Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Президент США Джо Байден продолжит поддерживать Украину, как это делает американский Конгресс, заявила временная поверенная по делам США в Украине Кристина Квин.

«Конгресс США всегда имел очень серьезную двухпартийную поддержку Украины, и это будет продолжаться во времена новой администрации. Президент Байден уже заявлял, что он является серьезным сторонником Украины, поддерживает ее суверенитет и территориальную целостность, и он будет поддерживать Украину, так же, как это делал Конгресс Соединенных Штатов», — сказала Кристина Квин.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
ВМСУ отримали 84 американські надувні човни.

Вісімдесят чотири жорстко-корпусні надувні човни типу RHIB та RIB отримали Військово-Морські Сили України в рамках американської матеріально-технічної допомоги. Урочиста церемонія передачі відбулась сьогодні 10 лютого 2021 року, в Практичній гавані міста Одеса. Нагадаємо, що 84 човни були доставлені в Україну в січні цього року. Також повідомлялося, що до штатів військових частин морської піхоти ВМС України введені підрозділи на катерах. ВМС України вже отримувало подібні плавзасоби. Зокрема в 2011 році, згідно з наказом Міноборони № 573, на озброєння було прийнято шлюпки з жорстким корпусом та надувними бортами Willard SF-540 та Willard SF-730. А в 2015 році, в рамках допомоги ВМСУ отримали від США п'ять швидкісних катерів Willard SF-730 та SF-11M – 7-мі та 11-метрових відповідно.
578.jpg
 
Останнє редагування:

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Новая администрация США, отказалась отменять санкции в отношении России, введенные из-за событий на Украине, и признавать Крым территорией РФ.

Об этом заявил представитель американской миссии при ООН Родни Хантер.
«Мы никогда не признаем попытку России аннексировать Крым. В результате санкции США в отношении России за действия на Украине останутся в силе до тех пор, пока Москва не пересмотрит свой курс», — подчеркнул он. Он также обвинил Москву в том, что ее вооруженные силы якобы присутствуют на Украине, и пообещал продолжать поддерживать Киев.
«США намерены и впредь поддерживать украинских партнеров в их усилиях по восстановлению территориальной целостности страны», — добавил Хантер.
Ранее в январе посол США в России Джон Салливан, рассказал об отказе ослаблять санкции против Москвы из-за Крыма. По его словам, проблема, связанная с действиями на Украине, остается приоритетной для администрации США.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Раджу усім не байдужим до ситуації в Україні та на Донбасі, подивитися це дуже інформативне відео! А висновки зробить кожний сам...

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Як у Австрії вшанували українських козаків...

Мало хто знає, але у Відні - в столиці Австрії, на горі Леопольдсберг стоїть прекрасний пам'ятник козакам. 337 років тому, тут відбулася вирішальна битва, яка зупинила експансію турецьких військ углиб Європи. І вирішальну роль у ній зіграли полки українських козаків, покликаних австрійцями на допомогу. У 2013 році місцева діаспора вирішила увічнити їхню пам'ять, встановивши пам'ятник козакам.
153988910_2927113710945763_2960844183608170335_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Литва планує продовжувати надавати військову допомогу Україні.

Про це заявив Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс.
Він прокоментував питання про плани Литви щодо України в частині надання військової допомоги, яка вже надавалася, в тому числі летальною зброєю.
"Не бачу необхідності якось міняти нашу політику на цьому напрямку", - сказав Ландсбергіс.
Він також повідомив, що Литва підтримує ідею створення Кримської платформи, і відзначив наявність ефективних заходів тиску на державу-окупанта.
"Я вважаю, що ніщо не вічне. Самі російські політики можуть думати, що це (окупація Криму. - Ред.) - повністю вирішена справа, але є інструменти, цілком законні, наприклад економічні. Деякі з них вже використовують, деякі ще використовуватимуть , - вони чинять тиск на державу-окупанта. І за певних умов ці політики можуть змінити свою думку", - зазначив глава МЗС Литви.
На думку Ландсберґіса, Кримська платформа "дуже корисна", не тільки для пошуку конкретних рішень, але і для того, щоб нагадувати про проблему.
"Світ мінливий - з'являються нові проблеми, людям властиво відволікатися, тому це корисна ініціатива, щоб нагадувати західним партнерам про те, що Крим окупований, тому Литва буде брати участь в цій платформі", - підсумував дипломат.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Міноборони США розповіли, що входить в новий пакет військової допомоги для України на суму $125 млн.

Пакет допомоги "включає навчання, озброєння і консультативні послуги" для ЗСУ.
"Ці дії підтверджують прихильність США надання оборонної летальної зброї, щоб Україна могла ефективніше захищатися від російської агресії", - йдеться в повідомленні Пентагону. Україна отримає два патрульні катери Mark IV з озброєнням. "У поставку також входять додаткові контрбатарейні радіолокаційні станції і бойова техніка, що покликані підвищити нищівну силу, командування і управління, а також ситуативну обізнаність ЗСУ; безперервне забезпечення супутникової розвідки і аналізу; військово-медичне обладнання та техніка для евакуації з місця бойових дій", - повідомили в Міноборони США. Решта $150 млн, виділені Конгресом США, будуть надані в 2021 фінансовому році, коли Міністерство оборони у співпраці з Державним департаментом підтвердить, що Україна домоглася значного прогресу в ключових оборонних реформах у цьому році, як того вимагає Національне оборонне відомство. Пентагон закликав Україну продовжувати проводити реформи, які посилюють цивільний контроль над збройними силами, сприяють підвищенню прозорості та підзвітності в оборонній промисловості і закупівлі, а також модернізують оборонний сектор в інших ключових областях відповідно до принципів і стандартів НАТО.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Сенсационное расследование компании Bellingcat о вагнеровцах в Укрине...

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Президент США Джо Байден продлил на год санкции против России, принятые ранее в связи с ситуацией в Украине и аннексией Крыма. Об этом сообщается в федеральном реестре – сборнике документов американского правительства, пишет «Голос Америки».

Санкции были введены ранее администрациями Дональда Трампа и Барака Обамы. Байден решил, что все эти ограничения «должны оставаться в силе» и после 6 марта 2021 года.
«Действия и политика, о которых говорится в данных указах, продолжают представлять необычайную и чрезвычайную угрозу интересам национальной безопасности и внешней политике США», – отмечается в пояснительной записке президента.
Он подчеркнул, что из-за этого «продлевает на один год режим чрезвычайного положения, объявленный указом 13 660».
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Тейлор: США ніщо не заважає визнати Україну головним союзником поза НАТО

Вашингтон не може самостійно затверджувати рішення щодо інтеграції України в НАТО, але йому ніщо не заважає надати нашій країні статус головного союзника США поза Альянсом.
Про це на онлайн-конференції XII Діалог з питань безпеки заявив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, повідомляє Укрінформ.
«Минулого тижня я розмовляв із командою (в уряді США – ред.), яка зосереджена на українському напрямі. І кілька людей згадали про План дій щодо членства (ПДЧ), який забезпечив би Україні приєднання до НАТО», - розповів Тейлор. Він зауважив, що в цьому питанні є складнощі, оскільки «сьогодні є члени Альянсу, яких ще слід переконати, що українці готові до ПДЧ». Утім, переконаний дипломат, цей момент рано чи пізно настане, і Україна приєднається до НАТО, як було обіцяно під час Бухарестського саміту Альянсу 2008 року.
«Водночас Сполучені Штати можуть продемонструвати тверду підтримку й міцні відносини з Україною, надавши їй статус головного союзника США поза НАТО», - підкреслив колишній посол.
За словами Тейлора, це не потребує схвалення будь-якого іншого члена НАТО: «Це повною мірою перебуває в компетенції уряду США». Як відомо, американський уряд надає статус головного союзника поза НАТО країнам, які мають стратегічні відносини зі збройними силами США, однак не є членами Північноатлантичного альянсу. Цей статус, який зараз мають 18 держав (у тому числі Австралія, Бразилія, Ізраїль, Південна Корея, Японія), не передбачає колективної оборони, але дає цілу низку військових та фінансових переваг.
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Велика Британія спроєктує нові ракетні катери спеціально для України в межах підписаного між двома країнами меморандуму. Перші чотири катери будуть побудовані в Британії, при цьому українські суднобудівники спостерігатимуть за ходом робіт, вчитимуться і тренуватимуться.

Про це розповів аташе з питань оборони посольства Великої Британії Тім Вудс.
"Ці ракетні катери проєктуються спеціально для України, тому вони будуть оригінальними і матимуть довжину орієнтовно від 50 до 65 метрів, що забезпечуватиме швидкість у 40 вузлів. І на них планується встановити артилерійські системи та ракети", - зазначив він.
За словами Вудса, це можуть бути ракети малої або великої дальності. Саме це питання якраз зараз розглядають британські компанії.
"А друга частина - чотири ракетні катери - будуватимуться в Україні. І це буде чудово для українського кораблебудування і також для ВМС, бо ви отримаєте ці спроможності тут, в Україні. Інша опція, яку ми вивчаємо, яка ще не сформалізована, це - спільне проєктування бойових кораблів британської промисловості з українським проєктним бюро у Миколаєві", - розповів Вудс.
У Британії розраховують почати будівництво першого катера на початку наступного року.
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США готовят комплексную стратегию в отношении Украины, поэтому первый разговор Байдена и Зеленского откладывается, - СМИ

Президент Украины Владимир Зеленский нервничает из-за того, что до сих пор так и не состоялся его телефонный разговор с американским коллегой Джо Байденом.
"Зеленскому переживать из-за отсутствия звонка из Вашингтона в общем-то не стоит. По информации ZN.UA, американцы просто хотят основательно подойти к первому разговору: они готовят комплексную стратегию в отношении Украины. Когда ее можно будет предложить, тогда и состоится разговор. При этом Белый дом якобы даже готов предоставить нашей стране статус основного союзника вне рамок НАТО. Но пока стратегия разрабатывается, все жесткие претензии к Киеву Вашингтон передает через МВФ и послов "большой семерки".
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Туреччині вже збирають нову партію безпілотних літальних комплексів Bayraktar TB2 для України

Народний депутат фракції «Слуга Народу» Ігор Копитін разом із заступником міністра оборони Олександром Миронюком і командувачем ВМС Олексієм Неїжпапою відвідали авіабудівне підприємство Baykar Defense в Стамбулі, проінспектувавши хід виробництва БПЛА.
“Разом з колегами ще раз переконалися, що турецька сторона неухильно дотримується своїх зобов’язань перед Збройними силами України”, – написав Копитін. Як повідомлялося, Міністр оборони України Андрій Таран та президент Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір підписали меморандум, де, зокрема, було окреслено наміри започаткувати й імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів та всіх видів турбінних двигунів. Тоді ж Андрій Таран та Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар підписали рамкову військову угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Турецької Республіки. Турецькі безпілотники продемонстрували свою ефективність під час бойових дій в Сирії, Лівії та в Нагірному Карабасі.

157955434_4114556058564246_8321932166825998088_n.jpg
157957852_4114594318560420_9063022174635907009_n.jpg
158019331_4114557581897427_8589858746943356064_n.jpg
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
На Донбасс приехала делегация Вооруженных Сил Великобритании, оценили подготовку ВСУ...
Сегодня, 7 марта, делегация Вооруженных Сил Великобритании, посетила Донбасс. В район проведения операции Объединенных сил, состоялся визит делегации Вооруженных Сил Великобритании. В ходе визита представители иностранной делегации ознакомилась с ситуацией безопасности на Востоке Украины, а также оценили эффективность подготовки личного состава Вооруженных Сил Украины в рамках операции "ORBITAL". В частности, иностранные представители посетили Объединенный центр гражданско-военного сотрудничества в городе Краматорск. Кроме этого, в рамках визита, делегация ознакомилась с порядком работы на КПВВ Майорское, после чего британцы провели брифинг с представителями ОБСЕ в Краматорске. Во время брифинга заместитель Командующего ООС генерал-майор Эдуард Москалев и представители Объединенного центра ЦВС ознакомили делегацию Вооруженных Сил Великобритании с ситуацией безопасности на Востоке. Визит завершился встречей с представителями Офиса координации гуманитарных вопросов ООН.
Справка:
В 2015 году Правительство Великобритании, при поддержке Палаты лордов, приняло решение о начале тренировочной группы британских инструкторов (операция "ORBITAL) и направлении военного персонала в Украину для оказания помощи по развитию оперативных и боевых возможностей Вооруженных Сил Украины. Начиная с марта 2015 года, с участием британских инструкторов подготовлено более 22 500 военнослужащих Вооруженных Сил Украины.

Источник: https://v-variant.com.ua/na-donbass...-velykobrytanyy-otsenyly-podhotovku-vsu-foto/
 

Вкладення

  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Сполучені Штати добре обізнані про виклики, які сьогодні стоять перед Україною, і готові посилити її підтримку в різних сферах.

Про це заявив у середу в Конгресі Сполучених Штатів державний секретар США Ентоні Блінкен.
"Ми виступаємо рішуче проти спроб Росії анексувати Крим, ми рішуче проти агресії РФ на Донбасі, на сході України. І ми твердо підтримуємо Україну та маємо намір посилити цю підтримку – чи то у сфері безпеки, економіки, або ж у зусиллях щодо зміцнення власної демократії", - зауважив глава Держдепартаменту. Він підкреслив, що Україна відповідає на виклики агресії ззовні, з боку Росії, а також на власні виклики, включно з проблемою корупції. "Ми налаштовані працювати над усім цим", - зауважив Блінкен. Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен виступив у середу на слуханнях у Комітеті в міжнародних справах Палати представників США.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В одесский порт прибыл американский сухогруз с армейским вооружением.
В одесский порт прибыл американский сухогруз с армейскими вседорожниками для Вооруженных сил Украины. Сухогруз Ocean Glory под американским флагом зашел вчера вечером в одесский порт. По информации судно доставило в Украину около 350 тонн военного снаряжения, а так же в частности 35 армейских внедорожников HMMWV...
пом1.jpeg
пом2.png
пом3.jpg
пом4.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ну що, тепер прийшла допомога із Канади!
У Львові приземлився літак Boeing CC-177 "Globemaster" ВПС Канади із вантажем з військовою допомогою для України!
США, Велика Британія, Канада... Супердержави на нашому боці і це чудово! Головне - використати допомогу за призначенням, направити її туди, де вона найбільш потрібна і використовувати її для захисту нашої України. Найважливіше те, щоб наші хлопці на передової мали все саме найкраще і могли захистити себе і гідно відповісти клятим оркам! А для цього потрібно повернути контрснайперські групи, позиції, розвідку.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ну що, тепер прийшла допомога із Канади!
У Львові приземлився літак Boeing CC-177 "Globemaster" ВПС Канади із вантажем з військовою допомогою для України!
США, Велика Британія, Канада... Супердержави на нашому боці і це чудово! Головне - використати допомогу за призначенням, направити її туди, де вона найбільш потрібна і використовувати її для захисту нашої України. Найважливіше те, щоб наші хлопці на передової мали все саме найкраще і могли захистити себе і гідно відповісти клятим оркам! А для цього потрібно повернути контрснайперські групи, позиції, розвідку.
KANADA1.jpg
KANADA2.jpg
KANADA3.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Києві приземлився ще один літак ВПС США...
За останні 2 дні до України прибули три важких транспортних літака ВПС США (один транзитом зі Штатів, два з американських баз у Європі). Те, що знаходилось на бортах, чи не важливіше всіх попередніх"Джавеленів". Ось так робиться справа - без зайвих шуму та пилу. God bless America and Ukraine.
Helgi Sharp."
Системы раннего обнаружения?РЭБ? Ну очень интересно.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Сполучені Штати розглядають можливість відправки військових кораблів у Чорне море в найближчі кілька тижнів на знак підтримки України на тлі збільшеної військової присутності Росії на східному кордоні України.
Про це повідомив у четвер представник міністерства оборони США.
За словами чиновника, військово-морські сили США зазвичай не діють у Чорному морі, але розгортання бойових кораблів у даний час стане сигналом для Москви, за яким США уважно стежать.
США зобов'язані повідомити за 14 днів про свій намір увійти в Чорне море відповідно до договору 1936 року (доктрина Монтре), згідно з яким Туреччина контролює протоки для входу в море. Неясно, чи було надіслано повідомлення.
Представник Міністерства оборони також повідомив, що ВМС продовжують запускати розвідувальні літаки в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем для спостереження за діяльністю ВМФ Росії і будь-якими переміщеннями військ в окупованому Криму.
У середу два американські бомбардувальники B-1 здійснили польоти над Егейським морем.
Хоча США не розглядають скупчення російських військ як спробу наступу, чиновник розповів CNN, що "якщо щось зміниться, ми будемо готові відповісти". За їх поточними оцінками, російська армія проводить навчання і розвідка не дала військових наказів про подальші дії, сказав чиновник, але зазначив, що їм добре відомо, що ситуація може змінитися в будь-який момент.
 
Зверху