Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 19 вересня 2019 року.

18 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 3 обстріли позицій Об'єднаних сил:
неподалік Березового – зі стрілецької зброї;
двічі поблизу Водяного – з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 2 обстріли позицій Об'єднаних сил:
неподалік Травневого – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
поблизу Кримського – з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.
За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було.
Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 2 рази порушили режим припинення вогню.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил:
неподалік Миколаївки – зі стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил:
поблизу Золотого – зі стрілецької зброї.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
І така,дуже як на мене не приємна інформація...


В Украине ведется подготовка отвода войск по всей линии фронта в Донбассе.

Об этом командующий ООС Владимир Кравченко заявил на встрече с координатором системы ООН, координатором по гуманитарным вопросам и постоянным представителем Программы развития ООН в Украине Оснат Лубрани, передает штаб ООС.
"На сегодня проводятся подготовительные мероприятия по отводу войск вдоль всей линии разграничения. Такая задача определена Начальником Генерального штаба Вооруженных Сил Украины, Министром обороны Украины и главой государства. Мы к этому готовы ради улучшения жизни наших граждан и, в конце концов, все будет зависеть от зеркальных действий с противоположной стороны", - сказал Кравченко.
Во время встречи также обсуждались актуальные вопросы защиты гражданского населения в районах, где ведутся боевые действия и жителей, проживающих вплотную к линии соприкосновения.
 

Trigal

Снайпер
І така,дуже як на мене не приємна інформація...
Похоже, тему можно закрывать...
Поскольку борьба с аннексией и оккупацией закончилась. Осталось подписать согласие на формулу Штанмайера и признать Крым российским. Если это всё еще не подписано. Хотя, скорее всего - да. Еще до обмена пленными. Войска, как видно, уже отводят. Война заканчивается нашей капитуляцией на условиях РФ. Курс валют падает, похоже кто-то влил много денег в наш бюджет. Кто бы это? И за что?.... Что мы продали?
И сейчас главная головная боль властей - как это помягче преподнести народу. Хотя, чего там особо париться, если 73% проголосовали за всё это еще весной....
Извините, не удержался.
 

Mykola STARyy

Снайпер
Похоже, тему можно закрывать...
Поскольку борьба с аннексией и оккупацией закончилась. Осталось подписать согласие на формулу Штанмайера и признать Крым российским
Так уже ...
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив про те, що він дав згоду на так звану «формулу Штайнмаєра» щодо врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу.
https://vgolos.info/khronika-revansha-hlava-mzs-dav-zghodu-na-formulu-shtaynmaiera/
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
...Похоже, тему можно закрывать...
Уважаемый,не паникуйте раньше положенного! И не вам,и не мне решать-закрывать тему,или нет!То,что сейчас происходит в информационном поле,является в большей степени провокацией рашки и её приспешников!Так что чистим оружие и держим порох сухим!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 20 вересня 2019 року.

19 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 13 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. А також, з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 7 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
неподалік Миколаївки – зі стрілецької зброї;
поблизу Богданівки – з озброєння БМП, гранатометів різних систем;
тричі неподалік Водяного – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;
неподалік Новотроїцького – зі стрілецької зброї;
поблизу Новомихайлівки – з мінометів калібру 82 мм.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 6 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
поблизу Золотого – зі стрілецької зброї;
неподалік Оріхового – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
двічі поблизу Луганського – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
неподалік Травневого – з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї;
поблизу Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм.
За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було.
Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 1 раз порушили режим припинення вогню. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив обстріл позицій Об'єднаних сил неподалік Новолуганського з ручного протитанкового гранатомета.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Россия стянула к границе с Украиной танки, БТР, БМП и артиллерию...

На заявление Украины о готовности отвести войска на всей линии фронта на Донбассе, Россия стягивает колонны бронетехники к украинской границе.Танки, бронетранспортеры, боевые машины пехоты и самоходные артустановки заметили россияне в Ростовской области возле хутора Родионовка.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 21 вересня 2019 року.

20 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 19 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. А також, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 13 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
двічі поблизу Новотроїцького – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
двічі неподалік Новогнатівки – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
поблизу Красногорівки – зі стрілецької зброї;
неподалік Мар’їнки – зі стрілецької зброї;
чотири рази поблизу Водяного – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
двічі поблизу Павлополя – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
неподалік Авдіївки – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 6 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
неподалік Новолуганського – з ручних протитанкових гранатометів;
поблизу Кримського – з гранатометів різних систем;
неподалік Південного – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
поблизу Станиці Луганської – зі стрілецької зброї;
неподалік Майорська – з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї;
поблизу Новозванівки – з міномета калібру 82 мм.
За минулу добу три військовослужбовці зі складу Об'єднаних сил отримали поранення різного ступеня важкості, один – бойове травмування.
Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 3 рази порушили режим припинення вогню. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив обстріли позицій Об'єднаних сил:
двічі неподалік Водяного – з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
неподалік Лебединського – зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Бійці батальйону "Айдар" прокопали свої окопи до околиць окупованої Горлівки.

Бійці батальйону "Айдар" прокопали свої окопи до околиць окупованої Горлівки. Порушення тиші в Золотому-4. Там позиції військових обстріляли зі стрілецької зброї. Проте навіть така провокація ворога може унеможливити відведення військ. Тим часом батальйон "Айдар", замість відходити – навпаки, прориває окопи аж на окуповану територію. Вони укріплюються просто під носом у ворога, хоча це й нелегко на нових позиціях.
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ця трепетна мить нагородження бійців полку "Азов"...
За доблесть та відвагу: бійці полку «Азов» отримали нагороди за досягнення на передовій.Відбулася урочиста церемонія нагородження особового складу «Азову», який відзначився у роботі на передовій в районі Світлодарської дуги. Захід відбувся на знаковому для всіх азовців місці – площі перед одним із гарнізонів полку, де стоїть легендарний азовський курган з трьома мечами. Більше, ніж вісім місяців перебування «Азову» на «нулі», відзначилися чималими успіхами нашого підрозділу: азовці знищували ворожу техніку та особовий склад противника, збивали та перехоплювали російські безпілотники, брали окупантів у полон, та найголовніше – просувалися вперед, метр за метром звільняючи українські землі. Нагороди азовцям вручив командир полку «Азов» друг Редіс. Перед початком церемонії він звернувся до особового складу полку: «По-перше, я хочу подякувати кожному з вас та привітати з поверненням на пункт постійної дислокації. Хочу подякувати кожному з вас за ваш безцінний внесок у боротьбу за Незалежність нашої держави. Нашому підрозділу було поставлене нелегке завдання, якого з нетерпінням чекав кожен з нас – стати на захист нашої держави. Вісім місяців на передовій ми з вами писали історію: мужньо тримали оборону, рішуче знищували ворога та впевнено просувалися вперед. Ми повернули «Азову» бойову славу та здобули визнання серед генералів та офіцерів Національної гвардії та Збройних сил України. Своїм власним прикладом ми надихнули українську армію на нові здобуття та перемоги, а найголовніше – ми змусили ворога відступати назад і згодом ми відновлювали контроль над українськими територіями. Сьогодні я з гордістю можу сказати, що «Азов» готовий протистояти будь-якому противнику, у будь-якому місці, у будь-який час. Я дякую всім вам, хто в цей час був поруч. Я ніколи цього не забуду. Слава Нації!»У цей день бійців «Азову» було нагороджено нагрудним знаком «За доблесну службу», а також «Козацьким хрестом» – відзнакою командувача ООС. Загалом тільки під час цієї церемонії було оголошено про відзначення за успішне виконання службових обов`язків з оборони держави на «нулі» понад двох сотень бійців «Азову». Ще більше нагород азовцям було присвоєно за весь період останнього бойового виїзду. Даний факт є підтвердженням того, що дії «Азову» з протидії ворогу на передовій були надзвичайно ефективними, а азовці укотре довели, що найбільшою метою нашого підрозділу є повне знищення ворога, який прийшов з війною на терени української держави.
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
І така,дуже як на мене не приємна інформація...


В Украине ведется подготовка отвода войск по всей линии фронта в Донбассе.

Об этом командующий ООС Владимир Кравченко заявил на встрече с координатором системы ООН, координатором по гуманитарным вопросам и постоянным представителем Программы развития ООН в Украине Оснат Лубрани, передает штаб ООС.
"На сегодня проводятся подготовительные мероприятия по отводу войск вдоль всей линии разграничения. Такая задача определена Начальником Генерального штаба Вооруженных Сил Украины, Министром обороны Украины и главой государства. Мы к этому готовы ради улучшения жизни наших граждан и, в конце концов, все будет зависеть от зеркальных действий с противоположной стороны", - сказал Кравченко.
Во время встречи также обсуждались актуальные вопросы защиты гражданского населения в районах, где ведутся боевые действия и жителей, проживающих вплотную к линии соприкосновения.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
По оперативным данным группы Информационное Сопротивление, в период с 17 по 23 сентября с.г. подтвержденные потери российских оккупационных войск на Донбассе составили 6 человек:

1 АК – 1 омсбр (Кальмиусское) 1 в/с, 9 омсп (Новоазовск) 3 в/с;
2 АК – 4 омсбр (Алчевск) 2 в/с.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
По оперативным данным группы Информационное Сопротивление, военная активность оккупационной группировки ВС РФ на Донбассе в период с 17 по 24 сентября характеризовалась следующими действиями:

— В районе севернее поселка Солнцево фиксировалась бронетехника НВФ (до 10-и единиц, в основном БМП-1\2) + 3 Урала. Судя по всему, противник усиливает свои подразделения в районе Новоласпы.
— На западной окраине Донецка (Петровский район, южнее шахты «Трудовская») отмечаются активные работы по инженерному оборудованию позиций НВФ, а также усиление передовых подразделений дополнительными огневыми средствами — крупнокалиберными пулеметами и станковыми гранатометами.
— Через Ломоватку фиксировалась автоколонна из 7-и грузовиков (2 с 120-мм минометами на прицепе в северо-восточном направлении). В районе южнее Калиново новые замаскированные огневые позиции (пока не занятые), судя по характеру или для минометного, или артиллерийского подразделения (до батареи).
— Через Безыменное на север проследовало как минимум 2 автоколонны (по 6-8 единиц автотранспорта) + 2 БТР-70\80 и несколько внедорожников.
— Между Троицким и Шимшиновкой — 4 122-мм САУ типа 2С1 «Гвоздика» в движении на юго-восток. Через Белое на юг — 2 автокунга и 2 тентованных грузовика типа Камаз.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В подконтрольном Украине городе Золотое люди обеспокоены планами относительно отвода украинских военных с их позиций.

Местные жители обеспокоены тем, что начнется безнаказанность и незаконные самосуды над теми гражданскими, которые проживая рядом с военными, поддерживали их. Люди боятся отсутствия власти и коммуникаций с ней. В Золотом-4 и так сложно с продовольствием. В основном в населенном пункте живут пенсионеры, их средний доход едва переваливает за 1500 грн.
«На украинской территории разведения войск не может быть. Это украинская территория. Дальше всего, куда могут пойти украинские войска — только вперед. У нас все люди могут подняться для того, чтобы не отпустить отсюда украинские войска. Мы будем рядом с ними, но не отпустим войска с украинской территории», — отметила местная жительница Марина Данилкина.
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В продолжении темы разведения войск от Романа Донника...

Приезжал Данилюк, из РНБО, с рабочей поездкой в зону ООС. Военные, естественно, начали задавать вопросы по разведению сторон. В ответ были неуклюжие попытки съехать на то, что кто-то что-то ляпнул не подумавши, а в реальности это все не так просто и не то, что вы подумали. Но оправдываться они не намерены. В общем, пока не решаются они поднимать градус по этому вопросу. Возможно до местных выборов, а возможно и вообще. Военное руководство в ООС, Данилюку еще и расчеты показали на эти их хотелки. Он слегка подохуел от цифр. Чтобы вы понимали, перемещение линии укреплений - это сотни миллионов бюджетных средств. По материалам и по работе. Нынешняя линия обороны строилась, копалась и оборудовалась почти 5 лет. Многими людьми. И это стоит реально дофига денег. Просто, когда это размазано на 5 лет, на много бригад, которые в каждую ротацию что то делают, то это не сильно заметно. А строить с нуля - очень затратно. Еще вопрос - а кто это будет делать? Какими силами? Военными? Так они во-первых на первой линии, а во вторых, очень многие на это "не подписывались". В общем все, как всегда. Одно дело порожняки гонять и заявления громкие заявлять, не думая о последствиях, другое дело реальная жизнь. И это еще Игорь Валерьевич не видел примерные сметы. И эти деньги пройдут мимо него. А он не ради этого президента назначал.
Так что не спешим впадать в уныние. Танцуем дальше. Армия воюет.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Іноземна делегація на чолі з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом відвідала район проведення операції Об’єднаних сил.
Іноземних партнерів супроводжували міністр оборони України Андрій Загороднюк та представники оборонного відомства. На Приазов’ї робочу групу зустрічав командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко.У межах робочої поїздки іноземних партнерів було ознайомлено з поточною обстановкою в районі проведення операції Об’єднаних сил.Як зазначив командувач об’єднаних сил, противник, незважаючи на оголошений режим тиші, продовжує активно обстрілювати позиції Об’єднаних сил.«Більше того, порушуючи міжнародне право та нехтуючи моральними цінностями, веде вогонь у напрямку мирних населених пунктів. При цьому наші підрозділи продовжують виконувати взяті на себе зобов’язання щодо виконання Мінських угод», – наголосив генерал-лейтенант Володимир Кравченко.Відповідаючи на запитання іноземних партнерів, він підтвердив інформацію про присутність на території тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областях регулярних російських військ, а також про постійне постачання зброї та боєприпасів з території РФ.Більш наочно британська делегація ознайомилися з ситуацією в окремих районах вздовж лінії розмежування на Маріупольському напрямку.На завершення зустрічі сторони обговорили актуальні питання розвитку українсько-британського воєнно-політичного співробітництва в оборонній сфері.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення на ранок 28 вересня 2019 року.
27 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 24 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 12 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
три рази поблизу Водяного – з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
двічі поблизу Богданівки – зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї;
двічі поблизу Павлополя – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
поблизу Пищевика – з гранатометів різних систем;
неподалік Мар’їнки – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
неподалік Авдіївки, Лебединського, Новотроїцького – зі стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 12 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
п’ять разів поблизу Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм та гранатометів різних систем;
тричі неподалік Луганського – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
поблизу Південного – з міномета калібру 82 мм, озброєння БМП, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
неподалік Травневого – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм;
поблизу Новозванівки – зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї;
неподалік Новотошківського – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення несумісні з життям.
Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 5 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
двічі неподалік Мар’їнки – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
поблизу Лебединського – з міномета калібру 82 мм та стрілецької зброї;
неподалік Водяного – з ручного протитанкового гранатомета;
поблизу Павлополя – зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил:
поблизу Новолуганського – з міномета калібру 82 мм та стрілецької зброї.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Українські військові готові до застосування сучасних турецьких безпілотників.

Завершилась підготовка військовослужбовців Повітряних Сил України у Туреччині за програмою підготовки фахівців з експлуатації безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2.Півсотні військовослужбовців отримали сертифікати й дозволи, що підтверджують право на експлуатацію безпілотного авіаційного комплексу.Навчання українських військовослужбовців передбачено контрактом на постачання «Bayraktar TB2», який минулого року був укладений між Міністерством оборони та державною компанією «Укрспецекспорт», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром». Підготовка українських фахівців відбувалася на навчально-виробничій базі виробника БпАК — компанії «Baykar Machine».Варто зазначити, що у Туреччині також проходили навчання викладачі та курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І.Кожедуба. Це важливо у контексті набуття видовим навчальним закладом досвіду підготовки фахівців на нові типи озброєнь, а також дасть змогу створити необхідний кадровий резерв для комплектування посад вже підготовленими військовослужбовцями у майбутньому.
9990e8f9c7bf8e89fff2187da2db9eb44dd0fbda-632x420.jpg

Джерело:https://sprotyv.info/photo/groza-ok...uvannya-suchasnih-tureckih-bezpilotnikiv-foto
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ворожі снайпери активізувалися біля Новотошківського.
Ворожі снайпери активізувалися поблизу Новотошківського на Луганщині. Використовують калібр 12,7 міліметрів, від яких не вбереже жоден бронежилет. А ось такі "подарунки" почали прилітати на позиціі нашіх хлопців останнього тижня практично кожного дня...12.7мм. Жодна бронеплита не врятує! Ось такі от вони «братні народи».Ціна життя!!!
71729116_1402111113273745_9215502484242432000_n.jpg

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 29 вересня 2019 року.

28 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 23 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД» противник здійснив 11 обстрілів позицій Об’єднаних сил:
тричі неподалік Мар’їнки — з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
по два рази поблизу Лебединського та Павлополя — зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;
двічі неподалік Водяного — з гранатометів різних систем;
неподалік Новотроїцького — з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
поблизу Новогнатівки — зі стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ» противник здійснив 12 обстрілів позицій Об’єднаних сил:
шість разів поблизу Новолуганського — з мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
двічі неподалік Новгородського — з міномета 120 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
поблизу Троїцького — з мінометів калібру 120 мм та 82 мм;
неподалік Новотошківського — з мінометів калібру 82 мм, а також зі стрілецької зброї;
поблизу станції Кіндрашівська — з міномета калібру 82 мм;
неподалік Луганського — з міномета калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
За минулу добу втрат внаслідок обстрілів з нашого боку не було.
Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД» противник здійснив 2 обстріли позицій Об’єднаних сил:
неподалік Новотроїцького — з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
поблизу Павлополя — зі стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ» противник здійснив 1 обстріл позицій Об’єднаних сил:
поблизу Травневого — з міномета калібру 82 мм, а також з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.
 
Зверху