Сезон тиші

Yura_83

Moderator
Команда форуму
Щоб не було суперечок, щодо дат сезону тиші (як ще називають - "місячник тиші")



З 1 квітня 2016 р. в Україні уперше стала проводитися нова природоохоронна кампанія, що має законодавчу основу — «Сезон тиші». Згідно із законом, сезон тиші тепер діятиме в Україні щорічно з 1 квітня по 15 червня. Його ініціатори — народний депутат України Микола Томенко, Київський еколого-культурний центр і Громада рибалок України, розробили законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу», № 322-VIII". Він був затверджений 5 травня 2015 р.[1].

Цим Законом внесено важливе доповнення до ст. 39 Закону України «Про тваринний світ»: «У період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах)»[2].

Окрім цього місцеві органи влади тепер отримали право: «прийняття рішень про оголошення в місцях масового розмноження та вирощування потомства дикими тваринами „сезону тиші“ з обмеженням господарської діяльності та добуванням об'єктів тваринного світу»[1].

Особливо важлива заборона на проведення будь-яких санітарних рубок — суцільних і вибіркових, не лише в лісах, але і в об'єктах зеленого насадження міст і населених пунктів. Для об'єктів ПЗФ ця заборона взагалі украй потрібна, адже санітарні рубки, що проводяться навесні, зривають гніздування різних видів птахів, передусім хижих, а також заважають розмноженню диких видів звірів, у тому числі мисливської фауни.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/322-19#Text

Стаття 39 "Про тваринний світ"
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2894-14#Text
 

Genry

Снайпер
Юра, перениси тему, пожалуйста, в соответствующий раздел - Питання.
 

Yura_83

Moderator
Команда форуму
Юра, перениси тему, пожалуйста, в соответствующий раздел - Питання.
Не розумію?
Ви вважаєте, що " сезон тиші" не стосується мисливського собаківництва?
Якщо так то чому?, аргументуйте, будь ласка.

PS.
Ця тема була створена, щоб у першу чергу собачники! ( грибники, ралісти і феєрверники)), мене не цікавлять, а лише собачники!), могли ознайомитися з Законом у якому йдеться про " сезон тиші".
 
Зверху