У МВС підготували зміни до правил реєстрації цивільної зброї.

Грищенко

Снайпер
У МВС підготували зміни до правил реєстрації цивільної зброї.

Зараз процес перебуває на етапі доопрацювання запропонованих змін.
У Міністерстві внутрішніх справ анонсували швидкі зміни до так званого "наказу 622", який регламентує в Україні обіг стрілецької зброї серед громадян. Про це у коментарі "Тижню" розповів голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко.

За його словами, незважаючи на відсутність в Україні закону "Про зброю", облік обігу зброї та боєприпасів все одно потрібно осучаснити. Тому у міністерстві вирішили піти шляхом змін до "наказу 622", який ухвалили ще у 1998 році.

Він додав, що кілька тижнів тому відбулося громадське обговорення, а нині створено робочу групу з доопрацювання змін.

"Пропозиції від суб'єктів, спортивних організацій, які надійшли, якраз і будуть взяті за основу (змін –Ред.)", – сказав Мартиненко.

Також він детальніше розповів про зміст запропонованих змін.

"Пропонується прибрати строк дії дозволу (на зберігання зброї – Ред.) – він зараз на три роки видається, а пропонують дозвіл зробити безстроковим. Документи, які треба зібрати для отримання дозволу (довідка про несудимість, медична довідка), можна буде отримати в МВС. Тобто ми бачимо корупцію там, де треба збирати довідки і приносити знову в міністерство, щоб продовжувати дозвіл, і хочемо її прибирати. Умови зберігання зброї фіксуватиме дільничий інспектор. Одна з основних пропозицій – перенести реєстр зброї до сервісцентру при МВС, а вже контрноль за обігом зброї, щоб здійснювала Нацполіція. Дозвіл на зброю, ліцензії мають видаватися у сервісцентрі. Це звичайна послуга, яку він може надавати", – зазначив Мартиненко.

Нижче варіант оновленого "наказу 622" зі змінами та доповненнями, запропонований до громадського обговорення у червні. Після доопрацювання у вказаний документ ще можуть внести зміни.


http://tyzhden.ua/News/171202
 

Грищенко

Снайпер
А начиналось все с этого:
10.06.2016 15:16
Представники громадських організацій ініціювали громадське обговорення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України № 662 від 21.08.98 щодо реєстрації та обігу зброї.



До Громадської ради МВС України надійшли звернення від трьох громадських організацій із проханням розпочати обговорення змін до наказу МВС № 622 «Про затвердження Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, травматичної, холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів».



«Наказ про реєстрацію зброї, боєприпасів застарілий. Він потребує змін і доопрацювання відповідно до потреб часу й суспільства. Відтак, громадськість має висловити свою думку щодо його вдосконалення», – зазначив голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко.



Під час обговорення, що відбулося 9 червня, представники МВС та громадських організацій озвучили свої пропозиції щодо поправок до наказу. Зокрема йшлося про введення єдиного електронного реєстру обігу зброї та про усунення обмежень щодо терміну дозволу на використання зброї.



Протягом наступних 15 днів усі охочі можуть долучатися до обговорення. Всі пропозиції будуть розміщені на сайті МВС у розділі «Громадські обговорення» (ЗАВАНТАЖИТИ) . Узагальнені поправки будуть подані на розгляд до Міністерства внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України
http://www.mvs.gov.ua/ua/news/1540_..._nakazu_pro_restraciyu_ta_obig_zbroi_FOTO.htm
 

Валериевич

Мисливець
По поводу сделать разрешение постоянны,, я дума,, это не плохо. А что слышно по поводу количества едениц и их сбережения?
 
Зверху