Чи потрібен колліматор на полюванні?

vasyok12

Слідопит
Черговий раз оглядаючи вітрини в магазині прикіпів до полки з колліматорами. Заліз червяк в голову і каже"хочу" "візими і буде тобі щастя".
Про те здоровий глузд сказав :ПОЧЕКАЙ.
Товариші по захопленні підкажіть будь-ласка з власного досвіду хто користувався колліматорами чи вартує ця річ грошей що за неї просять, і чиреально потрібна вона на полюванні. Полюю на все від качки до копит.
Ще добавлю, що мені особисто сподобався колліматор відкритого типу, маленький такий типу як в доктор чи Nikko Stirling SAS Mini Red Dot waterproof sight. щось схоже є у вальтера, але це китай. Ну щось таке. Люди поділіться досвідом не хочеться попектись. Рушниця з кріпленням під ласточкін хвіст.
 

Vasyl58

Мисливець
В принципі з коліматором є більше шансів зробити влучний постріл, але з ним треба треніроватися, до нього треба звикнути. Є певні правила. Наприклад, рекомендовано дивитися двумя очами, при цьому червона точка незмінна. Думаю, Доктер , Цейс - найкращий варіант. Буває ще Бурис для п/а Беретта, який кріпится між цевьем і ложею. У мене такий. Але на старого горізонтального "німця" не зміг поставити коліматор. Потрібна була фрезіровка, на яку я не погодився.
З іншого боку, старі мисливці часто показують без коліматора кращий результат ніж "навороченные представители столицы".... :)
 

vasyok12

Слідопит
Коротше кажучи історія стара. Поки сам не спробуєш напевно не зрозумієш. Було б у кого взяти й спробувати, а то купити і передумати..... накладно коротше кажучи. Самі розумієте.
 

Vasyl58

Мисливець
треба спробувати спробувати, впевнений, що сподобується...
 

vasyok12

Слідопит
Може хтось порадить щось не дуже дороге скажімо до 1500 грн. Думаю що творіння піднебесної не варто розглядати (щось типу вальтер і т.п.), а може хтось має позитивний досвід експлуатації не дорогих коліматорів. На що треба звернути увагу при виборі (автоматичне регулювання яркості,прицільної точки чи щось інше , необхідні нюанси) без чого краще такий апарат не купляти? Я розумію що практично всім вимогам відповідають дорогі моделі. Але хочеться зекономити і не платити за бренд. Іще є різні види кріплення на ласточку, між прикладомта коробкою, на прицільну планку, як зручніше?
 

vasyok12

Слідопит
Усім дякую за відгуки... Ну не вже ніхто не має досвіду користування коліматором? Ну не вірю я!
 

vasyok12

Слідопит
Усім дякую за відгуки... Ну не вже ніхто не має досвіду користування коліматором? Ну не вірю я!
 

sks38

Новачок
vasyok12;92919 сказав(ла):
Усім дякую за відгуки... Ну не вже ніхто не має досвіду користування коліматором? Ну не вірю я!
Доброго дня!
Досвіду користування коліматором не має, але в деяких моїх знайомих, вони є, але лежать, так як останні придбали їх з цікавості, спробували, і щось там не сподобалось.
Подивіться ось цю тему, там впевнений знайдете для себе відповідь, ))))) читати не перечитати. - http://www.uahunter.com.ua/forum/kollimator-dlya-gladkostvolki-b-tx-ili-ne-b-tx-t16343.html
Буду радий, якщо допоміг.
 

7777777

Новачок
В прошлом году купил на выставке открытый коллиматор Монолит-8 (около 1000 грн.) Сделали на заводе Арсенал (Киев), ЧП. Поехал на вечернюю, вышел на утреннюю - на следующий день продал. Не мое. Хотя коллиматор хорош: цельно металлический, держит "магнум", батарейки АА. Забейте в поисковике - в прошлом розработка завода для гранатомета (якобы).
 

vasyok12

Слідопит
Усім дякую за відгуки. Буду ще штурмувати інтернет читати відгуки. Може вдасться спробувати на практиці. Тоді лиш напевно визначусь.
 
Зверху