий ассортимент. Но делятся, как бы, на три подвида: шаровые - круглые, стрельчатого типа - с хвостовиками и турбинного - имеющие наклонные лопасти (см. рис. №1).

Рис. 1. Пули свинцовые для гладкоствольных ружей:

а - круглая (шаровая); а' - то же с пояками; 6 - цилиндр; в - Вицлебена; г -Ширинского-Шихматова; д - Якана; е - Бреннеке; ж - Турбострелочная А. Майера: з - турбострелочная братьев Соколовых (БС); и - турбинная типа "Идеал" Штендебаха; к - пуля А. Майера образца 1965 г.; л - для ружей со сверловкой "парадокс"
 
Останнє редагування:

Stanislav Fursa

Снайпер
Вот в подарок достались несколько патронов заряженных вот сием чудом.
Якщо можна, то сфотографуйте будь-ласка самі набої.
Якщо це заводскі набої, то це російська куля "Азарт" (Парадоксовська). Вона йде всередині з циліндричним отвором або з нарізами (не ребрами).
А якщо патрон Самокрут то і вірогідність є 50х50, що то саморобна куля типу "Ідеал"/"Вологда".
 

Kapitan

Снайпер
У мене була картечеліка під таку кулю в 16к. Комусь віддав уже дуже давно. А чому віддав бо літала та куля як хотіла. Можливо я не правильно віднісся до спорядження тієї кулі.
Інтересний факт у тому, що та картечелійка була привезена моїм батьком з Угорщини під час його служби в тій країні ще в 70-х роках. Батько багато полював з мисливцями мадярами і один із єгерів полюбляв стріляти на облавних тією кулею. А коли батько вже їхав в союз то мадяр віддав йому ту картечелійку як подарунок.
Я запитував батька як називали мадяри ту кулю. Але він казав, що назви у неї не було.
 
Зверху