Фокс

VADAS67

Слідопит
Хлопці дайте пораду. Маю сучку г/фокса.Має 1 рік і3 місяці. У вол*єрі у 13 місяців пішла за кабаном-обгавкувала.даже коли кабан утікав держалась на відстані до 1метра і старалась робити кусати за хвіст.Неділю тому знову був із нею у вольєрі- ще більш агресивно працювала.Радує те ,що знається берегти,відскакує від кабана і держиться на відстані 2-3метрів.Проблема в тому що в лісі немає пошуку.Далеко від мене невідходить.Чи може за то що скоро побачила в живу кабана? А мати в неї була універсал.Сама шукала і гавкала,йшла по-крові.Могла знайте однораз декілька підранків.
 

Кайзер

Мисливець
Підіть з нею в угіддя,де достатня кількість дичини.Старайтеся самотужки підняти звіра,та напустити собаку по гарячому сліду.За декілька раз,собака повинна включити мізки,та почати самотужки вести пошук та підйом звіра.
Вольєр,добре для ознайомлення собаки зі звіром,проте,насиченість запахів та обмежений простір вольєра,часто робить молодим собакам,ведмежу послугу.Вони звикають працювати по зрячому звіру,не включаючи природнього чуття.
Хоча,вік 1рік 3місяці фоксові,занадто рано робити якісь висновки,та ставити прогнози.
 

VADAS67

Слідопит
Дякую.Були на селекційному відстрілі-незнайшли кабанів(дуже жара). Я уже і сам думаю що нетреба було показувати кабана-щоб неробила лиже по-зрячому звіру.Мати її у 8 місяців уже гонила кози і оленя із голосом.
 

Romster

Мисливець
Маю подібну ситуацію, але мене поки це не турбує взагалі, поки в пріорітеті профільний звір. По копиту не притравлював, не показував.
Маю такого ж віку кобелька і сучину: кобельок завжди в постійному пошуку (20-50 м), а сучина в основному поруч теліпається, хоча кілька разів стрімко знімалася по сліду (на 100-150) скоріш за все по зайцю.
Так що правильно вам радять, находжуйте ... по звіру що вам цікавий.
 

Кайзер

Мисливець
Підтримую думку коллег,якщо в подальшому,плануєте використовувати по провільному звіру,тобто лис,то з копитом, я б не переймався.З віком,саме прийде.
Звісно,якщо в приоритеті буде копито,то не варто знайомити,та акцентувати увагу на пушному.
п.с"Універсали",це для тих,хто не розуміє....:)
 

Romster

Мисливець
Впевнений що Vadas67 послідовний, досвідчений, та знає чого хоче. А отримати як не пораду, то принаймні опис подібних ситуацій - то не завадить більшості читаючих :)
 

VADAS67

Слідопит
Хлопці файно дякую за поради! Але мати її файно робила на все-копито,від кози до кабана,лисицю душила в норі,на птицю робила стойку,вже не говорю про білку і куницю.То була настоящий *Універсал*.
 

Romster

Мисливець
Єхх, немає в математиці однакових чисел ))))
Якщо мала не конфліктна і є змога, як варіант ... спробуйте принцип наглядності (в угіддях з іншими собаками, породами).
 
Зверху