Свята 7-го липня

Статус
Закрита.

Tavelik.58-20

Мисливець
День працівників морського і річкового флоту
Це чудове професійне свято − День працівників морського і річкового флоту, в Україні відзначають щороку в першу неділю липня. Було засновано це свято Президією Верховної Ради СРСР Наказом від 1.10.1980 р. N 3018-Х. Пізніше, від 1.11.1988 р., була зроблена редакція Наказу президії Верховної Ради СРСР N 9724-XI. Після того, як стався розпад СРСР, це професійне свято збереглося без змін в Україні, а також в Росії. Воно було збережено Президентом України, його Наказом № 236/93 від 29. 06. 1993 р.В Україні річковий і морський транспорт є однією з найбільш надійних і важливих ключових галузей економіки. У нашій країні налічується 13 річкових, 4 рибних і 18 морських торгівельних портів. Основними морськими портами України є такі як: Миколаїв, Іллічівськ, Херсон, Південний, Рені, Одеса, Маріуполь. Основною внутрішньою річковою магістраллю є Дніпро. Близько 24,5 тисяч судів обслуговуються річковими і морськими портами. Робота морського і річкового флоту дуже нелегка, вимагає самовідданої служби морю, водній гладіні. Ці люди дійсно присвячують цій часом важкій роботі все своє життя, пов`язуючи її і життя своїх сімей з морями і річками. Важко переоцінити важливість їх роботи. Адже на сьогоднішній день саме завдяки працівникам морського і річкового флоту забезпечується оптимальне функціонування морського і річкового транспорту в Україні.

День військ протиповітряної оборони
Щороку, в 1 неділю липня, в нашій країні святкують День військ ППО − протиповітряної оборони України. В цьому році ми відсвяткуємо це свя 1 липня.Дню військ ППО дав початок Президент України, за величезні заслуги військ протиповітряної оборони в забезпеченні і наданні обороноздатності країни, Указом № 602/97.Нашими військами ППО збройних сил виконується протиповітряний захист нашої країни. Також вони активно взаємодіють з військами ППО сухопутних військ, співпрацюють з ВПС, контактують з прикордонними військами і силами ППО військово-морських сил України. Формуються війська протиповітряної оборони з радіотехнічних і зенітних ракетних військ, військ зв`язку, винищувальної авіації, військово-учбових закладів, підрозділів забезпечення і спеціальних частин.Цілодобове бойове чергування в нашій країні дотримується близько 2500 військовослужбовими військами ППО. Вони несуть чергування для максимальної охорони державного кордону України в повітряному просторі, захисту важливих адміністративно-політичних центрів, попередження про можливий напад повітряно-космічного супротивника. Тільки за один місяць близько 12-13 тисячам літальних апаратів надається супровід радіолокації з метою їх можливого захисту.Святкування Дня військ ППО проходить за участю вищого керівництва країни. Вручаються нагороди, звучать поздоровлення і побажання людям, які охороняють наші повітряні межі, від яких залежить, чи буде небо над нашою країною мирним.


День працівника природно-заповідної справи
Це професійне свято було засновано в 2009 році з ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища.Сьогодні в Україні зосереджено не так багато заповідників і національних парків, в яких зібрані цінні види рослинного і тваринного світу. На їх базі проводяться наукові дослідження, що включають в себе сезонні явища, іменовані «Літопис природи». Співробітники природно-заповідної справи вкладають у свою роботу не лише свої знання, досвід, а й душу, без якої ніщо живе не відгукнеться на заклик жити і розвиватися.На колегіях Міністерства охорони навколишнього природного середовища, а також при територіальних управліннях систематично обговорюються проблеми, пов`язані із збереженням і примноженням природного фонду України. А співпраця з міжнародними екологічними організаціями сприяє інтеграції України у світове співтовариство з метою вирішення екологічних проблем на глобальному рівні. А проблеми дійсно є. І пов`язані вони не тільки з охороною атмосферного повітря, а й зі зміною клімату та поводженням з відходами.Шанувати природу повинна кожна людина незалежно від своєї професії. Збереження об`єктів природно-заповідного фонду - завдання державної важливості. Від цього залежить майбутнє нашої нації, її процвітання і довголіття.



Шановні мисливці,також хочу поздоровити Вас зі святом Івана Купала!
В Україні розпочалося свято Івана Купала. Це традиційне дійство, яке відзначають слов'яни в ніч із 6 на 7 липня.
Головні атрибути свята - Купало й Марена. До цього свята молодь заздалегідь старанно готувалась: робили опудало, готували деревця, називали їх "Мареною" або "Купалом". За звичаєм, це дві уквітчані гілки, подібні до людських фігур. Довкола опудал дівчата та хлопці водять таночки й співають ритуальні купальські пісні. Також незаміжні дівчата плели з живих квітів вінки. До них прикріплювали і запалювали свічки. Вінки зі свічками пускали на воду, а хлопці намагалися згодом зловити їх. Якщо хлопцю вдається зловити вінок коханої, діставшись до нього вплав чи на човні, це вважається доброю прикметою для їхньої подальшої спільної долі. Обов'язково в ніч на Івана Купала розкладається велике вогнище, через яке стрибають молоді поодинці або в парі. Купальське вогнище, згідно з переказами, має велику міфічну силу. Через нього стрибають усі, проходячи таким чином своєрідний ритуал очищення. Так, вважалось, що коли дівчина і хлопець, які кохають один одного, узявшись за руки, стрибають у парі через вогнище, і їх руки залишаються з'єднаними, то вони, побравшись, все життя проживуть разом. Крім того, зі святом Купала пов'язане повір'я про цвіт папороті, котрий нібито з'являється в купальську ніч. За легендою, папороть цвіте лише одну коротку мить найкоротшої у році ночі під Івана Купала. Здобути цю квітку досить важко, оскільки її нібито береже від людей нечиста сила. Страхітливі народні перекази про її витівки використав у своєму оповіданні "Вечір напередодні Івана Купала" видатний письменник Микола Гоголь. За легендою, той, хто має цвіт папороті, може розуміти мову будь-якого створіння, може бачити заховані в землю скарби. Володар заповітної квітки також міг у ніч напередодні Івана Купала бачити, як ходять лісом дерева й стиха розмовляють між собою.

 

16к

Мисливець
У К А З

ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ




Про День Повітряних Сил Збройних Сил України






Ураховуючи значення Повітряних Сил Збройних Сил України у

забезпеченні обороноздатності держави, п о с т а н о в л я ю:




1. Установити в Україні свято - День Повітряних Сил Збройних

Сил України, яке відзначати щороку у першу неділю серпня.




2. Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента

України від 2 липня 1997 року N 602 ( 602/97 ) "Про День Військ

Протиповітряної оборони".






Президент України В.ЮЩЕНКО




м. Київ, 27 червня 2007 року

N 579/2007



Будемо два рази пити ;-)
 
Статус
Закрита.
Зверху