Фермер - браконьєр чи ні !?

Охотник77

Снайпер
Це для далеких, може будь понятна така ситуація!!! А реалії зовсім інші! Кукурудзу, яка простояла на полі до весни, у вас не прийме ні один переробник, чи
Я розумію що трохи не по темі але можете мені відповісти навіщо останніми роками переорюється все що тільки можна.
 

кей

Мисливець
Я розумію що трохи не по темі але можете мені відповісти навіщо останніми роками переорюється все що тільки можна.
Із жадності. Розорюють болота, дороги і т.д. Більше площ. При сучасній техніці це не так важко.
 

кей

Мисливець
Це для далеких, може будь понятна така ситуація!!! А реалії зовсім інші! Кукурудзу, яка простояла на полі до весни, у вас не прийме ні один переробник, чи зернотрейдер, так як якість її дуже низка. Більш того, її навіть не хочуть їсти домашні свині і кури, навіть переробивши її на дерть.[/
Не требе! Мені, як фермеру і жителю, який більшість життя проживає в сільській місцевості, цікаво почитать, яке зло ми несем, для нашого мисливського господарства.
Цікаво послухать думку людей, які в " темі" або живуть на Печерську ?
 

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
Це все елементарно. Розорють землі, які призначені під сільськогосподарське виробництво!!! Колись ці землі теж пахалися, тоді були кинуті, як не рентабельні, самі користувачі змінили їх призначення, потім при розпаді колгоспів і радгоспів вони залишились не паханими. Всі ці ділянки підпали під розпаювання, стали людей, які колись там працювали, а також перейшли в державну власність і надаються, через аукціони в аренду.
 

Охотник77

Снайпер
Точніше осушування і розорювання заболочених ділянок було признано неправильним напрямком
 

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
А як на рахунок боліт,вони ж ніколи раньше нерозпахувалися?
Якщо це болото, то його не розпахаєте, а якщо ділянка, де колись були болота, то держава переводить її в землі сільськогосподарського призначення, установлює нормово-грошову оцінку і надає в аренду, а в кого є бажання і можливость орендують цю ділянку.
 

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда

senya 2011

Мисливець
Якщо це болото, то його не розпахаєте, а якщо ділянка, де колись були болота, то держава переводить її в землі сільськогосподарського призначення, установлює нормово-грошову оцінку і надає в аренду, а в кого є бажання і можливость орендують цю ділянку.
Деякі фермера самостійно переводять ділянки сухих боліт під власне використання, без жодного на те права. Навіть там де проходить межа районних угідь, єгер з головою сільської ради точно сказати неможуть , що це саме територія їхньої сільскої ради а фермер знає точно , що це його. На рахунок розробки, розробляють те що ніколи ні при кому не розроблялося, с такою жадібністю що аж по глині сіють. Непотрібно від свого лиця захищати кожного фермера україни, ви їх особисто незнаєте і законність їх дій також. З повагою до землеробів!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Меліорація - важливий агротехнічний прийом, але в нас його застосовували здебільшого для "відмивання" коштів. До того ж нерідко безглуздо і там, де воно не потрібне. Самі бачите, скільки меліоративних земель стоїть без використання. А скільки річок зникло чи обміліло внаслідок безглуздого використання цього прийому. Скільки водно-болотних птахів та тварин нами втрачено, місць нересту.
Окрім того, як при Союзі, так і зараз болота та інші "неудобья" приорювали та приорюють зараз, для збільшення "врожайності" та отримання доходів!
Що ще шкідливого роблять фермери? Наприклад, застосування широкозахватної техніки без застосування відлякуючих тварин пристроїв, бездумне застосування гербіцидів та іншої хімії, особливо - через застосування монокультури впродовж довгого часу. Всі європейські країни використовують метод обробки та збирання врожаю від центра до країв полів, щоб зберегти диких тварин.
Щодо збирання кукурудзи весною Сам знаю випадки, коли осінь була такою, що на поле заїхати було неможливо, тому у знайомого кукурудза до весни простояла, весною зібрав, кудись загнав! Може воно й поганої якості, але я таких випадків знаю багато!
А пали залишків рослинності?.. Скільки тварин спалило, а лісу та іншого цінного попалило!
Є ще із чим фермерам "боротися", це точно!
У той же час фермер використовую землю для своїх господарських потреб, тому мисливці змушені із цим рахуватися! Але й фермери повинні мати повагу до діяльності інших, тим паче, що таким вони можуть зберегти фауну та флору своєї країни для свої нащадків, заради яких вони й працюють!
Щодо боротьби із порушниками правил полювання та захисту державного мисливського фонду від поганих фермерів тощо, то треба, як, наприклад, у США зробити спецслужбу охорони мисливських тварин та риби, які постійно в угіддях, гарно оснащені та озброєні. можуть групуватися у разі необхідності, мають достатньо прав. І вони працюють у поєднанні із господарями землі, мисливцями, громадянами своєї багатої країни врешті решт! Неосвічений та неоснащений єгер так працювати не зможе, навіть у дуже багатого господаря. Тай й господаря того... треба контролювати, бо вони плутають свої обов'язки у наданих у користування мисливських угіддях із правом власності на все, що бігає під його ногами! Думають лише як заробити, без очікування наслідків своєї жадібності.
Щодо Бориспільського району. Я ж свого часу працював мисливствознавцем у Військовому товаристві мисливців та рибалок, тому місця в тому господарстві знав. Так, комусь допомагали, але коли той же Федір запив, ми до нього їздити перестали, а коли його "видавив" інший господар господарства і почав трошки "хуліганити", то ми і йому крові попили. Він навіть до Генпрокуратури на мене "фігню" накалякав, але жтам не зовсім дурні люди, швидко розібралися. Якби не чергові зміни в нашій "цікавій" державі, ми б йому лад навели, але у державі відбувалися постійні зміни "на краще", тому я просто пішов із цієї дурної роботи. Бо менти закрили збройову кімнату через те, що ми "заважали" полювати їх колегам, наше керівництво не хотіло витрачати кошти на пальне та інші необхідні речі для нашої роботи, а суди... Ну, про суди ви самі в курсі!.. Ця робота нікому, окрім пана Лукашенка у Білорусі, не потрібна у наших пострадянських країнах! Тому й пішов в інші організації. Та й вік вже не той, що, наприклад, у вихідні вночі ганятися за бракошами, а у понеділок виходити на роботу бо у начальників інші завдання!
Ладно, меня треба на Комітет екології ВРУ три законопроекти оцінити для обговорення завтра, а я тут із вами фігеню займаюся!
Хто во що хоче вірити, все одно залишиться при своїх інтересах, поки його життя не поправить.
Мисливцям та фермерам - успіхів у ваших побажання та порозуміння! Браконьєрам - "вдалої" зустрічі із мисливськими інспекторами!
І з прийдешнім черговим святом старого Нового року!
 

Croc

Мисливець
Спеціально для вас телефонував фермеру в Решетилівський р-н Полтавська область. Ціна тони кукурудзи по осені після збору урожаю від 2500 до 2700грн за тону, ціна сушки на єлеватор за 1тону 300грн. Він майже всю лишив в полі, розраховує на 3300грн за тону. Соняшник ніхто назиму не лишає :)
Херовий він фермир а висною що ві буде сіяти чи може під пар . І спробуйте знайти комбайна менше 50га. і їхати не хочуть.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Херовий він фермир а висною що ві буде сіяти чи може під пар . І спробуйте знайти комбайна менше 50га. і їхати не хочуть.
"Кожен "дрочит", як... може!". У кожного свої примхи та голова!
Ще раз скажу: знав багатьох, що залишали кукурудзу до весни, зазвичай - через погодні умови. А врожай вони ж можуть... "розбавляти" чи хто їх знає!..
 

Croc

Мисливець
Так можливо залишити при несприятливій погоді, але щоб спеціально щоб ціна виросла то це нонсенс це не господар, або він сабе не поважа або свою землю.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Так можливо залишити при несприятливій погоді, але щоб спеціально щоб ціна виросла то це нонсенс це не господар, або він сабе не поважа або свою землю.
Із цим не сперечатимуся, не продава! ;) Але через погодні - знав багатьох, що лише весною змогли добратися
 

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
Навіть там де проходить межа районних угідь, єгер з головою сільської ради точно сказати неможуть , що це саме територія їхньої сільскої ради а фермер знає точно , що це його.
Далека ви людина від цих питань, але уперта:D
Якщо егер не знає меж своїх угідь, то він не не своему місті:D:D:D Кожне мисливське господарство робить проект мисливського погоджження, де чітко вказано межі цього господарства! А ділянки, призначені для ведення сільськогосподарського виробництва, які знаходяться на території сільської ради, але за межами населеного пункту і не є людскими паями, являються власністю держави. І не сільська рада їх надає, а держава, і кожна така ділянка має технічну документацію, а послідні навіть в цифровому виді , де чітко указані межові знаки!
Непотрібно від свого лиця захищати кожного фермера україни, ви їх особисто незнаєте
Ще і як потрібно! Я не знаю кожного аграрія особисто, але я знаю точно, що висовуючи свої безглузді звинувачення нам у браконьєрстві, ви гарненько наїлися продукції, яку вирощують аграрії України!!!
Я прекрасно понімаю вас, як мисливця, вершиною для якого є добуття дикого кабана, але їх нажаль не така велика кількість, як нам хочиться. Причина цьому я знаю, ви, нажаль ні.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Хлопці, "всім сестрам по сережкам"? Давайте так діяти: винний мисливець - притягаємо до відповідальності його, винен власник чи користувач земельної ділянки - повинен відповісти за своє порушення!
А якщо завинив єгер - чим він краще двох попередніх? Те ж саме застосовуємо й до нього!
Але - кожний відповідає за свої порушення чи недостатки, при цьому - у межах вимог і приписів законів!
І не треба казати, що той чи інший гірший - треба конкретно визначати кому, за що і скільки!
Але серед усіх є як правильні виконавці, так і порушники можуть бути. Визначаємося із конкретикою і приводим до ладу!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Інша справа, що у всіх свої знання, якщо вони хибні чи недостатні - хто може, хай допоможе! Але без своїх вигадок, лише вимоги Закону!
 

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
Наприклад, застосування широкозахватної техніки без застосування відлякуючих тварин пристроїв, бездумне застосування гербіцидів та іншої хімії
Хімія, так і добрива, коштує дуже великих і нажаль стабільніх грошей, але людям, які нічого не понімають в цьому, кажеться, що це аграрії роблять те, ніби їм не має чим занятися:D По поводу широкозахватної техніки, її з фермерів можуть позволити тільки одиниці, більшості вона не покарману, та і не рентабильна на токі площі!
Нажаль, більшість з вас думають, що в нашій країні всі поля пахають фермери, але це не так. Більшість земель належать агрохолдінгам і товариствам, які входять в ці холдінги, а це сотні тисяч гектар. Там є де і техніці розгулятися і за що завод купить по хімії, і їх служба безпеки любому інспектору бистро пояснить, хто він і куди йому йдти, в тому напрямку, куда його послали:D:D:D:D:D
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Чесно кажучи, для мене що холдинги, що фермери - все однакове, я під фермерами тут маю на увазі людей (підприємства), які обробляють землю. Холдингів у нас (на жаль або слава Богу) не так уж і мало, є, які використовують сотні тисяч га, а тут балакаємо про те, торгувати чи ні землею?!. Земля, як на мене, те ж товар, торгівля нею теж надає певні надходження і людям, державі. Правила лише треба створити такі, щоб більш-менш влаштовували і тих, і інших. Це, безумовно, складно, але!.. намагатися треба! А не сидіти на товарі, як собака на сіні! Але всі чекають, мабуть, що старі повмирають, землі без нащадків з'явиться!!!.. У мене у жінки майже 10 га!
Але ми про інше!..
Так, колего, хімія зараз дуже дорога! Але ведення монокультури, краще мене знаєте, виснажує землю, і вимагає цієї хімії значно більше, ніж під час застосування сівозмін... Які до цього часу НЕЗАЛЕЖНА Україна ніяк не визначить законодавчо! Але ж така "агрономія" землю знищує, вимагає збільшення хімізації, ми знищуємо таким чином нашу родючу Землю, мисливських і не тільки тварин, а також рідних дітей та онуків! У майже тому ж Решетилівському районі (десь на десяток км від райцентру) живе рідня жінки, в них син хворів на рак, спитав: а як увас із водою? Відповідь: декілька разів перевіряли, сказали, що воду у колодязях пити не можна!!! Питаю: і що п'єте? Відповідь: А що нам пити? Я розумію, що там Потавагазвидобування, Кременцуцький НПЗ, але!.. І два крупних фермери в окрузі, які взяли в оренду місцеві землі двох (а може і більше...) районів!
Тому і хімізація, і захвати мають місце! І слава Богу, якщо не багато, а якщо таки багато?!.
Я згоден, що єгері через багато причин не працюють і не МОЖУТЬ працювати так, як треба! Але й на те є, на жаль, об'єктивні, але й суб'єктивні причини. Згоден, що фермери (до речі, й агрохолдинги) виконують свої головні завдання - годують народ України та якимось чином наповнюють казну Держави. Справа у тому, що нам зробити, щоб вони працювали краще, а, головне, як допомогти їм не порушувати закони та зберегти наш державний мисливський фонд, а не тикати пальцем, хто найбільша сволота! У любому випадку палець покаже на нас - НАРОД НАШОЇ КРАЇНИ!!!
Змінюємося на краще!!! ;)
 

senya 2011

Мисливець
"Кожен "дрочит", як... може!". У кожного свої примхи та голова!
Ще раз скажу: знав багатьох, що залишали кукурудзу до весни, зазвичай - через погодні умови. А врожай вони ж можуть... "розбавляти" чи хто їх знає!..
Ну можливо до кінця весни, але вони розраховують на щось, на якусь виходу і цілком прораховують нюанси. А ось недавно завдяки кукурудзі зайшли вовки і буквально за добу знешкодили 5 кіз, в природніх умовах таку кількість на такій території незнайти та і взяти тяжко.
 
Зверху