Солонцы

shpak

Мисливець
Коза гризе сольону деревину(вибирайте м’ягкі породи),а не лиже сіль! Чим старіший солонець,то краще йде звір,з часом він стає більш крихкий і більш солоніший. Були солонці,що з‘їдалились повністю.Тому я Вам і раджу не ставити «патики»,а зразу ж закопуйте товсті,результат буде тільки через пару років! Для зайця вистачить зрізаного пенька,зробіть «углубление»,по центру,для солі,або горизонтального 1м,з жолобом на всю довжину.Обов‘язково підніміть його на 10-15 см. над землею,тому-що ропа буде йти в землю і буде гнисти солонець.
 

VS1975

Снайпер
Гарні у Вас солонці ;), і видно що робочі. От коли гризти просолене дерево, то воно і нормально, а коли їсти з корита чисту сіль, то вже й не дуже. Для того і мішають з глиною.
 

кесарь

Мисливець
Виготовили ще 4 солонці такої ж конструкції. Коли вони будуть встановлені в угіддях, постараюся викласти фото.
Шикарные, экологически чистые (в том смысле, что нет пластика) и по всем правилам изготовленные. Хотя работы конечно море. Тем ваш вклад еще больше. Вы молодец, восхищаюсь такими увлеченными и преданными охоте людьми. Искренне.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Добру і корисну справу робите мужики!Подяка від природи вам
буде восени,а від форумчан вже зараз.
 

VS1975

Снайпер
Сьогодні вигулював собак і, заодно, перевірив чи хтось відвідує солонці. Відвідує, ще й як ... Де взявся той кабан ? Підкопав солонець, вимастив землею увесь стовпчик, похилив його. Робота свіжа, мабуть цієї ночі. Правда сліди накрив нічний сніг.
20210324_104004.jpg
20210324_104148.jpg
20210324_104152.jpg
 

VS1975

Снайпер
Ну, сам пан кабан знайшов і навідався на ваш солонець. Клас, тепер ще солярки (мазути) захоче, щоб поряд було ;)
Та воно то не погано - давненько не було кабанів, тільки тепер солонець треба буде переробляти, робити якийсь дебеліший, " кабанячий " :). І, правильно Ви кажете, робити " ванну " для мазуту.
 

shpak

Мисливець
В любому випадку,треба ставити стовпчики товсті,я вже писав в цій темі...Смислу намає ставити тоненькі кілочки,які повиставляли форумчани,що на фото вище. Солнцю треба 3-4роки,щоб він просолів і почав повноцінно працювати,а кілочки за такий термін вже і попадають від старості. Товстого на довго вистачить і з кожним роком він буде все більш солонішим і привабливішим.
 
Зверху