Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Розрахунок ПТУР окупантів більше не турбуватиме воїнів ОС.
На одній з позицій окупантів в районі Горлівки систематично вів вогонь розрахунок ПТУРистів. Але ОСи не забарилися з адекватною відповіддю та підловили колорадів в укритті.За даними розвідки, розрахунок ПТУР знищений разом з вогневою точкою.
Вірте в воїнів! Вірте в ЗС України!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Військовослужбовцями підрозділу ООС збито БПЛА типу "Елерон" російських окупаційних військ.
Сьогодні, 1 березня, на одному зі взводних опорних пунктів окремої механізованої бригади, яка тримає оборону на Світлодарському напрямку, військовослужбовці батальйонної тактичної групи полку спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України помітили над позицією безпілотний літальний апарат противника. Гвардійці пропустили його через першу позицію та відкрили загороджувальний вогонь по безпілотнику зі штатної стрілецької зброї. О 7 годині 43 хвилини на висоті 150 метрів безпілотний літальний апарат було збито. Військовослужбовці знайшли збитий дрон та передали його фахівцям спеціальних підрозділів.Як з'ясувалося, БПЛА, збитий пильними гвардійцями, виявився російським безпілотним літальним апаратом типу "Елерон".
Наразі фахівці вивчають збитий ворожий безпілотник та носії інформації.
Рухаємось далі!
Разом переможемо!
52828225_549453015547319_2706818042116964352_o.jpg
53043082_549452962213991_1582288706583134208_o.jpg
52729389_549452968880657_976201613469286400_n.jpg
52833037_549452955547325_5785821955647078400_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Шмакі-бум по снайперу російських окупантів.
На одній з ділянок фронту активізувався снайпер противника. Вмілими контр діями він був ужалений воїном ОС. Окупанти намагалися його одразу врятувати але у них це не вийшло, як і врятувати другого номера зі снайперської пари російських загарбників. Вірте в воїнів! Вірте в ЗС України!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Владеющий ситуацией в некоторых медицинских учреждениях на оккупированных территориях врач Александр Чернов,сообщил об очередных потерях оккупационных войск РФ...
03-15-605x331.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В соцсети сообщили о гибели на Донбассе курсантов-артиллеристов из России.
Погибшие оказались курсантами Коломенского высшего военного артиллерийского командного училища. По информации блогера Александра Соколова, они были операторами российских гаубиц Д-30, обстреливавших наших военных.
А.С..PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Как воюет «Азов» и почему командование ООС решило вернуть Национальную гвардию на передовую.
Полк «Азов» вернули на передовую. Почти четыре года это подразделение Нацгвардии находилось в тылу. Все это время военнослужащие «Азова» выполняли отдельные боевые задачи, но их появление на линии фронта не афишировалось. Теперь же полк непосредственно отвечает за свой участок фронта.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
На Донецком направлении активизировались вражеские снайперы.
На Донецком направлении активизировались вражеские снайперы,которые для поиска целей используют беспилотники. Кроме того, враг всячески срывает перемирие, объявленное 8 марта.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
ООС: затишшя перед бурею?
Після жорстких артилерійських дуелей та сутичок з ДРГ супротивника, останніми днями ситуація в зоні ООС стабілізувалася. Можливо, «практичні стрільби» російських курсантів-артилеристів завершилися і їхні залишки покинули терени бойових дій.Якби там не було, але, до прикладу, 12 березня було зафіксовано лише три обстріли позицій українських сил – у районі Павлополя (Донецька область) бойовики вели вогонь із мінометів калібрів 120 та 82 мм, біля Авдіївки – із ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. А поблизу Кримського на Луганщині бойовики застосували міномети калібру 82 мм.Втрат серед особового складу українських підрозділів не було. А от ворог, за відомостями, отриманими розвідкою, втратив вбитими 2 та пораненими 4 осіб.Напередодні, 11 березня з нашого боку також обійшлося без втрат і на фронті стояла тиша. Лише під Авдіївкою із стрілецької зброї було обстріляно опорний пункт одного з підрозділів ООС – справа буденна.Напередодні у Попаснянському автомобіль з українськими вояками підірвався на міні, в результат чого двоє військовослужбовців отримали поранення, один – важке.Утім, відносна тиша на передовій може бути затишшям перед бурею, підготовкою до виборів президента в Україні. За даними розвідки, окупанти активізували заходи щодо формування т. з. «батальйонів територіальної оборони» у складі 1-го (ДНР) та 2-го (ЛНР) армійських корпусів.Також є відомості про масове вилучення в «ихтамнетов» засобів персонального зв’язку. Речник прес-центру Міністерства оборони полковник Олександр Мотузяник зазначив, що у особового складу російських окупаційних військ терміново вилучаються пристрої, які дозволяють підключення та передачу інформації через мережу Інтернет.Це може бути пов’язано як зі спробою приховати реальну кількість російських найманців та перевдягнених кадрових військових, так і більш серйозними причинами. Відомо, що такі заходи застосовуються в період підготовки до певних військових дій.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
РОССИЯ ПРОДОЛЖАЕТ ПОСТАВЛЯТЬ ОРУЖИЕ И ПРИПАСЫ БОЕВИКАМ.
У противника - широкий арсенал вооружения. Россия щедро подвозит и оружие, и патроны. Поэтому оккупационные войска боеприпасов не жалеют. Бьют с крупнокалиберных пулеметов и гранатометов. Иногда палят из минометов. А еще армейцы отмечают активизацию снайперов.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
ПОЛОНЕНОГО ВЗЯЛИ, УКРАЇНСЬКИЙ ПРАПОР ВИВІСИЛИ: ПРО НАСИЧЕНІ ДНІ БІЙЦІВ ООС БІЛЯ БАХМУТСЬКОЇ ТРАСИ.
Вояки кажуть, поведінка ворога на цій ділянці фронту непередбачувана.Український прапор вивісили на окупованій території на Луганщині. Стяг з’явився на одній із будівель неподалік окупованого селища Донецьке. Сталося це майже одразу після того, як армійці на цьому напрямку узяли в полон російського найманця.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Новий "шмякі-бум"
від нашіх хлопців на передовій...


Ш.Ш..PNG

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Силами ООс збито БПЛА ворога!
Використовуючи “веснянеˮ перемир'я, противник продовжує ведення розвідки всіма доступними засобами, в тому числі з використанням сучасних БПЛА.
На Маріупольському напрямку з метою уточнення побудови системи оборони підрозділів Об'єднаних сил противник намагався використати БПЛА типу квадракоптер “Фантом-4ˮ.
Завдяки злагодженим діям спостерігачів та розрахунків чергових вогневих засобів, розвідувальне завдання повітряного шпигуна було достроково припинено на підльоті до позицій підрозділів Об'єднаних сил в районі Водяного.
Збитий БПЛА передано фахівцям спеціальних підрозділів для вивчення зібраної ворожим безпілотником інформації, в тому числі і про колишніх власників.
Рухаємось далі!
Разом переможемо!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В Донецке подняли флаг Украины.
14 марта, в микрорайоне Мирный в Донецке неизвестные патриоты подняли флаг Украины.Под флагшток со знаменем положили коробку, имитирующую взрывчатое вещество, чтобы оккупанты не смогли быстро снять сине-желтый стяг.Что бы его снять,оккупанты пригнали кран-вышку,с помощью которой его в последствии таки сняли...
https://www.62.ua/news/2333114/v-do...i7khLsEWCETjyCmq-uWBgnVRzILywuMA7GH_FRie_QJos
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Опасность с воздуха:враг сбрасывает гранаты с беспилотников.
Противник обстреливает позиции воинов 93 отдельной механизированной бригады «Холодный Яр» из гранатометов, крупнокалиберных пулеметов, стрелкового оружия. Позиции расположены слишком близко, так что любой такой обстрел крайне опасен.Кроме того, российские оккупанты сбрасывают с беспилотников гранаты.А еще противник активно применяет коптеры, чтобы наблюдать за позициями защитников Украины. Поэтому бойцы бригады «Холодный Яр» стараются максимально замаскировать позиции.Тактика, которую использует противник, называется провокативная. Ее цель заставить дать ответ и тем самым выявить огневые точки украинских воинов. А потом накрыть их более мощным огнем. Но «холодноярцы» не лыком шиты – дают достойный ответ и не ведутся на явные провокации.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
На Светлодарской дуге со стороны оккупантов РФ идёт перемещение техники.
Враг все время провоцирует защитников Светлодарской дуги. Бойцы бригады имени князя Константина Острожского рассказывают: обстрелы бывают и днем, но горячее всего здесь - ночью.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Командующий ООС обратился к жителям ОРДЛО: «Обещаю, мы вернемся».
Командующий ООС Сергей Наев заявил, что власти Украины и ВСУ работают над возвращением под украинский контроль неподконтрольных территорий Донбасса и на сегодняшний день данный процесс уже запущен.По его словам, информация о том, что местное население негативно настроено по отношению к украинским военным, не соответствует действительности:
«Что касается поддержки со стороны местного населения, скажу так: там проживает огромное количество настоящих патриотов Украины, многие помогают нам. Но, естественно, хватает и таких, кто относится к армии с настороженностью. В основном это те, кто находится под психологическим влиянием мощнейшей российской пропаганды. Именно поэтому одна из наших важных задач — донесение до людей объективной и правдивой информации, в том числе и распространение украино язычного контента в регионе, и препятствование вещанию российских теле и радиоканалов».
Наев уточнил, что целью операции Объединенных сил является освобождение всех территорий вплоть до государственной границы. Также, он добавил:
«Мы должны вернуть не только земли, но и граждан, сделать так, чтобы больше никто не поверил фейкам российских пропагандистских СМИ, популистам и лгунам страны-агрессора. Это большая, кропотливая, длительная и нелегкая работа. И этот процесс уже запущен».
При этом командующий ООС отметил, что многие жители неподконтрольных территорий с нетерпением ждут возвращения украинской власти:
«Что бы ни говорили и ни писали в СМИ о зомбированности живущих по ту сторону линии соприкосновения, на самом деле я четко знаю одно: там наши сограждане. Причем очень многие из них с нетерпением ждут возвращения украинской власти. Обращаясь к ним, хочу сказать: мы не забыли о вас, поэтому делаем все, чтобы как можно скорее в каждом городе и селе снова гордо развевались украинские флаги. Обещаю: мы вернемся!»
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Наступний шмякі-бум від нашіх хлопців з передової!

ш.ш..PNG

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Бійці 93 бригади Холодний Яр, що тримають оборону під Авдіївкою, влучили у саморобний БПЛА окупантів.
На цей раз до рук бригади потрапив дрон літакового типу, повністю зібраний вручну з деталей та матеріалів, які можна придбати у відкритому доступі.Дрон збили влучним пострілом у центральний блок, у якому знаходився акумулятор, частина електроніки та камера спостереження. Через це безпілотник вибухнув прямо у повітрі. Проте електронна частина залишилася майже неушкодженою, що дозволило проаналізувати програмне забезпечення та інформацію, яка зберігалась на борту.
Відео про збитого БПЛА:
https://www.facebook.com/93OMBR/videos/1961145207317606/
оос.PNG
 

Вкладення

Останнє редагування:
Зверху