Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Оперативные данные группы «Информационное сопротивление»...
Российско-оккупационные войска на Донбассе продолжают нести потери. Только в течение шести дней, с 31 марта по 6 апреля 2020 года, было ликвидировано по несколько так называемых «военнослужащих» из 1 и 2 АК оперативной группировки российских оккупационных войск.
В указанный период подтвержденные потери российских оккупационных войск на Донбассе составили 6 человек:
1 АК – 3 омсп (Горловка) – один боевик, 5 омсбр (Макеевка) – также один «военнослужащий», 9 омсп (Новоазовск) – один человек.
2 АК – 4 омсбр (Алчевск) – один террорист, 6 омсп (Кадиевка) – двое военных преступников.
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 09 квітня 2020 року.
8 квітня збройні формування Російської Федерації, вкотре порушуючи взяті на себе зобов’язання, вісім разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. Упродовж доби противник відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, які за Мінськими домовленостями мають зберігатися в районах відведення, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Для припинення ворожих обстрілів українські захисники успішно використали чергові вогневі засоби та зберегли контроль над ситуацією в регіоні.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник чотири рази відкривав вогонь по підрозділах Об’єднаних сил.
По опівночі російські окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм обстріляли наші позиції біля села Павлопіль, випустивши з напрямку окупованого Набережного 20 мін. У другій половині доби вісім ворожих мін цього ж калібру вибухнули поруч з нашими опорними пунктами в районі села Гнутове.
Над ранок противник також вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по оборонцях Мар’їнки. А ближче до опівдня застосував стрілецьку зброю проти наших захисників в районі Старогнатівки.
Підрозділи Об’єднаних сил невідкладно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника наполегливо змушували його завершити такі злочинні дії.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації вдалися до чотирьох обстрілів .
Зранку ворог з напрямку Калинове випустив по нашим опорним пунктам біля Новоолександрівки 17 мін 120-го калібру. Опівдні проти українських захисників, які тримають оборону поблизу Оріхового, окупанти відкрили вогонь з міномета калібру 82 мм.
Наші позиції неподалік Зайцевого російські найманці двічі обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення.
Українські захисники, тримаючи оборону, діяли рішуче та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. Будь-які злочинні спроби збройних формувань РФ загострити ситуацію в районі операції й надалі будуть оперативно та жорстко припинятися нашими підрозділами за допомогою наявних вогневих засобів.
За попередніми даними розвідки, 08 квітня військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил відправили на лікування щонайменше п’ятьох російських найманців, усіх – з пораненнями різного ступеня важкості.
Від початку поточної доби російські окупаційні війська уже двічі порушили режим припинення вогню. Противник зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру обстріляв наші позиції біля Красногорівки й Новомихайлівки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". У відповідь українські воїни застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися.
Станом на 07.00 ранку втрат серед наших захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Слава Україні!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 12 квітня 2020 року.

За минулу добу збройні формування Російської Федерації знову порушили зобов’язання щодо припинення вогню та вісім разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. 11 квітня противник застосував проти наших воїнів заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Завдяки ефективному використанню чергових вогневих засобів українські захисники подавили ворожу активність. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами.
Підрозділи зі складу оперативно-тактичного угруповання "Схід" вчора зафіксували три обстріли з боку окупаційних військ.
Російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по наших опорних пунктах неподалік Славного, Широкиного та Пісків. На цих напрямках підрозділи Об’єднаних сил оперативно припиняли вогневу активність противника, тож ворожі обстріли були нетривалими.
Мінські домовленості щодо відведення важких озброєнь російсько-окупаційні війська вчора порушували в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Загалом противник здійснив тут п’ять обстрілів.
Зранку ворожі найманці з напрямку населеного пункту Голубівське двічі відкривали вогонь по наших захисниках поблизу Новотошківського. В бік підрозділів Об’єднаних сил ворог випустив чотири артилерійські снаряди 122-го калібру та 28 мін 120-го калібру, а також застосував автоматичні станкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.
По обіді з мінометів 120-го і 82-го калібрів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів противник тричі обстріляв позиції оборонців України поруч з Новозванівкою.
Внаслідок ворожих обстрілів учора отримали поранення троє українських героїв.
Враховуючи реальну і значну небезпеку, на яку окупанти своїми злочинним діями наражали як військовослужбовців, так і цивільних громадян, підрозділи Об’єднаних сил оперативно реагували на кожен обстріл та прицільним вогнем по ворожих позиціях змусили противника повернутися до дотримання встановленого режиму "Тиша".
За даними розвідки, 11 квітня наші воїни вогнем у відповідь поранили сім найманців Російської Федерації.
Сьогодні вночі одразу після опівночі російські окупаційні війська обстріляли з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру наші позиції поблизу села Тарамчук на Приазов’ї. Вогнем у відповідь Об’єднані сили негайно припинили ворожу провокацію.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Слава Україні!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
30ка.PNG

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
По оперативным данным группы «Информационное сопротивление», в период с 14 по 25 апреля 2020 года подтвержденные потери россиян составили 4 человека:

1 АК – 1 омсбр (Кальмиусское) 1 в/с, 3 омсбр (Горловка) 1 в/с, 9 омсп (Новоазовск) 1 в/с;
2 АК – 2 омсбр (Луганск) 1в/с.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького
На фронті дуже й дуже гаряче.
Ворог знову атакував наші позиції на Луганському напрямку.
Тільки за минулу добу поруч з Оріховим противник випустив 20 мін 120-го калібру, а по опівдні оборонців населеного пункту Хутір Вільний обстріляв з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Згодом російські найманці вели вогонь з 120 мм та 82-мм мінометів по захисниках Новоолександрівки, використавши загалом 30 мін. По захисникам Новозванівки окупанти застосували 82-мм міномети, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети.
Пам’ятайте в Україні сьомий рік триває війна, агресор сам собою нікуди не подівся. Саме тому ми публікуємо дані фото, щоб Ви знали - за що й за кого віддають життя найкращі з українців. Як ціною свого життя воїни стримують ворога на фронті та з чим їм доводиться стикатись.
Ніколи не забуваймо хто розпочав цю війну.
Ніколи не забуваймо, за що й за кого гинуть найкращі з українців.
Тримаймося і гуртуймося. Перемога буде за нами!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Привіт від хлопців з передової...;)

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 26 квітня 2020 року.

Упродовж 25 квітня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Військовослужбовці Об’єднаних сил за допомогою чергових вогневих засобів вжили вичерпних заходів впливу на окупаційні підрозділи. Рішучими та відважними діями наші воїни довели загарбникам необхідність безумовного дотримання режиму «тиші» на українській землі. Дванадцять порушень режиму припинення вогню минулої доби зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».
Російські збройні формування тричі обстріляли наших захисників в районі Авдіївки, випустивши 12 мін 120-го калібру та 9 мін з 82 мм мінометів, а також вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Підрозділи Об’єднаних сил неподалік Павлополя, Широкиного, Старогнатівки, Опитного та Водяного противник обстрілював з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Поруч з Лебединським наші воїни зафіксували ворожий вогонь з автоматичного станкового гранатомета, а неподалік Пісок зі станкового протитанкового гранатомета.
З настанням темряви ворог випустив 24 міни 120 калібру по околицях Широкиного, а по наших позиціях неподалік Водяного застосував 82 мм міномети — 46 мін. На усі обстріли Об’єднані сили дали противнику результативну та вмотивовану відповідь, змусивши окупантів припинити злочинну активність.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування Російської Федерації зі 120 мм мінометів обстріляли наших військовослужбовців біля Новоолександрівки та Попасної, використавши 29 мін, а з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів вели вогонь по наших позиціях поруч з Оріховим.
Опорні пункти Об’єднаних сил поруч з Кримським окупанти обстрілювали з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Внаслідок ворожих обстрілів один український воїн отримав поранення.
Злочинні та нахабні дії російських окупантів вздовж лінії розмежування на Донбасі безкарними не залишилися — вогнем зі штатного озброєння підрозділи Об’єднаних сил рішуче подавили ворожу активність. Усі спроби загарбників за допомогою зброї дестабілізувати ситуацію й надалі отримуватимуть адекватну й невідворотну відповідь з боку українських захисників. За даними розвідки Об’єднаних сил, 25 квітня українські військовослужбовці, що вели оборонні дії, знищили чотирьох окупантів та ще п’ятьох поранили.
Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російські найманці уже двічі порушили режим припинення вогню. Противник з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів обстріляв наші позиції біля Лебединського, а з зенітної установки ЗУ-23-2 — поруч з Широкиним. У відповідь на порушення українські воїни застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися. За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Слава Україні!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Протягом 25.04 втрати орків склали 9 чоловік:
"200"-4 (4 осмбр, 3 - діяльність снайпера ОС, 1-не бойовий)
"300" - 5 (3 - 1 осмбр(1- необережне поводження зі зброєю,2-підрив на НВП)
2-4 омсбр (1-обстріл, 1- стан здоров'я
Втрати ОВТ: БМП - 2 од.(4 осмбр, пошкоджені в результаті обстрілу)
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Втрати російсько-окупаційних військ протягом доби 27.04.2020 р. склали 5 осіб, з них:
Безповоротні 200 – 2 (1 – 11 омсп 1АК, 1 – 1 омсбр1 АК). Санітарні 300 – 3 (2 – 11 омсп 1 АК,1–9 омсп 1 АК).
За уточненими даними (26 квітня втрати противника додатково склали 1-200, 2-300 - 4 омсбр 2 АК.
Вірте в воїнів! Вірте в ЗС України!

шш.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation
Сьогодні, 3 травня, збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил, застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Так, по українських захисниках поблизу Оріхового, окупанти з мінометів калібру 82 мм випустили 30 мін. Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали бойові травмування. Воїнам надали першу медичну допомогу та оперативно евакуювали до лікувального закладу.

Снимок.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Стали відомі уточнені дані про втрати російсько-окупаційних військ на Донбасі за останні два дні.
Так, безповоротні дані бойовиків склали три особи, повідомив Анатолій Штірліц.
«Втрати російсько-окупаційних військ 02.05.2020 р. склали 3 особи, з них: безповоротні 200 – 1 (1 – 5 омсбр). Санітарні 300 – 2 (1 – 100 омсбр, 1 — 4 омсбр)», — написав він. Крім того, за уточненими даними (01 травня) втрати противника додатково склали 2 — 200.
Снимок.PNG
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Сьогодні воїни ЗСУ також дали адекватну відповідь.
На провокативні обстріли російські окупанти отримали адекватну й невідворотну відповідь з боку українських захисників. Втрати противника за добу уточнюються. Вірте в воїнів! Вірте в ЗС України!
Снимок.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Бойовики на Донбасі облаштували позиції для стрільби із самохідних артилерійських установок «Гвоздика» неподалік центральної частини окупованого Донецька. Таким чином, як і заповідав Путін, його вояки продовжують прикриватись мирними шканцями знаючи, що ЗСУ у відповідь вести вогонь не будуть. Про це повідомляється із публікацією схеми розміщення вогневих позицій і місць зберігання САУ і танків бойовиків.
«Продовжуємо розповідати про об’єкти терористичних військ на окупованих територіях України. 48.043776, 37.951000 — ангар с двома САУ «гвоздика», та парою танків. Ромбами позначено позиції САУ», — повідомив він
За його словами, звідси вони ведуть обстріли по «Промці» та Авдіївці.
«Центр міста, поряд — житло. Особливий ризик давати відповідь з Авдіївки — можна влучити прямо у 9 поверховий житловий будинок. Ось так воюють окупанти, ховаючись у житлових кварталах», — написав користувач.
shema.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
10 Гірсько- Штурмова Бригада

Ймовірно за все, за допомогою виготовленого кустарним способом приладу по типу "Партизан", було здійснено обстріл позицій біля населеного пункту Павлопіль некерованою авіаційною ракетою С 8 КО. Особливий цинізм ворога полягає в тому, що ракету було випущено саме по населеному пункту, в бік будівель, де мешкають цивільні особи - діти, їх батьки та пенсіонери. Завдяки щасливій випадковості, вона впала не розірвавшись лише в декількох десятках метрах від будівель. Враховуючи її швидкість польоту-до 700 метрів в секунду - лише мить відділяла мирних мешканців від трагедії. Фахівцями інженерної служби боєприпас, після огляду слідчими, було знищено на місці. Відповідними компетентними органами зібрано матеріали, за ознаками злочину, передбаченого статтею 438 ККУ- "Порушення законів та звичаїв ведення війни".

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Впродовж минулого тижня на Донбасі було ліквідовано щонайменше 10 російських терористів, а також виведено з ладу міномет окупантів 120-го калібру

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.
"Як свідчать дані української розвідки, лише за минулу добу один окупант загинув та ще один дістав поранення. Окрім того, за уточненими даними, втрати противника 2 травня склали: безповоротні — чотири, санітарні — один. Також підрозділи окупантів втратили один міномет 120-го калібру", - йдеться у повідомленні. Як зазначається, всього впродовж тижня - з 27 квітня по 3 травня, було ліквідовано 10 бойовиків російсько-окупаційних військ. Ще 14 дістали поранення різних ступенів важкості. "Ці цифри включають як бойові, так і небойові втрати, які противник несе внаслідок порушень заходів безпеки та низького морально-психологічного клімату у своїх підрозділах", - розповіли у відомстві.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Російські окупанти активізувалися біля Попасної.
Доба на сході минає без утрат. Окупанти 4 рази порушили режим тиші. Били із заборонених мінометів. Міни падали, зокрема, неподалік Попасної.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Стало известно место, где боевики «днр» хранят и ремонтируют боевую технику в оккупированной Макеевке и позиции, откуда ведется обстрел позиций ВСУ.
Оккупированная Макеевка. Часть исправительной колонии №32 (указано желтым) используется для хранения и ремонта военной техники. Красным обозначена позиция артиллерии. Отсюда обстреливают промку и Авдеевку. Рядом жилье (300м) и колония — отличный щит. Все, что нужно знать о том, как «воюет» вата. Это уже не первый выявленный случай, когда боевики на оккупированных территория маскируют технику и ведут обстрелы, прикрываясь мирными жителями.
skrin-1.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
З Днем піхоти всіх причетних! Слава піхотинцям!
59604442_613593275783118_2945291939404054528_n.jpg

96678924_2891439787848550_6559184263864909824_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
шш.PNG
шш1.PNG
 
Зверху