Це із сморчів. А із строчків краще перший відвар (30 хвилин) обов'язково виливати - в них є шкідливий токсин! Вважають їх і канцерогеннимиКолись, в юності, любив їх збирати, а потім смачний суп!
Так это- строчки?Всім доброго дня! Вчора викроїв декілька годин для насолоди....шукати вже складніше,--багато рослинності.Три години спокою та задоволення, навколо тільки гомін лісу та шум вітру у верхів'ях дерев ...доречі ледве не збили з ніг дві куниці, мабуть гон розпочався хоча і ранувато. Назбирав трохи, ці гриби вже відходять... Всі на засол та в холодильник аж до молодої картоплі нехай настояться та просоліють. Невеликий фотозвіт прикладаю. З повагою. Переглянути вкладення 475371 Переглянути вкладення 475372 Переглянути вкладення 475373 Переглянути вкладення 475374
И у нас так говорят.И тогда умные говорили, что сморчки съедобные, а строчки - опасны.
У тещи в карпатах берут только белый гриб и осенью опят, а остальные - нет, хотя там других грибов море, и сыроежек, и польских и т.дИ у нас так говорят.
И строчков никто не собирает...
П.С. Хотя в грибах много есть чего противоречивого: например, многие поддубовики считают, чуть ли не ядовитыми, а некоторые и польских не берут...
Поодубовик иногда путают с сатанинским... А польские, как по-мне, почти поздние маслята. Менее сопливые!.. Ну, с Белым они ни в какое сравнение! Категории 1 против 3!"И у нас так говорят.
И строчков никто не собирает...
П.С. Хотя в грибах много есть чего противоречивого: например, многие поддубовики считают, чуть ли не ядовитыми, а некоторые и польских не берут...
Доброго дня! Особисто я цей гриб, після попереднього вимочування, відварюю 40хв. у великому об'ємі води а вже потім на засол. З повагою.Так это- строчки?
и солить их можно- без отваривания?
Спасибо! Вот так понятнее!Доброго дня! Особисто я цей гриб, після попереднього вимочування, відварюю 40хв. у великому об'ємі води а вже потім на засол. З повагою.
Таке - правильно!Доброго дня! Особисто я цей гриб, після попереднього вимочування, відварюю 40хв. у великому об'ємі води а вже потім на засол. З повагою.
Та на здоров'я: після попередньої (див.вище) підготовки, гриби укладаються на дно посуди яка не окисляється та не ржавіє.На дно посуду кладу стебла сухого кропу, якщо вже виросло,- то листя смородини,потім гриби далі: прошарок :хрін+часник+смородина потім гриби і так до заповнення посуду(закінчення грибів).Заливаю охолодженим солоним розчином-на 1л.-3 столові ложки(без верху)солі.На місяць в холодильник(подалі,щоб очі не мозолили).Для того хто полюбляє квашене,засолене-сподобається . З повагою.Спасибо! Вот так понятнее!
А рецепт засола?
Там народ на этот счёт разбалованный... Был неоднократно в Карпатах, туризм, рыбалки в горных реках и т.д., так вот, насобирали как-то попутно толи подосиновиков, толи подберёзовиков (у нас эти грибы ценятся и уважаются, и как трофей, и в кулинарном смысле), и встретили значит мы какого-то местного жителя, тот посмотрел на наши грибы и посоветовал выкинуть и в придачу сказал «Бiлi, ото гриби, а остальне поганки!» Но у нас они в котелке, тушёные на костре с картошкой пошли, аж за ушами трещалоУ тещи в карпатах берут только белый гриб и осенью опят, а остальные - нет, хотя там других грибов море, и сыроежек, и польских и т.д
Супер, спасибо!Та на здоров'я: після попередньої (див.вище) підготовки, гриби укладаються на дно посуди яка не окисляється та не ржавіє.На дно посуду кладу стебла сухого кропу, якщо вже виросло,- то листя смородини,потім гриби далі: прошарок :хрін+часник+смородина потім гриби і так до заповнення посуду(закінчення грибів).Заливаю охолодженим солоним розчином-на 1л.-3 столові ложки(без верху)солі.На місяць в холодильник(подалі,щоб очі не мозолили).Для того хто полюбляє квашене,засолене-сподобається . З повагою.
Вас бы еще пару дней по горам погонять, вы бы и березы, не то что подберезовики съели! Да, подберезовики вкусные, но быстро темнеют, а подосиновики - синеют еще быстрее! А местные знают, где собирать истинные ГРИБЫ, на фига им ваши темные?Там народ на этот счёт разбалованный... Был неоднократно в Карпатах, туризм, рыбалки в горных реках и т.д., так вот, насобирали как-то попутно толи подосиновиков, толи подберёзовиков (у нас эти грибы ценятся и уважаются, и как трофей, и в кулинарном смысле), и встретили значит мы какого-то местного жителя, тот посмотрел на наши грибы и посоветовал выкинуть и в придачу сказал «Бiлi, ото гриби, а остальне поганки!» Но у нас они в котелке, тушёные на костре с картошкой пошли, аж за ушами трещало
Будь ласка. Солять люди гриби різні,заборони відносно якихось не чув.Рецепти також приблизно однакові,дуже оригінальний смак маютьА с другими видами грибов- так можно? И с какими?
якщо їх засолити з(заквасити) разом з капустою(коли капусту солять).Для поцінувачів враження незабутні."чорні" грузді (вірніше - підгруздки) Вони після засолу становилися фіолетові.
С груздями не приходилось, а вот поддубовики с капустой- песня!Будь ласка. Солять люди гриби різні,заборони відносно якихось не чув.Рецепти також приблизно однакові,дуже оригінальний смак мають
якщо їх засолити з(заквасити) разом з капустою(коли капусту солять).Для поцінувачів враження незабутні.
Каждый поход в горы был не менее двух недель, до каннибализма не доходило но все съедобные грибы-ягоды по пути подбирали под чистуюВас бы еще пару дней по горам погонять, вы бы и березы, не то что подберезовики съели!