Чому 22lr ?!

Тарас_Когут

Мисливець
Зараз нічого стверлити не потрібно. Є багато набоїв експансивних, які добре ,,рвуть,, рану.
 

MrEko

Новачок
Здраствуйте.Я полюю з 22lr з 2017р,цей калібр цілком годиться для лиса на відстанні до 150м(для болтовика)(це моя думка!!!).Я ніколи не різав патрон,максимум досверлював отвір на 1-2мм у федералі(червоний орел 385мс.) щоб краще розкривався до 100м,стінгери взагалі не чіпав 100-150м(стінгери не сегментні)
Сам не володів данною зброєю, тільки полював разом з товаришем та стріляв по бумазі. Для пострілух чудова зброя, та по лисиці на дистанції 50м +/-. Який саме набій використовували не памятаю уже, точно експансивний сверх звук, фірми не памятаю. Близько 100 м. пуля майже не розкривалась, чим мені і не сподобався данний калібр. Занадто часто втікали на досить велику відстань, 500 - 600 метрів, по снігу добрати було не проблема, а так лише з собакою. Не подобається якщо звір занадто довго мучається.
Хоча 223 мені по правді також не дуже сподобався, потужність набою виходить надлишковою, так як бувають випадки що портить шкіру. Товариш взяв його на заміну 22lr. При чому новіть оболочкой буває робить дири О_о.
Сам в нарізному мало розбираюсь, із власного досвіду тільки пострілухи в тирові та пару сезонів полювання з товаришом. Полювали тільки на лисицю з засідки. Сам принцип полювання мені більше сподобався ніж з гладкостволом. Можливостей більше взяти хижака. Тому в паланах є придбання собі нарізного карабіну.
Для полювання точно не брав би собі 22lr, для пострілух по бумазі чудова зброя, а от для полювання негативний досвід, тому лячно його купувати. Так можливо був погано вибраний набій, сперечатися не буду. Сам більше схиляюсь до 223 калібру, а можливо зажму собі грошей та так і буду далі полювати з своїм ТОЗом. Просто шкода що у Нас мало хто полює на лисицю і її у нас занадто багато. І чи є сенс купувати нарізний тільки для полювання на лисицю, ось це питання =)
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Пости, що не відповідають темі почистив.
 

Трифон63

Мисливець
Качественный болтовик 22 ЛР это оружие киллера на короткой дистанции...
 

Трифон63

Мисливець
А Вы взагалі як отримали мисливський квиток, якщо не розумієте правил полювання. От як раз з 22 ЛР в Україні і можно полювати на зайця, куниця та єнотовидну собаку... А ще на ліса... А ось на вовка і що крупніше, заборонено...
 

Grizzly

Мисливець
22 лр это игрушка скажем самая безопасная из нарезняка , можно даже в небо стрелять.
Для ворон и сорок самое оно))
Ходил на лисицу раз пять манил манил , ни разу не пришла))
 

Трифон63

Мисливець
На лису хорошо охотиться на приводе. С одного дня это не получится. Прокормить и не спугнуть. Вот , что самое главное... И потом , конечно, зимняя, снежная лунная ночь... И много терпения... Курить нельзя...
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Заборонено! Читайте закон .Тільки в оркостані з цим ідуть на промисел стреляют сибирский косуль а потім палками добирають )
В Україні дозволено полювання з нарізним на пушного звіра.
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Заборонено! Читайте закон .Тільки в оркостані з цим ідуть на промисел стреляют сибирский косуль а потім палками добирають )
Цікаво як Ви отримали посвідчення мисливця та здавали охотмінімум!!!

102. Заборонено полювання на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю.

103. Дозволяється полювання на хутрових звірів (крім вовка) з нарізною вогнепальною зброєю.

104. Забороняється полювання на копитних тварин з малокаліберної гвинтівки під патрон кільцевого запалювання або набоїв, споряджених картеччю чи шротом.

105. Забороняється використовувати карабін калібром 7,62 при полюванні на зайця-русака.
 
Зверху