Стоит ли брать взрослую собаку?

Док

Мисливець
Не раз слышал о ситуациях,когда хозяин охотничьей собаки тяжело болеет или умирает.И пса предлагают пристроить к кому-нибудь из охотников.Либо,люди,не желающие возиться со щенком сами,покупают взрослую собаку.Очень хочется услышать мнения ,особенно тех,кто оказался в подобной ситуации.
 

Иж-27м

Мисливець
Сам в подобной ситуации не был так как предпочитаю растить собаку со щенка (недавно кстати преобрел еще одного помощника на нашем форуме) а вот товарищу привезли взрослого сеттера (шотландского) родственики, и упросили взять(он не очень хотел брать взрослую собаку). Взял его с условием што если гдето забежит искать не будет. В дальнейшем ружье на болото ему можно было не брать) утку сеттер вынесет по любому.
 

Natan

Новачок
А как, кстати гордон себя показывает в плане рабочих качеств?
 

Док

Мисливець
Рассказал один знакомый,ему отдали суку пойнтера.Купили ее деткам играться.И в годичном возрасте решили к охотнику какому-нибудь пристроить.В первый выезд в поле она показала неплохую(как для собаки,которой не занимались)работу. А во второй выезд испугалась выстрелов,забежала под машину и сидела,плотно обнявши лапками кардан!!!
 

Taras-toz34

Мисливець
Доброго вечора. Можу привести два протилежні приклади правда не з свого досвіду.
1)Колись в мому селі була вижлиця яку мисливці передавали з рук в руки, утримуючи її сезон або два. Всі були задоволені так як собака швидко привикала до нового нгосподаря.
2)Десь минулого чи позаминулого сезону, після відкриття полювання в селі замітили лайку яку забули або лишили мисливці. Цю собаку взяли собі одні люди. Вона пробула вних десь вже з місяць, а тоді раптово без будь якої причини стрибнула на плечі хлопцю 12-років, який жив на цьлмуж подвірї.
Так що треба бути обережним при тому коли береш дорослого собаку.
 

ramin

Мисливець
А Вам, щось конкретно пропонують?

Я купив суку ЗСЛ 1.5 року у батька мого друга та колеги. Зі слів господаря собака працювала на все, що рухається. Гарний родовід: батько - "Норд" Олійника, мати - "Нера" Максимчука (для тих хто в курсі).
Тепер реалії. Перший виїзд на вольєрного кабана - стрімко пішла по сліду та наткнувшись за кущем на 200 кілограмового "Пушкіна" - присіла, і так само стрімко поперла назад.Коли підпустили реально робочого кобеля, то вона трішки допомогала - підгавкувала через раз. Пройшло 2 роки - результати набагато кращі (в парі працює нормально).
По пушному(куниця, білка) - що зразу, що зараз - відмінно. За лисом, козами іде, то буває по 40 хвилин чекаю (як відучити не знаю).
Ведмідь:на притравці в парі з кобельом 5 хваток за 2 хвилини, кобель- 2. На випробуваннях через пару місяців після притравки саму пускав - 0. Експерт говорить "вона повязана через те не працює" через місяць я зрозумів, що він був правий - у мене поповнення.
Борсук: в природі працює, а на диплом - 0
Биту качку з води виносить, якщо бачить де впала, або тріпається,-але треба ловити на виході і забирати.
Ось така історія!
Не знаю, що з неї було б, якби я її виховував зі щеняти, а зараз маємо те що маємо.

Зараз можу сказати так, якщо брати дорослу собаку, то при можливості треба пройти з собакою та її господарем на полювання або прогулянку.Це необхідно навіть не для того щоб побачити її мисливські задатки,а для того щоб придивитися до того, як вона себе веде відносно господаря, як господар себе з нею поводить. Потім легше буде налагодити контакт з собакою та підібрати підхід до натаски......,ато перевчати дуже тяжко не знаючи цих всяких дрібниць..

При нагоді я візьму дорослу собаку - я вже знаю на що звертати увагу.
 

Док

Мисливець
Мне уже не единожды предлагали забрать собаку,оставшуюся без хозяина-охотника.Но...в дом переехал чуть больше года,до этого жил в квартире,где собаке(по-моему)не сильно комфортно.Хотя,многие содержат собак в квартирах.Сейчас начал строить вольер.Щенок-как ребенок:на первом году жизни собаке нужно уделять уйму времени.А со временем у меня не фонтан!Но взрослая собака-это сформированный характер под воздействием и по требованиям предыдущего хозяина.Я это понимаю.Знакомый охотник,вырастивший уже нескольких собак(последнего курца месяц назад у него нагло украли)настоятельно рекомендует брать только щенка и заниматься с ним самому!Говорит,что так лучше взаимопонимание с собакой.
 

Varjag29

Мисливець
Если страшно брать взрослую собаку - есть компромисс: взять подрощеного щенка месяцев 7-9. Экстерьер уже видно, характер - тоже, самое время притравливать (натаскивать), и цена не такая, как у взрослой, дипломированной рабочей собаки.
 
Зверху